ZoomNews

25 ΧΡΟΝΙΑ «ΕΛΠΙΔΑ» – Όταν το αδύνατο γίνεται δυνατό!

Πάνω από 900 επιστήμονες, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, πολιτικοί και διπλωμάτες, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι, υποστηρικτές, φίλοι και συνεργάτες και πολλά αποθεραπευμένα παιδιά του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» με τις οικογένειές τους έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση του εορτασμού των 25 χρόνων του, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αγάπης, θάρρους, αγώνα, αλληλεγγύης και νίκης προς ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου κι ευλογήθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύριο Ιερώνυμο, παραστάθηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, παιδιά που βγήκαν νικητές ζωής δίνοντας τη μάχη τους ενάντια στον καρκίνο, μητέρες άρρωστων παιδιών, εθελοντές και ο Αγγελιοφόρος της ΕΛΠΙΔΑΣ, Σάκης Ρούβας.
Συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη κατά την ομιλία της επεσήμανε: «Σήμερα, το μήνυμα αυτού του αγώνα, το μήνυμα που τα παιδιά μας δίνουν με τη θαρραλέα νίκη τους απέναντι σε έναν πολυπρόσωπο εχθρό, μοιάζει περισσότερο από ποτέ επίκαιρο: «Το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό! Αρκεί να πιστέψει κανείς σε αυτό, να αγωνιστεί γι’ αυτό και να προσπαθήσει σκληρά για να το πετύχει!» είπε συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη, αρχίζοντας την ομιλία της, και συνέχισε: « Αυτό είναι το μήνυμα των παιδιών της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και μπορεί να γίνει σήμερα μήνυμα μιας ολόκληρης κοινωνίας, μιας ολόκληρης χώρας. Όλα αυτά τα χρόνια τίποτα δεν ήταν εύκολο. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Πάντοτε όμως υπήρχε η πίστη στο στόχο που μας έδινε δύναμη να προχωρήσουμε, η αγάπη μας για τα παιδιά που μας ζέσταινε την καρδιά και η υπόσχεση που είχαμε δώσει στους γονείς πως μαζί θα νικήσουμε!».
Και ο Αρχιεπίσκοπος ανεβαίνοντας στο βήμα επεσήμανε: «Δεν θα ήταν υπερβολικό να λέγαμε ότι σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο σταθμό της ιστορίας της ιατρικής, της ιστορίας του εθελοντισμού και της ιστορίας της αγάπης. Και πίσω από όλα αυτά κρύβεται η ψυχή και οι προσπάθειες της Μαριάννας Βαρδινογιάννη… Κάθε φορά που έρχομαι σ΄αυτό το χώρο δε φεύγω μόνο συγκινημένος με πληρότητα συναισθημάτων, αλλά κουβαλάω μαζί μου τις αθάνατες λέξεις ελπίδα και όραμα!».
Τη μεγάλη προσφορά του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και προσωπικά της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη εξήραν επίσης στον χαιρετισμό τους ο υπουργός Επικρατείας, κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό της χώρας, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κα Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος των Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης και η βουλευτής του ΚΚΕ κα Λιάνα Κανέλλη:
«Μπορεί αν θέλει κάποιος, αν επιμείνει, αν υπερβεί τον εαυτό του και τις δυσκολίες, να προχωρήσει σε εγχειρήματα που είναι φαεινό παράδειγμα για την κοινωνία» (Αλέκος Φλαμπουράρης).
«Μια προσπάθεια που αναδεικνύει την ανάγκη για ένα μεγάλο μέτωπο ανθρωπισμού που έχουμε ανάγκη σε μια εποχή απομόνωσης, περιθωριοποίησης και ανασφάλειας. Ένα μεγάλο μέτωπο ανθρωπισμού που ανεβάζει τον άνθρωπο στο ιδεώδες, όπως έλεγε ο Ουγκώ, και, όπου το θείο γίνεται ανθρώπινο και το ανθρώπινο γίνεται θείο, όπως έλεγε ο Νικηφόρος Βρεττάκος» (Παναγιώτης Κουρουμπλής).
«Σας είμαστε ευγνώμονες γιατί στέλνετε το δικό σας ξεχωριστό μήνυμα.. ότι σε μια εποχή μεγάλης δυσκολίας για τον τόπο, όταν όλες οι δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας κινητοποιηθούν μπορούμε πραγματικά να δώσουμε ελπίδα» (Κυριάκος Μητσοτάκης.)
«Αυτή είναι η μεγάλη προσφορά της ΕΛΠΙΔΑΣ. Είναι ένα έργο ζωής για τη ζωή. Ένα έργο για όλους» (Φώφη Γεννηματά).
«Κάνετε αυτό που έκαναν οι παλαιοί ευπατρίδες: Αφήνετε το ίχνος του καλού»(Λιάνα Κανέλλη).
«Θέλω αυτή η συγκέντρωση και αυτή η προσφορά να μην είναι απλά για να επαινούμε μια οικογένεια, μια κυρία, αλλά να μας διδάσκει» (Βασίλης Λεβέντης).
Την προσφορά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στην επιστήμη και γενικότερα στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο, παρουσίασε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, ενώ για τη συμβολή της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου μίλησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας.
Εν συνεχεία ο καθηγητής David Khayat, Ογκολόγος, Πρόεδρος και Ιδρυτής του AVEC (L’ Association pour la Vie Espoir contre le Cancer), Πρόεδρος της Χάρτας των Παρισίων κατά του καρκίνου, που ήρθε από το Παρίσι για να μιλήσει αποκλειστικά στην εκδήλωση, παρουσίασε τη διεθνή δράση του Συλλόγου και της Προέδρου του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η προσωπική δέσμευση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στον αγώνα κατά του καρκίνου στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από συνέπεια και είναι άνευ όρων».
Από τη χώρα τους ειδικά για την εκδήλωση των 25 χρόνων της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ήρθαν επίσης η Πρώτη Κυρία της Αλβανίας, Odeta Nishani, και η Πρώτη Κυρία της Κύπρου, Άντρη Αναστασιάδη, που στον σύντομο χαιρετισμό τους υπογράμμισαν:
«Αν λοιπόν υπάρχει σήμερα Ελπίδα στις καρδιές των παιδιών και των οικογενειών τους αυτό οφείλεται στο έμπρακτο έργο και την ανιδιοτελή προσφορά των ανθρώπων του συνδέσμου» (Άντρη Αναστασιάδη).
«Προέρχομαι από την πατρίδα της Μητέρας Τερέζας η οποία ήταν μια σοφή γυναίκα με δυνατές πεποιθήσεις που φρόντισε την ανθρωπότητα. Υπάρχει μια γυναίκα η οποία μοιράζεται τα χαρακτηριστικά της Μαρίας Τερέζας και είναι η Μαριάννα Βαρδινογιάννη… Είμαι περήφανη που σε έχω γνωρίσει Μαριάννα και θα ήθελα να σε ευχαριστήσω εκ μέρους της Αλβανίας για τα όσα έχεις κάνει» (Odeta Nishani).
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν στους παρευρισκόμενους οι δυο μητέρες που μίλησαν για τη μάχη που έδωσαν μαζί με τα παιδιά τους για να νικήσουν τον καρκίνο, καθώς και τα δυο νεαρά κορίτσια, φοιτήτριες σήμερα, που βγήκαν νικήτριες στον αγώνα τους για ζωή, έχοντας στο πλευρό τους την «ΕΛΠΙΔΑ».
«Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γιατί η ΕΛΠΙΔΑ με έκανε άλλον άνθρωπο, με βοήθησε να νικήσω την μάχη μου. Να κερδίσω μια νίκη που στην πραγματικότητα είναι νίκη απέναντι σε χιλιάδες πράγματα!» (Κατερίνα Αθανασιάδου, φοιτήτρια βιολογίας).
«Η ζωή των δικών μας παιδιών δεν χαρίστηκε. Κερδήθηκε. Ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα, εδώ μέσα. Κοντά σας, δίπλα σας» (Μια μητέρα).
Και ο Αγγελιοφόρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ», Σάκης Ρουβάς, πρόσθεσε: «Τα παιδιά της Ελπίδας μου έδωσαν μαθήματα ζωής, θάρρους και γενναιότητα ψυχής. Με έκαναν καλύτερο άνθρωπο… Η ΕΛΠΙΔΑ, ?ας δείχνει τον δρό?ο! Ας τον ακολουθήσου?ε!».

Related Posts

%d bloggers like this: