ZoomNews

Άδωνις για Novartis: Τσίπρας-Παπαγγελόπουλος έστησαν την υπόθεση – Θέλω να δικαστώ

«Θέλω να βγάλετε από πάνω μου τις αυταπάτες» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή για την Novartis o αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. 

Ο κ. Γεωργιάδης διαφώνησε με την παραγραφή του αδικήματος της απιστίας νομίζοντας πως αυτό έγινε μόνο και μόνο για να προστατευτεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως πάνω από 11 φάρμακα της εταιρείας αυξήθηκαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν εννοώ πως είναι ένοχοι» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ «αλλά να καταλάβουν γιατί με κατηγορούν».

«Κατηγορούμαι δήθεν πως βρήκα 65 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο κ. Γεωργιάδης και καταφέρθηκε κατά προστατευόμενου μάρτυρα: «θυμήθηκε στην τελευταία της κατάθεση πότε πήρα χρήματα. Μετά από τρεις μήνες», είπε και την αποκάλεσε ψευδομάρτυρα.

«Η ψευδομάρτυρας λέει ότι από τις 26 Ιουνίου 2013 έως τις 30/9/2013 είχαμε δώσει εκατομμύρια στην Novartis. Αν η εισαγγελέας είχε ζητήσει απλώς τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ θα είχε καταλάβει πως όλα αυτά είναι ψέματα. Τα καταθέτω στα πρακτικά. Αφιερωμένα στην κ. εισαγγελέα που δεν τα ζήτησε».

Ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε τους ετήσιους τζίρους από τους ισολογισμούς της εταιρείας και τόνισε πως «ο χαμηλότερος τζίρος της Novartis είναι επί της δικής μου υπουργίας».

«Θα κάνω θρύψαλα τις κατηγορίες» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Η μάρτυς είπε ότι εγώ πήγα να εκφωνήσω ομιλία. Ισχυρίστηκε ότι κάναμε ομιλία σε συνεργασία με το Χάρβαρντ και το επιλέξαμε επειδή αποφοίτησε ο Σαμαράς. Λες και αυτό το ΙΕΚ στη Μασαχουσέτη είχε ανάγκη να διαφημιστεί από εμάς!», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ο υπουργός Υγείας δεν είναι αρμόδιος για την φαρμακευτική δαπάνη», επανέλαβε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Αναφορικά με την δεύτερη κατηγορία, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξιστόρησε πως: «η μάρτυς είπε πως μέσω του Harvard Project πληρωνόμασταν από την Novartis. Κατηγορούμαι πως έβαλα τέσσερα φάρμακα της εταιρείας στον ισολογισμό ενώ δεν έπρεπε». Στη συνέχεια διάβασε απόσπασμα από την δικογραφία, συγκεκριμένα το διάλογο της εισαγγελέως με μάρτυρα και είπε: «Κύριε υπουργέ της Δικαιοσύνης ελέγχετε την επάρκεια τη εισαγγελέως;».

«Τώρα θα έρθω στην μείζονα κατηγορία. Κάνανε έρευνα μηνών για να συμφωνούν τα δημοσιεύματα του Βαξεβάνη με όσα θα πουν στη Βουλή. Υπήρχε ένα πρότζεκτ που έβαζε λεφτά η Novartis. Άρα εμείς πληρωνόμασταν. Γιατί πληρωνόμασταν; Για να βγάλουμε τα νέα φάρμακα της Novartis, λέει η μάρτυς. Ο μνημονιακός Γεωργιάδης το μόνο που διαφώνησε με την τρόικα ήταν με τα φάρμακα, λένε» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και έδειξε την σελίδα 161 του μνημονίου: «πρέπει να εφαρμόσει πλήρως (κυβέρνηση) την οδηγία της ΕΕ. Τι έπρεπε να εφαρμόσω; Θα ελεγχόμουν σε δύο φάσεις αν θα έχω βάλει όλα τα νέα φάρμακα στη λίστα! Δεν είχα καμία διαφωνία με την τρόικα, απλά εφάρμοσα το Μνημόνιο».

«Στο περίφημο δελτίο του Μπέζα, λένε για τέσσερα «ορφανά» φάρμακα, η Novartis τότε ήταν η 71η εταιρεία στη λίστα με τα συγκεκριμένα φάρμακα» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Κύριε υπουργέ δεν βάζετε καινούρια φάρμακα και της Novartis στη λίστα; Ναι και καλά κάνετε. Δεν σας κατηγορώ. 14 νέα φάρμακα της Novartis βάλατε στη λίστα κ. Ξανθέ. Φαντάζεστε να λένε για κάθε υπουργό που έβαλε νέα φάρμακα πως τα πήρε; Στο τέλος οι άνθρωποι στην Ελλάδα θα πεθαίνουν!», ξέσπασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Υπήρχαν τρεις επιτροπές στο υπουργείο Υγείας για να μπουν νέα φάρμακα. 33 άτομα έπρεπε να υπογράψουν  για να φθάσει στον υπουργό και να υπογράψει τα νέα φάρμακα!», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Μετά από 10 χρόνια κοινοβουλευτικής πορείας κανένας δεν είπε τίποτα για το ήθος μου. Μπήκαν στο σπίτι της γραμματέως μου», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής μου σαν υπουργός είναι πως εγώ είχα τις χαμηλότερες δαπάνες υγείας των τελευταίων δέκα ετών!», είπε από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Με νόμο είχαμε μειώσει τις τιμές σε πάνω από 7.000 φάρμακα και εσείς το είχατε καταψηφίσει.  Οι τιμές των φαρμάκων ανεβήκανε λόγο διορθώσεων, δικαίως!» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης για τα φάρμακα της Novartis.

«Ο Παπαγγελόπουλος παραδέχτηκε πως είχε λάβει ελλιπή ενημέρωση. Να ανοίξει το τηλέφωνο του κ. Παπαγγελόπουλου. Μιλούσε 25 φορές τη μέρα με την κ. Τουλουπάκη!» είπε για την διαδικασία.

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ο Παύλος Πολάκης και ο Πάνος Καμμένος είχαν προαναγγείλει την δικογραφία της Novartis εβδομάδες πριν πάει στη Βουλή. «Το μισό Υπουργικό έχει προαναγγέλλει την υπόθεση ενώ μάρτυρες είναι σε καθεστώς ανωνυμίας» τόνισε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης  αναφέρθηκε στην υπόθεση τη μικρής Μελίνας λέγοντας πως ο Πολάκης συγκαλύπτει τη συγγενή του. «Να πάρει ο πατέρας το πόρισμα να δει πως πέθανε το παιδί του!» ξέσπασε ο Άδωνις.

«Απαιτώ να ανοίξει τηλέφωνο του Παπαγγελόπουλου και θα κρίνει η Βουλή αν είναι αξιόποινες οι πράξεις. Αλέξης Τσίπρας και Παπαγγελόπουλος έστησαν την υπόθεση.  Να ψηφίσετε ναι στην προανακριτική γιατί θέλω να πάει στο δικαστήριο να δικαστώ», κατέληξε.

Related Posts

%d bloggers like this: