ZoomNews

Αντιδράσεις και έντονες διαμαρτυρίες μετά την “καρατόμηση” διοικητών νοσοκομείων από την κυβέρνηση

Αντιδράσεις και έντονες διαμαρτυρίες προκάλεσε η παύση των καθηκόντων 59 διοικητών και αναπληρωτών νοσοκομείων μετά από αξιολόγηση με συνοπτικές διαδικασίες από το υπουργείο,Υγείας.

Αξιολογήθηκαν 54 διοικητές και 15 αναπληρωτές και το αξιοπερίεργο είναι ότι δεν απομακρύνονται μόνο όσοι έχουν αξιολογηθεί αρνητικά αλλά και κάποιοι που αξιολογήθηκαν θετικά αλλά παύονται για «διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης στα νοσοκομεία που διοικούν» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Υγείας.

Ακατάλληλος κρίθηκε από την επιτροπή αξιολόγησης και ο διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς» Θεοδ. Γιάνναρος, ο οποίος, έμαθε ότι πήρε βαθμό κάτω από τη βάση στην αξιολόγηση του, στη διάρκεια ταξιδιού στην Αμερική, όπου εξασφάλισε σημαντικές δωρεές για το νοσοκομείο από την ομογένεια.

«Κοιτάζω να πάρουμε μια αναβάθμιση για τον υπέρηχο μας και δυο λέιζερ, για την οφθαλμιατρική κλινική και για την ΩΡΛ. Θα τα παραδώσω και θα φύγω» είπε στο MEGA. Μιλώντας για την εμπειρία του από την συνέντευξη που έδωσε στην πενταμελή επιτροπή αξιολόγησης ανέφερε: «Έμεινα μόνο 2,5 με 3 λεπτά. Εγώ δεν είχα πολιτική στέγη, άρα δεν είχα αυτό το δόντι. Κάποιοι ίσως μείνουν γιατί γνωρίζουν να γλείφουν ή γνωρίζουν κάποιους».

Αλλά και η διοικήτρια του Νοσοκομείου “Αττικόν” κα. Ευαγγελία Γιαννακάκου καταγγέλλει ότι: «Η συνάντηση που είχα εγώ ήταν περίπου ενάμισι λεπτό. Αισθάνθηκα έναν ηθικό βιασμό από την απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων, όχι όλων των μελών, οι οποίοι μου είπαν ήρθες εδώ να μας πεις αν είσαι η καλύτερη διοικήτρια».

Στις θέσεις τους φαίνεται ότι παραμένουν οι διοικητές των νοσοκομείων της Αθήνας «Ευαγγελισμός», «Ερυθρός Σταυρός» και «Π. και Α. Κυριακού» – «Αγία Σοφία».

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας υποστηρίζει ότι για πρώτη φορά -αφού προηγήθηκε λεπτομερής αξιολόγηση από τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), οι οποίοι έχουν την πολιτική εποπτεία των διοικήσεων των νοσοκομείων εδώ και δέκα μήνες- υπήρξε διαδικασία προφορικής συνέντευξης για την αξιολόγηση και τη λήψη απόφασης αντικατάστασης των διοικητών. «Η εν λόγω διαδικασία ήταν ανοιχτή».

Πυρά κατά της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση

Για πογκρόμ πολιτικών διώξεων κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία. Σε ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη υγείας κ. Χρ. Κέλλα τονίζεται:
«Απολογούμενη η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για το πολιτικό πογκρόμ που εξαπέλυσε εναντίον των διοικητών των νοσοκομείων της χώρας στο πλαίσιο της συναίνεσης, ανακοίνωσε την άμεση και πρόωρη παύση των 60 από τους 71 διοικητές και υποδιοικητές με συνοπτικές διαδικασίες»Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Είναι αλήθεια πως οι Διοικητές των νοσοκομείων είχαν επιλεγεί με τον ίδιο προσχηματικό τρόπο, όπως και οι προηγούμενοι. Αυτό όμως δεν αποτελεί νομιμοποιητικό επιχείρημα για μια κυβέρνηση που θέλει να επικαλείται την ισονομία και την αξιοκρατία. Ο διορισμός ημετέρων σε θέσεις ευθύνης στα νοσοκομεία αποτελεί τη βασική αιτία της κακοδιοίκησης και της διαφθοράς που βασιλεύουν στο σύστημα.

Σύντομα θα ανακοινωθούν ονόματα και βιογραφικά των νέων Διοικητών. Θα μάθουμε λοιπόν και τα προσόντα και την αναλογία ΣΥΡΙΖΑ προς ΑΝΕΛ που θα αντικαταστήσει το περίφημο 4-2-1. Για μια ακόμη φορά χάθηκε μια ευκαιρία. Οι κομματικές διοικήσεις αντικαθίστανται από κομματικές διοικήσεις και τα αποτελέσματα είναι προδιαγεγραμμένα. Για μια ακόμη φορά η καινούρια κυβέρνηση συμπεριφέρεται, όπως οι παλιές. Με πελατειακά κριτήρια, απροκάλυπτα κομματικά και ευνοιοκρατικά».

Related Posts