ZoomNews

Αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

Αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών που θα αναδείξει τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Οι κάλπες θα ανοίξουν αύριο στις επτά το πρωί και θα κλείσουν στις επτά το απόγευμα και η πρώτη εικόνα σχετικά με το αποτέλεσμα αναμένεται στις έντεκα το βράδυ. Οι  μονομάχοι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης καλούν τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες ενώ στο παρασκήνιο η προεκλογική μάχη στα δύο επιτελεία συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς και «πόρτα-πόρτα» στο Λεκανοπέδιο και στη βόρεια Ελλάδα.

Οι ψηφοφόροι των Απόστολου Τζιτζικώστα και Αδωνι Γεωργιάδη θα «κρίνουν» το αποτέλεσμα καθώς και οι δύο έλαβαν υψηλά ποσοστά στις κρίσιμες περιφέρειες της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας ενώ και οι δύο υποψήφιοι δηλώνουν αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα.

 

«Οραματίζομαι ένα κόμμα που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους και στο γιο του υπουργού και του εργάτη και του αγρότη. Η ανανέωση δεν μπορεί να είναι μόνο ηλικιακή, αλλά να προέρχεται μέσα από διαδικασίες και να συνδέεται με την αξιοκρατία. Όχι με παρεΐστικα κριτήρια» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Υπηρετώ ένα κόμμα με αρχές και αξίες, που το γιο του δασκαλάκου από το Κιουπκιόι τον έκαναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εκφράζουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες και θέλουμε τη συνεργασία μαζί τους. Αναπτύσσουμε λόγο σύνθεσης και όχι συγκρουσιακό. Θέλουμε το κράτος να είναι επιτελικό, όχι επιχειρηματίας, αλλά αρωγός του πολίτη. Ένα κράτος που βάζει κανόνες, αλλά και προσφέρει υπηρεσίες Υγείας,  Παιδείας, Ασφάλειας για όλους.» Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι η ΝΔ ήταν και είναι έτοιμη να κυβερνήσει: « Το 28% μαζί θα το κάνουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που θα φέρει τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα και θα την κάνει κυβέρνηση. Και ταυτόχρονα τους λέω , ότι τουλάχιστον δημοσκοπικά αρχές Φεβρουαρίου –αν έχω εκλεγεί Πρόεδρος- με τις προτάσεις που θα παρουσιάσω, με τις κινήσεις που θα κάνω και δημοσκοπικά η Νέα Δημοκρατία  θα είναι πρώτο κόμμα». Ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα δημοκρατικό, κεντροδεξιό, ευρωπαϊκό, σύγχρονο φιλελεύθερο. Είναι μακριά από τις ακρότητες και το λαϊκισμό. Είναι το κόμμα που εκφράζει τη μετριοπάθεια, τη σύνεση, το μέτρο και ακολουθεί πάντα ένα μεσαίο δρόμο, ο οποίος είναι αυτός ο δρόμος της σύνθεσης. Όποιος και να είναι ο Πρόεδρος πρέπει να ακολουθεί αυτό το δρόμο: Και πιστεύω ότι απλώς προσθέτει τη δική του, αν θέλετε, σφραγίδα και τη δική του ανάλυση στην τρέχουσα επικαιρότητα για την επίλυση των προβλημάτων. Άρα η Νέα Δημοκρατία είναι μία. Δεν υπάρχει δεύτερη. Δεν είχε ιδιοκτήτες. Και δεν θα έχει ιδιοκτήτες πέραν του Ιδρυτού της».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ και στην ερώτηση αν θα είναι ο αντι-Τσίπρας απάντησε: «Θα είμαι το ανάποδο του κ. Τσίπρα. Θα είμαι ένας πολιτικός που δεν θα λαϊκίζει και θα εκπροσωπεί σοβαρά τη χώρα στο εξωτερικό. Είμαι σίγουρος ότι μπορώ να νικήσω τον Αλέξη Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που διακρίνεται για την πολιτική του ανικανότητα» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. «Δε θα πω για κανέναν ότι είναι λύση ήττας, εγώ είμαι λύση νίκης». Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σίγουρος ότι «θα μπορέσω να φέρω στη ΝΔ πολίτες που ανήκουν στο μετριοπαθές κέντρο και βρίσκονται ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ» τονίζοντας ότι «εάν δεν αισθανόμουν έτοιμος δεν θα είχα υποβάλει υποψηφιότητα» ενώ έκανε ειδική αναφορά στο αίτημα ανανέωσης υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που έχω εισπράξει από τους πολίτες είναι ένα αίτημα ανανέωσης και σοβαρότητας». Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε αντίθετος με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών τονίζοντας ότι νομοτελειακά θα οδηγήσουν στην αύξηση της «μαύρης» εργασίας και την εισφοροδιαφυγή διαψεύδοντας, παράλληλα, ότι υπάρχει πίεση από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για στήριξη του ασφαλιστικού. «Εμένα δεν με έχει πάρει κανείς τηλέφωνο» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα συζητώ με τους πάντες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμφωνώ» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι στήριξη «αλά καρτ» δεν θα υπάρχει για τον κ. Τσίπρα κάθε φορά που θα έχει δυσκολίες με τους δικούς του βουλευτές.
Σχετικά με την επόμενη μέρα στη ΝΔ σε περίπτωση εκλογής του απάντησε:
«Θα αξιοποιήσω τα στελέχη με βάση τις ικανότητες τους. Έχω μιλήσει σε ανύποπτο χρόνο με καλά λόγια για τον κ. Γεωργιάδη. Ζήτημα ενότητας την επόμενη ημέρα για τη ΝΔ δεν θα υπάρξει» ενώ σχετικά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είπε: «Τι ακριβώς διεκδικούν όσοι μιλούν εξ ονόματος του Κώστα Καραμανλή; Πέντε λεπτά δημοσιότητας μόνο. Το κόμμα δεν έχει βασικό μέτοχο.»

Related Posts

%d bloggers like this: