ZoomNews

Συνέντευξη του πρώην Υπουργού Οικονομικών στο Stern
Απίστευτη δήλωση Βαρουφάκη: Η μητέρα μου ήταν μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης

Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε ο πρώην ΥΠΟΙΚ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Stern όπου περιγράφει το πώς γνωρίστηκαν οι γονείς του, αναφέροντας ότι η μητέρα του ως μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν υπεύθυνη να κατασκοπεύει τον πατέρα του και έτσι άλλωστε γνωρίστηκαν. Μάλιστα, ο τίτλος του άρθρου είναι “Η μητέρα μου ήταν μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής”
Για το παράλληλο νόμισμα: «Με αυτό το θέμα έχτισα την ακαδημαϊκή μου καριέρα. Βέβαια, η εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος δεν είναι εύκολη, καθώς χρειάζονται οι απαραίτητοι πόροι. Αυτό που χρειάζεται να έχεις είναι τεχνογνωσία. Ο βασικός στόχος μας σε αυτά τα ”mind games” ήταν να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας θέση».

Ο ίδιος δηλώνει πως είχε την αίσθηση ότι μετείχε σε έναν πόλεμο: «Έναν οικονομικό πόλεμο. Στις μέρες μας δεν χρειάζεται να μπεις σε τανκς για να νικήσεις κάποιον. Από τον Ιανουάριο είχαμε μια ομάδα ”πολέμου”. Πέντε-έξι άτομα ασχολούμασταν με το σενάριο του Grexit». Ωστόσο, αρνείται ότι σκέφτηκε ποτέ να τα σπάσει με την Ευρώπη. «Δεν είμαστε τυχοδιώκτες», απαντάει χαρακτηριστικά.

Για τον Σόιμπλε: «Αναζητούσε πάντα έναν ψυχολογικό πόλεμο. Μπορούσε ανά πάσα στιγμή να εκραγεί και να γίνει πολύ δηκτικός. Το είδα μια φορά να συμβαίνει όταν σε ένα Eurogroup απευθύνθηκε με οξύ τρόπο στον Ντάισελμπλουμ. Σε εμένα δεν το έκανε ποτέ, ήταν πάντα φιλικός. Εκτιμώ πολύ τον κ. Σόιμπλε. Ξέρει πολύ καλά τι θέλει και το λέει ανοιχτά: θέλει μια αυταρχική Ευρώπη και πολύ λιγότερο κράτος πρόνοιας».

Για τη θεωρία των παιγνίων: «Σε αυτό το παιχνίδι εγώ ήμουν γυμνός και ο Σόιμπλε ήταν ένας μονομάχος που έφερε βαρύ οπλισμό. Μπορείς να είσαι όσο έξυπνος θέλεις, όταν όμως ο αντίπαλός σου βρίσκεται σε ένα τανκ, δεν θα σε βοηθήσει τίποτα. Ακόμη και αν έχεις τα καλύτερα επιχειρήματα».

Για τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: «Είμαι απογοητευμένος με τη στάση του. Στην αρχή ένιωθα ότι μιλούσα σχεδόν σε ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, σε έναν σύντροφο. Και μετά όλα άλλαξαν. Ήταν κάτι απίστευτο».

Για την οικογένειά του: «Νιώθω ένα πολιτικό ζώον. Αυτό έχει να κάνει με την οικογένειά μου». Αναφέρει πως ο πατέρας του πέρασε τέσσερα χρόνια στην εξορία κατά την περίοδο του Εμφύλιου και υπέστη σοβαρά βασανιστήρια. «Αρνήθηκε να καταγγείλει τους κομμουνιστές. Ήταν φιλελεύθερος, μορφωμένος και εμπνεόταν από το πνεύμα της Γαλλικής Επανάστασης».

Επίσης, αναφέρει πως ένας θείος του καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών κατά τη διάρκεια της χούντας, ενώ η μητέρα του, όπως λέει, «ήταν μέλος μιας ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης και μισούσε τους αριστερούς. Μια από τις υποχρεώσεις της ήταν να κατασκοπεύει τον πατέρα του, έτσι γνωρίστηκαν».

Για τη σχέση του με τη Γερμανία: «Όταν ήμουν τριών ετών ξεκίνησα να μαθαίνω γερμανικά. Κατά την περίοδο της χούντας άκουγα κρυφά Deutsche Welle κάτω από τα σκεπάσματα των γονιών μου. Ήταν ο σύνδεσμός μας με την ελευθερία. Κατά τη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας έκανα διακοπές στη Νότια Γερμανία και Αυστρία. Ήταν μια μικρή απόδραση από τη δικτατορία, κάθε καλοκαίρι, μαζί με την οικογένειά μου».

 

Related Posts

%d bloggers like this: