ZoomNews

Απολαύστε το παγωτό σας χωρίς ενοχές! 

Καλοκαίρι χωρίς ένα δροσερό παγωτό, δεν νοείται! Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να προσέξεις τη σιλουέτα σου ή όταν βρίσκεσαι σε πρόγραμμα διατροφής για την απώλεια των περίσσιων κιλών σου; Απλά κάνεις τη σωστή επιλογή παγωτού και κολυμπάς ή περπατάς λίγα μόνο λεπτά παραπάνω κάθε μέρα!
Η αποφυγή κατανάλωσης παγωτού καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού αποτελεί βασανιστήριο και σε καμία περίπτωση δεν συνιστάται από τους ειδικούς. Κι αυτό γιατί η στέρηση θα επιφέρει τα αντίθετα -από τα επιθυμητά- αποτελέσματα, καθώς στην πρώτη στιγμή αδυναμίας η ποσότητα οποιουδήποτε γλυκού που θα καταναλωθεί θα είναι πολύ μεγαλύτερη από ένα παγωτό, συνεπώς και οι θερμίδες που θα προσληφθούν θα είναι πολλαπλάσιες.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Όπως μας εξηγεί η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος κ. Ειρήνη Κύρα, η αιτία είναι η μη ικανοποίηση της βιολογικής ανάγκη για γεύση. «Όταν συμβαίνει αυτό, το σώμα αντιδρά… με πολλούς τρόπους: νεύρα, δυσαρέσκεια, πονοκέφαλο, υπερκατανάλωση άλλου φαγητού! Ως εκ τούτου, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φάτε ένα παγωτό, φροντίζοντας όμως να επιλέξετε σωστά».
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να διαβάσετε τις ετικέτες και να επιλέξετε ένα παγωτό με λίγα λιπαρά και ζάχαρη, διότι αυτά τα δύο επιβαρύνουν θερμιδικά το παγωτό.
Για παράδειγμα μπορείτε να επιλέξετε ένα παγωτό με στέβια- συστατικό που προσφέρει φυσική γλυκιά γεύση χωρίς θερμίδες. «Οι γλυκοζίτες στεβιόλης- έτσι λέγονται οι γλυκαντικές ύλες της στέβιας- έχουν αξιοποιηθεί από την παγωτοβιομηχανία, προσφέροντας προϊόντα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα πλήρη σε ζάχαρη και θερμίδες παγωτά. Κι έχουν μόνο 158kcal ανά κυπελλάκι», επισημαίνει η κ. Κύρα.
Ένα παγωτό που περιέχει ολιγοθερμιδικές γλυκαντικές ύλες, πόσο μάλλον όταν ορισμένες από αυτές προέρχονται από μια φυσική πηγή όπως η στέβια, αποτελεί σύμμαχο στη διατήρηση του βάρους, αλλά και της γεύσης.

Related Posts

%d bloggers like this: