ZoomNews

Μπακογιάννης, Κουφοντίνας, Τατσόπουλος: Ο πατέρας, το μίσος, το έλεος και το σκοτάδι.

Ο διαδυκτιακός διάλογος ανάμεσα στον Κώστα Μπακογιάννη και τον Έκτορα Κουφοντίνα αλλά και η παρέμβαση του Πέτρου Τατσόπουλου, σε πολύ προσωπικό τόνο, έχουν προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στα social media.
Ο Κώστας Μπακογιάννης, σε συνεντευξή του στην Athens Voice εξομολογήθηκε: “Θα ήθελα κάποια στιγμή ο γιος μου να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον γιο του Κουφοντίνα”, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δε θα μπορούσε να το είχε κάνει με τον Έκτορα Κουφοντίνα, το γιο του ανθρώπου που σκότωσε τον πατέρα του.
Ο Μπακογιάννης ήταν 11 χρονών όταν ο Κουφοντίνας της 17Ν σκότωσε τον πατέρα του, στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989.  Η εικόνα του παιδιού που κλαίει με αναφιλητά στην κηδεία του πατέρα του είναι ακόμη χαραγμένη στη μνήμη όλων.
Ο Έκτορας Κουφοντίνας γεννήθηκε οκτώ μήνες αργότερα, στις 31 Μαίου του 1990. Γιος του Κουφοντίνα και της Σωτηροπούλου που έγινε γνωστός όταν οι γονείς του συνελήφθησαν, το 2002.
Η απάντηση του Έκτορα Κουφοντίνα στη συνέντευξη Μπακογιάννη ήρθε μέσω Facebook:
“«Κώστα αν ο γιος μου καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον γιο σου θα τον είχα αποκληρώσει πρώτα εγώ. Κενά και υποκριτικά ευχολόγια, την στιγμή που αυτή η οικογένεια παρεμβαίνει στην “δικαιοσύνη” δηλώνοντας ευθαρσώς: “Κανένας νόμος δεν θα βγάλει έξω τον Κουφοντίνα”.
Αυτά επί της βεντέτας. Πολιτικά μιλώντας, θα μας χωρίζει πάντα ούτως ή άλλως η άβυσσος των ταξικών μας θέσεων. Διδαχθείτε τουλάχιστον όμως λιγάκι τακτ από τους παραδοσιακούς εσωκομματικούς σας αντιπάλους».Η απάντηση προκάλεσε πολλά σχόλια, αυτός όμως που τη σχολίασε σε τελείως προσωπικό τόνο, με αναφορά στη δική του ζωή, ήταν ο Πέτρος Τατσόπουλος.
Ο γνωστός συγγραφέας και πρώην βουλευτής γεννήθηκε το 1959 και στο ληξιαρχείο του Ρεθύμνου, καταχωρίστηκε ως “αγνώστου πατρός”» Αργότερα, όταν υιοθετήθηκε και μεταφέρθηκαν τα στοιχεία του στο ληξιαρχείο της Αθήνας, στη θέση του “αγνώστου πατρός” αναγράφηκε ο Ευάγγελος Τατσόπουλος -και αυτόν, αναμφίβολα, θεωρεί πατέρα του (πέθανε το 1978) και θα εξακολουθεί να τον θεωρεί ακόμη και στην (όσο περνάει ο καιρός και πιο) απίθανη περίπτωση που εμφανιζόταν αύριο μπροστά του ο “άγνωστος πατέρας”», όπως έχει γράψει ο ιδιος. 
 
Ο Τατσόπουλος αισθάνθηκε την ανάγκη να παρέμβει δημόσια στο “διάλογο” Μπακογιάννη – Κουφοντίνα και έγραψε στο Facebook: 
 

«Επιτρέψτε μου, ως παιδί αγνώστου πατρός, να σταθώ λίγο στην περίπτωση δύο νέων ανδρών που στερήθηκαν από μικροί τον πατέρα τους, μια πικρία που, συμβαίνει καλά να γνωρίζω, την κουβαλάς σε όλη σου τη ζωή και δεν συμφιλιώνεσαι ποτέ με αυτήν, ανεξάρτητα από την αιτία που σου στέρησε τον πατέρα.

Ο πατέρας του Έκτορα βρίσκεται στη φυλακή διότι δολοφόνησε έξι ανθρώπους. Ο πατέρας του Κώστα δεν δολοφόνησε κανέναν. Δολοφονήθηκε από τον πατέρα του Έκτορα.

Μολαταύτα, ο Κώστας εύχεται κάποτε ο -ακόμη αγέννητος- γιος του να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον -ακόμη αγέννητο- γιο του Έκτορα.”

Ο Έκτορας κατηγορεί τον Κώστα για υποκρισία και προκαταλαμβάνει την «αποκοτιά» του -ακόμη αγέννητου- γιου του να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον -ακόμη αγέννητο- γιο του Κώστα. Σε αυτή την περίπτωση -μας λέει- θα τον αποκλήρωνε.

Για σκεφτείτε το ένα λεπτό. Θα έπαυε να αναγνωρίζει ως παιδί του τον γιο του αφ’ ης στιγμής καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον εγγονό εκείνου που δολοφόνησε ο παππούς του.

Λένε πως οι νέοι είναι ανελέητοι -και οι νέοι που μεγαλώνουν χωρίς πατέρα, σας το υπογράφω αυτό, έχουν ένα λόγο παραπάνω.

Όμως εδώ μιλάμε για κάτι πέρα από το έλεος. Μιλάμε για το σκοτάδι. Κανένας δεν αντέχει να ζει για πάντα στο σκοτάδι. Εύχομαι κάποια μέρα ο Έκτορας, αυτό το σκοτάδι, να καταφέρει να το νικήσει.»

Είναι αποκαλυπτικός ο τρόπος που εκφράζονται τρεις διαφορετικοί άνθρωποι, ο γιος ενός δολοφονημένου, ενός φυλακισμένου κι ενός αγνώστου πατρός.

Άραγε τι θα κάνουν τα αγέννητα παιδιά τους; Και πόση σημασία θα έχει για την απόφασή τους η γνώμη των γονιών τους και η πιθανότητα “αποκλήρωσής” τους;

Related Posts

%d bloggers like this: