ZoomNews

Διάψευση Καραμανλή σε δημοσίευμα-Η απάντηση της δημοσιογράφου

Διέψευσαν  στενοί συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή ρεπορτάζ στο πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης «Ελευθερίας του Τύπου», το οποίο απέδιδε στον πρώην πρωθυπουργό δηλώσεις σε βουλευτές για το Σκοπιανό.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ανέφεραν ότι ο κ. Καραμανλής «δεν έχει καμία σχέση με αυτά που παρουσιάζονται στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ και τα οποία του αποδίδονται ως δήθεν παρέμβασή του». Οπως διευκρίνιζαν, το μόνο που ισχύει και που έχει πει σε συνομιλητές του ο Κ. Καραμανλής είναι η φράση που δημοσιεύτηκε σεη Realnews προηγούμενη Κυριακή ότι «δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος και αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτως αποδεκτό».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Κ. Καραμανλής φέρεται να είπε μιλώντας με βουλευτές που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του: «Δεν υπάρχει συμφωνία στο Βουκουρέστι, διότι η διαπραγμάτευση τότε κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων. Υπάρχει μια παρανόηση με το Βουκουρέστι. Εγώ ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο «Μακεδονία». Έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόρον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα, που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπιανών, που συνδέεται με την ταυτότητά τους και τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν». Για να καταλήξει πως «άρα στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι, όταν δεν έχεις καταλήξει σε συμφωνία, δεν υπάρχει συμφωνία», υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση και μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα.

Η απάντηση της πολιτικής συντάκτριας Χριστίνας Κοραή:

1.Μέχρι στιγμής έχω υπογράψει πάνω από 50 ρεπορτάζ με φράσεις του πρώην πρωθυπουργού από τις ίδιες απολύτως αξιόπιστες πηγές τα οποία ουδέποτε διαψεύστηκαν. Το ρεπορτάζ λέει μάλιστα ότι ο πρώην πρωθυπουργός εγκάλεσε και στενούς συνεργάτες του οι οποίοι επέμεναν στην «εθνική γραμμή της σύνθεσης ονομασίας του Βουκουρεστίου».

2.Η διάψευση έγινε με καθυστέρηση τριών ημερών. Οι απόψεις Καραμανλή είχαν κυκλοφορήσει στα δημοσιογραφικά γραφεία από την Παρασκευή το βράδυ, το Σάββατο υπήρξε αναλυτική ανάρτηση στο site των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ και την Κυριακή ήταν αναρτημένη στα περίπτερα η Ελευθερία του Τύπου με πρωτοσέλιδο την «βόμβα – Καραμανλή» που συζητήθηκε ιδιαίτερα στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, αν κρίνω απο τα τηλεφωνήματα που δέχθηκα.

3.Το «στενό περιβάλλον» του πρώην πρωθυπουργού έκανε τη διάψευση μετά το briefing του κ.Τζανακόπουλου και τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες «Ντοκουμέντο» και «Εφημερίδα των Συντακτών» και τα οποία τον εμφάνιζαν να συζητάει σύνθετη ονομασία.

Αν ο πρώην πρωθυπουργός εννοούσε άλλα και άλλα κατάλαβαν οι συνομιλητές του, θα ήταν πολιτικά και ιστορικά ωφέλιμο να κάνει μία δημόσια δήλωση τι πιστεύει για το Σκοπιανό την οποία ευχαρίστως θα φιλοξενήσει η Ελευθερία του Τύπου.

 

 

Related Posts

%d bloggers like this: