ZoomNews

Διεργασίες στην κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά

Διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο στην κεντροδεξιά όσο και στην κεντροαριστερά με αφορμή το συνέδριο της Δράσης και τη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Κυριάκος Μητσοτάκης και Σταύρος Θεοδωράκης στα μηνύματά τους τάχθηκαν υπέρ των μεταρρυθμιστικών αλλαγών ενώ πολλά ήταν τα μηνύματα και από τους ομιλητές που ανέβηκαν στο βήμα μετά τη Φώφη Γεννηματά.

Μήνυμα προς τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο της Δράσης: “Η ΝΔ μπορεί να ηγηθεί των τολμηρών και ασυμβίβαστων μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας” είπε και πρόσθεσε ότι η σημερινή κυβέρνηση “δεν είναι μέρος του προβλήματος, αλλά είναι το ίδιο το πρόβλημα” και διακήρυξε πως η χώρα “χρειάζεται μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που θα τολμήσει με θάρρος και αποφασιστικότητα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις”.

“Η ΝΔ θα είναι στις επόμενες εκλογές ο κεντρικός εκφραστής αυτής της μεγάλης μεταρρυθμιστικής συμμαχίας που σήμερα γεννιέται στη χώρα”, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι αντιλαμβάνεται και την καχυποψία που υφίσταται για το κόμμα του, αλλά και το γεγονός ότι “πρέπει και εμείς να αποδεικνύουμε πως είμαστε διατεθειμένοι να αλλάζουμε”.

“Η ΝΔ αλλάζει γρήγορα”, διαβεβαίωσε. “Μπορεί να ηγηθεί τολμηρών μετρρυθμιστικών και ασυμβίβαστων δυνάμεων.”

“Η διαχωριστική γραμμή δεν είναι Αριστερά- Δεξια, αλλά ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις και στο λαικισμό. Παρά τις όποιες δαφωνίες και διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια πρέπει να πάμε μαζί. Με στόχο οχι μόνο να απαλλάξουμε τη χώρα από τη χειρότερη κυβέρηση, αλλά και να δημιουργήσουμε συνθήκες μακροχρόνιας επικράτησης των ιδεών μας”, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: “Η ιδεολογική χρεοκοπία της Αριστερας, που δοκιμάστηκε και απέτυχε στο καμίνι της άσκησης διακυβέρνησης, μας προσφέρει μία ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε”.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ ταυτόχρονα απηύθυνε κάλεσμα επιστροφής των ψηφοφόρων στην παράταξη.

“Είμαστε εδώ γιατί η κοινωνία θέλει κάποιους να εμπιστευθεί. Κάπου να ακουμπήσει, πάλι να ελπίσει. Κάπου να βρει ιδέες και ιδανικά, για να συμμετάσχει ενεργά και να νιώσει πως ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο δεν είναι ένα στοίχημα που χάθηκε χθες, αλλά αφορά πραγματικά το  σήμερα και θα διαμορφώσει το αύριο”, τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Τόνισε ξεκάθαρα ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναδεικνύεται ως δύναμη απεγκλωβισμού της χώρας από το διχοτομικό μοντέλο Συντηρητική και Νεοφιλελεύθερη  Δεξιά από τη μια, λαϊκιστική ψευτοαριστερά από την άλλη, το οποίο θα αναπαράγει αδιέξοδα στο διηνεκές.

Η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε αυταπάτες. “Όλα ήταν μια προσπάθεια απάτης και  εξαπάτησης όλων και κυρίως του ελληνικού λαού”, είπε και πρόσθεσε ότι “κάνει το μαύρο άσπρο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Οι «κόκκινες γραμμές» που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 15 αποδείχθηκαν κι αυτές το ίδιο παραπλανητικές και ψεύτικες όσο και το σκίσιμο του μνημονίου με ένα νόμο που υποσχέθηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου του 15”.  Δήλωσε ότι ο  κ. Τσίπρας “απλώς αλλάζει καπέλα ανάλογα με τις υποσχέσεις που αφειδώς μοιράζει.  Πριν φορούσε το καπέλο του Τσάβες.  Τώρα προσπαθεί δήθεν να προβάρει το καπέλο του Ευρωπαίου σοσιαλδημοκράτη.  Αύριο  ίσως και του Λαϊκού κόμματος”.

Related Posts

%d bloggers like this: