ZoomNews

Δώρα Ζέμπερη: Νέες Μαρτυρίες για τη δολοφονία της και το τηλεφώνημα από κλεμμένο κινητό

Στην επιτόπια έρευνα της εκπομπής “Φως στο Τούνελ” με την Αγγελική Νικολούλη στο Β΄Νεκροταφείο Αθηνών, ήρθαν στο φως σοκαριστικές μαρτυρίες για το φόνο της νεαρής Δώρας Ζέμπερη. Οι λεπτομέρειες που προέκυψαν από το ρεπορτάζ, προκαλούν ανησυχία για τον τρόπο δράσης των κακοποιών αλλά και για τους χώρους που επιλέγουν.

Η άτυχη εφοριακός δέχτηκε πισώπλατα την επίθεση του δράστη ενώ καθόταν στο πεζούλι δίπλα στον τάφο του παιδικού της φίλου που επισκεπτόταν συχνά.

Με έναν σουγιά κατάφερε δεκατέσσερις μαχαιριές στην αδύναμη γυναίκα που δεν κάλεσε αμέσως σε βοήθεια. Οι ειδικοί – καλεσμένοι στην εκπομπή της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου ανέλυσαν τα στοιχεία του φρικτού εγκλήματος, όπως φάνηκαν από την έρευνα. Απομακρύνθηκαν από την εκδοχή της ληστείας και εστίασαν σε αυτή του οργανωμένου εγκλήματος.

Τηλεφώνημα από κλεμμένο κινητό

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής δόθηκε μια πληροφορία για το δολοφόνο από άτομο που υποστήριζε ότι τον γνώριζε. Όπως αποδείχτηκε στην πορεία, το τηλεφώνημα έγινε στο «Τούνελ» από κλεμμένο κινητό και ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία.

Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο που έχουν μέχρι τώρα  οι Αρχές, είναι πως το τελευταίο στίγμα του κινητού τηλεφώνου του θύματος, εξέπεμψε από την περιοχή της Ομόνοιας. Φαίνεται ότι ο δράστης απενεργοποίησε το κινητό της άτυχης κοπέλας δέκα λεπτά μετά την δολοφονία.

Μαρτυρία που έφτασε στην εκπομπή από ευαίσθητο χώρο, θα αξιοποιηθεί κατάλληλα από τις Αρχές. Σύμφωνα με αυτήν, το απόγευμα της μοιραίας μέρας  πριν γίνει γνωστή η δολοφονία, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ζητώντας να μάθει πώς μπορεί να εντοπιστεί το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου.

dora_zemperi1-29

Η εικόνα του δράστη από την έρευνα του ιατροδικαστή

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη που διενήργησε την νεκροτομή  στη σορό της άτυχης κοπέλας, ξεκαθαρίζουν το τοπίο. Οι μαχαιριές από σουγιά που δέχτηκε η Δώρα Ζέμπερη τόσο πισώπλατα, όσο και στο θώρακα, δεν ήταν όλες βαθιές. Οκτώ με δέκα από τις δεκατέσσερις , είχαν τρυπήσει τον πνεύμονα και την καρδιά. Το ακανόνιστο «Γ» που είχε στο δεξί της μάγουλο ήταν τυχαίο και δεν ερμηνεύεται σαν  κάποιου είδους «υπογραφή» του δράστη. Δεν εντοπίστηκαν ιδιαίτερα ίχνη πάλης, μόνο στο κάτω βλέφαρο του θύματος χτύπημα από γροθιά.

Απόπειρα βιασμού δεν υπήρξε αφού το τζιν παντελόνι της κοπέλας ήταν κουμπωμένο και φορούσε την μπλούζα της.Ίχνος του δράστη ή τρίχα του δεν βρέθηκε πάνω στη σορό.  Το DNA που εντοπίστηκε στα νύχια του θύματος, εξετάζεται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή φαίνεται ότι η κοπέλα προσπάθησε να ξεφύγει ενώ δεχόταν τις μοιραίες μαχαιριές και πισώπλατα.  Ο δολοφόνος είχε μένος και αυτό του έδωσε δύναμη στα χτυπήματα. Το ύψος του υπολογίζεται γύρω στο 1.75.

Τι αποκάλυψε η Δώρα σε φίλη της…

Σημαντικά ήταν τα όσα αποκάλυψε φίλη της άτυχης εφοριακού στην Αγγελική Νικολούλη. Ανέφερε πως η Δώρα διορίστηκε στην εφορία πριν από πέντε περίπου χρόνια. Αρχικά ήταν στο μητρώο, μετά στο δικαστικό και τελευταία ελεγκτής. Ήταν προσεκτική στη δουλειά της και ιδιαίτερα αγαπητή στους συναδέλφους της. Είπε πως η Δώρα μέχρι τον Αύγουστο διατηρούσε σχέση με έναν αστυνομικό, στην οποία είχε επενδύσει πολλά.

«Ήθελε να κάνει οικογένεια και έκανε σχέδια για τον γάμο της. Τον Αύγουστο όμως χώρισαν και δεν θα έλεγα με τον καλύτερο τρόπο. Η συμπεριφορά του την πόνεσε πολύ και αυτό την έριξε ψυχολογικά. Μια εβδομάδα πριν τη σκοτώσουν, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από εκείνον. Την κάλεσε με απόκρυψη και της μίλησε τόσο άσχημα όσο δεν φαντάζεστε. Αυτό την τσάκισε κυριολεκτικά και δεν μπορούσε να συνέλθει. Της είχε κοστίσει και ο θάνατος του παιδικού της φίλου με τον οποίο ήταν πολύ δεμένοι. Μου είπε πως μόνο αυτός την αγαπούσε και την καταλάβαινε και άρχισε να πηγαίνει όλο και πιο συχνά στο νεκροταφείο. Της έλεγα «κοριτσάκι μου, αραίωσέ το δεν έχει νόημα. Είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου» .

Tagged , , ,

Related Posts

%d bloggers like this: