ZoomNews

Δριμύ κατηγορώ Σαμαρά κατά Τσίπρα- ΣΥΡΙΖΑ

Δριμύ «κατηγορώ» του Αντώνη Σαμαρά για τους χειρισμούς ΣΥΡΙΖΑ σε προσφυγικό και οικονομία. Στην πρώτη δημόσια ομιλία του από τις κάλπες του Ιανουαρίου του 2015, ο  πρώην πρωθυπουργός κατήγγειλε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση για τους χειρισμούς τους στο προσφυγικό τονίζοντας πως ο ίδιος παρέδωσε κράτος «και εκείνοι το κατάντησαν ένα απέραντο hot spot» αλλά και για την κατάσταση στην οικονομία.

Ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε ότι η κυβέρνησή του συνεργάστηκε ακόμη και με το ΠΑΣΟΚ για να σωθεί η χώρα ωστόσο ήταν απόλυτος απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ: «Με αντιπάλους σου ναι, μπορείς να συνεργαστείς, αν το καλέσει η ανάγκη. Με συκοφάντες ποτέ!» και πρόσθεσε: «Να θυμάστε: ο λαϊκισμός και η εξαπάτηση με τον Ολοκληρωτισμό  ερωτοτροπούν πάντοτε!»

Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε ότι προεκλογικά είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους σε περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε δραματικά: «Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα πάνε την Ελλάδα σε σύγκρουση με τους εταίρους της, από θέση αδυναμίας. Και ότι θα χάσουν! Κι αυτό έγινε: Μας ξανάβαλαν σε τρίτο μνημόνιο, ακόμα πιο οδυνηρό! Την ώρα που τότε βγαίναμε από τα Μνημόνια…Προειδοποίησα ότι θα μας ξαναβάλουν σε ύφεση, ενώ είχαμε βγει στην ανάπτυξη. Κι αυτό έγινε… Τώρα έχει εγκατασταθεί ο φόβος στην ψυχή του Έλληνα! Κι εκείνοι έφεραν τον φόβο!  Στον ένα χρόνο που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αυξήθηκαν οι Σύριοι πρόσφυγες στην Τουρκία. Δωδεκαπλασιάστηκαν οι ροές από την Τουρκία προς την Ελλάδα! Πρόσφυγες, μαζί με παράνομους μετανάστες προσκλήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παγιδεύονται εδώ. Είναι απάνθρωπο, να συμβιώνουν σε καταυλισμούς οι πρόσφυγες μαζί με παράνομους μετανάστες. Πρέπει να τους διαχωρίσουμε, γιατί σε λίγο οι πρόσφυγες θα γίνουν θύματα βίας από κάποιους «λαθραίους». Ήδη συμβαίνει αυτό…Δεν θέλει ο κ. Τσίπρας να ξεχωρίσει πρόσφυγες από παράνομους μετανάστες! Και έχει χάσει κάθε έλεγχο…»

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε τη χώρα πίσω, επισήμανε ο κ. Σαμαράς λέγοντας πως δεν έκανε απλώς κάποια λάθη αλλά ολόκληρος είναι ένα πελώριο λάθος: «           Και τώρα λέει κι άλλα ψέματα για να καλύψει τα αλλεπάλληλα λάθη του. Γι’ αυτά όλα θα λογοδοτήσει! Δεν θα λογοδοτήσει μόνο που κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό…Θα λογοδοτήσει που με ψεύτικες υποσχέσεις χαντάκωσε τη χώρα! Και για τα λόγια του και για τα έργα του! Γιατί, αν δεν τιμωρηθεί η υπέρτατη δημαγωγία, η απόλυτη ανευθυνότητα και ο πιο δηλητηριώδης λαϊκισμός, η χώρα δεν θα μπορέσει ποτέ να προχωρήσει!»

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι η φθορά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη τεράστια: «Χάνουν σε πρόθεση ψήφου, χάνουν σε «παράσταση νίκης» και χάνει ο Τσίπρας σε καταλληλότητα Πρωθυπουργού! Μπροστά είναι σε όλα η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Τόσο γρήγορη κυβερνητική φθορά, δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά» Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στο αγροτικό λέγοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «τσακίζει την ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα συνολικά» και πως «συνεχίζει την εξαπάτηση»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε σε όλα! Αποδείχθηκε επικίνδυνος για τον τόπο. Τώρα κινδυνεύει πραγματικά η σχέση μας με την Ευρώπη, η ασφάλεια της χώρας,  και η ίδια η Δημοκρατία μας. Παριστάνει ότι θέλει να ελέγξει τη «διαπλοκή» και αποκαλύπτεται ότι πάει να ελέγξει απευθείας την αδειοδότηση των ΜΜΕ. Να έχει τον απόλυτο έλεγχο στη πληροφόρηση. Αν δεν ήταν όλα αυτά τόσο σοβαρά, θα μπορούσα να μιλήσω για κυβερνητική φαρσοκωμωδία.  Ή και για τσίρκο ακόμα… Γιατί όταν πάς από το «Ουάου» του κ. Βαρουφάκη, στο «νιάου», της… γάτας των Ιμαλαϊων, τότε, προφανώς, έχεις, ως κυβέρνηση, απόλυτα αυτό-διασυρθεί». Ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε πως δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα και πως είναι παρών «μαζί σας, δίπλα σας».

Related Posts

%d bloggers like this: