ZoomNews

Φ. Γεννηματά: Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την Άνοιξη- Πυρά κατά της κυβέρνησης

Την διεξαγωγή μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2016, Πανελλαδικής Προγραμματικής Συνδιάσκεψης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, προανήγγειλε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στην κεντρική επιτροπή του κόμματος.

Κατά την ομιλία της τόνισε πως η ενότητα και η κοινή πορεία του χώρου δεν εξασφαλίζονται με συνεννοήσεις «κορυφής», με διαβουλεύσεις σε κλειστά γραφεία, με κατανομή ρόλων.Εμείς κάναμε – είπε- το πρώτο βήμα μαζί με την ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις Πολιτών, δημιουργώντας την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Θα την στηρίξουμε και θα προχωρήσουμε με αυτήν εντός και εκτός βουλής.

Προχωρούμε στην δημιουργία της Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με αναλογική εκπροσώπηση και την δημιουργία αντίστοιχων Περιφερειακών Συμβουλίων στις 13 Περιφέρειες.

Τα κόμματα, οι κινήσεις, οι δυνάμεις, που αποτελούν την Δημοκρατική Συμπαράταξη διατηρούν την πολιτική και οργανωτική αυτονομία και αυτοτέλειά τους, με σεβασμό στο τι συμβολίζει και τι εκπροσωπεί ο κάθε φορέας, την ιστορία και την προσφορά του.

Βασική επιδίωξη του ΚΣ και των ΠΣ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποτελεί:

Η εμβάθυνση της προγραμματικής-πολιτικής σύγκλισης των χώρων που την συγκροτούν
Η διερεύνηση της δυνατότητας διεύρυνσης της συμπαράταξης και συμπόρευσης με άλλες πολιτικές, κοινωνικές δυνάμεις, κινήσεις και προσωπικότητες του χώρου της κεντροαριστεράς.
Η ανάληψη και ο συντονισμός κοινών πρωτοβουλιών της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ απέναντι στα μεγάλα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα της προσεχούς περιόδου.
Ο προγραμματισμός και η διασφάλιση των πολιτικών και οργανωτικών προϋποθέσεων για την διεξαγωγή μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2016, Πανελλαδικής Προγραμματικής Συνδιάσκεψης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
Η Συνδιάσκεψη αυτή θα διαμορφώσει την πολιτική και προγραμματική σύγκλιση, απαραίτητο πρώτο βήμα που θα δώσει και την αποφασιστική ώθηση για τα επόμενα ώριμα βήματα για την ενότητα της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης. Καλό είναι να θυμόμαστε την παροιμία “ όποιος βιάζεται σκοντάφτει” η δημοκρατική συμπαράταξη δεν θα επιτρέψουμε να σκοντάψει όπως έγινε στο παρελθόν με προηγούμενες πρωτοβουλίες παρά το γεγονός ότι σε αυτές συμμετείχαν πολύ σοβαρά πρόσωπα και κινήσεις».

Ο «Τσε Γκεβάρα» Τσίπρας κατέβασε γρήγορα την σημαία της επανάστασης

Η κ. Γεννηματά, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο του «Τσε Γκεβάρα» Τσίπρα, όπως χαρακτηριστικά αποκάλεσε τον πρωθυπουργό. Τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν θα γίνει δεκανίκι και εφεδρεία κανενός, ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως είπε, «μετά τις εκλογές η δεύτερη Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, έχει την ευθύνη υλοποίησης του 3ου και χειρότερου Μνημονίου. Είναι το αποτέλεσμα του 1ου καταστροφικού για τη χώρα 7μήνου διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα.Αποτέλεσμα μιας δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης που δεν ήταν τίποτα άλλο από μια ακολουθία εγκληματικής άγνοιας, τυχοδιωκτικών επιλογών και καιροσκοπικής μικροκομματικής και εσωκομματικής διαχείρισης.

Έτσι ο Δον Κιχώτης (Βαρουφάκης) αποδείχθηκε Σάντσο Πάντσο και ο Τσε Γκεβάρα (Τσίπρας) κατέβασε άρον άρον την παντιέρα της επανάστασης και σήκωσε λευκή πετσέτα, υιοθετώντας ακόμα και τις πιο σκληρές, άδικες και αναποτελεσματικές απαιτήσεις των δανειστών.

Εμείς ναι, ψηφίσαμε επί της αρχής το πλαίσιο της συμφωνίας και αρκετά προαπαιτούμενα το καλοκαίρι, για να αποτραπεί το Grexit και η φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού.Έχουμε, όμως, μια απόλυτα σαφή και συνεπή στάση απέναντι στους εφαρμοστικούς Νόμους.

«Είναι ιστορική ύβρις- είπε- να αυτοαναγορεύεται ως «πρώτη φορά αριστερά» μια κυβέρνηση που σε τίποτα δε θυμίζει τη δημοκρατική και προοδευτική αριστερά, και μάλιστα με τη μορφή ενός ανορθόγραφου αντιγραφέα της ιστορίας.Δεν θα επιτρέψουμε την παραχάραξη της ιστορίας και την προσφορά της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης στον τόπο.Δεν θα επιτρέψουμε την ακύρωση και τον εκμηδενισμό της Μεταπολίτευσης που αποτέλεσε την πιο προοδευτική εποχή στην ιστορία της χώρας.Βάζουμε τέλος στη πολιτική λεηλασία του χώρου μας.

Related Posts

%d bloggers like this: