ZoomNews

H επιτροπή για την ανασυγκρότηση του μεσαίου χώρου και η δυσφορία Παπανδρέου

Ορίστηκε η Επιτροπή ανασυγκρότησης του μεσαίου προοδευτικού χώρου που συμφωνήθηκε μετά από χρονοβόρες διαβουλεύσεις και αποτελείται από εκπροσώπους κομμάτων του χώρου, αλλά και κινήσεις και φορείς. Η επιτροπή θα επεξεργαστεί μέσα σε διάστημα το πολύ δύο μηνών σε κοινές προγραμματικές θέσεις, προκειμένου να γίνουν τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του χώρου, όπως συμφώνησαν στην πρόσφατη συνάντησή τους η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη γεννημετά και ο επικεφαλής του Ποταμιού . Συμμετέχουν στελέχη, από το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, την Δημοκρατική Αριστερά, τις κινήσεις που υπάρχουν στον χώρο, στελέχη της Τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και από διάφορους κοινωνικούς φορείς, ενώ δύο θέσεις έχουν κρατηθεί κενές για εκπροσώπους του ΚΙΔΗΣΟ, εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να συμμετάσχει στο εγχείρημα..

Στη συνάντηση που είχαν χθες οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, Χρήστος Πρωτόπαππας και Δημήτρης Τσιόδρας, κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν κατέληξαν στην τελική σύνθεση της επιτροπής προγραμματικών θέσεων.

Στην επιτροπή συμμετέχουν: Από το ΠΑΣΟΚ οι Γιάννης Δατσέρης, Νίκος Κανελλόπουλος, Λίνα Μενδώνη, Απόστολος Πανάς. Από τη ΔΗΜΑΡ οι Νίκος Τσούκαλης και Θεόδωρος Μαργαρίτης. Από τις Κινήσεις πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία ο Ι.Τούντας. Από το Ποτάμι οι Δημήτρης Τσιόδρας, Αθηνά Δρέττα, Παναγιώτης Βλάχος, Γιάννης Μεϊμάρογλου. Από τους ΜΕΤΑρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη, ο Βασίλης Καπετανγιάννης. Από τη Δράση ο Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης.

Επίσης, θα συμμετάσχει από το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη της Αννας Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Μαστρογεωργίου. Δύο θέσεις έχουν κρατηθεί κενές για εκπροσώπους του ΚΙΔΗΣΟ, εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να συμμετάσχει στο εγχείρημα.

Η υπόλοιπη επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους φορέων και πρόσωπα κοινής αποδοχής:

Γιάννης Κωνσταντάτος δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολης, Γιάννης Τσαμουργκέλης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Μιχάλης Χριστάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδοίκησης, Γιάννης Πούπκος, ΓΣΕΕ, Παύλος Ραβάνης, πρόεδρος του Βιοταχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γρηγόρης Αλεξόπουλος , αντιπεριφερειάρχης Αχαίας, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, αντιδήμαρχος Αθηναίων υπεύθυνος για θέματα μεταναστών, Μαρία Στρατηγάκη, αντιδήμαρχος Αθηναίων για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, Νέλλη Παπαχελά, πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων, Ανδρέας Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος, Νίκος Διακουλάκης, Ευθύμιος Φωτεινός, πρόεδρος αγροτικών συλλόγων Θεσσαλονίκης.

Δυσφορία Παπανδρέου

Την ίδια ώρα την δυσφορία του εκφράζει ο Γιώργος Παπανδρέου διότι όπως αναφέρει δεν κλήθηκε να συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις για την συγκρότηση της Επιτροπής και ζητά εξηγήσεις.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΙΔΗΣΟ, «πληροφορηθήκαμε από τα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, τη σύνθεση μιας ‘Επιτροπής διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις’, στην οποία, σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, δύο θέσεις παραμένουν κενές για το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

«Oύτε το ΚΙΝΗΜΑ, ούτε ο Πρόεδρός του εκλήθησαν και συμμετείχαν σε οποιαδήποτε συζήτηση για αυτό το θέμα, ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής και η συμφωνημένη συνάντηση του Προέδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μετά την ανταλλαγή των μεταξύ τους επιστολών», ξεκαθαρίζουν από το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου και συνεχίζουν: «Ως εκ τούτου, η σημερινή εξέλιξη, εφόσον οι πληροφορίες είναι αληθείς, υπονομεύει τη σοβαρότητα και τη δεοντολογία που επιβάλλει ένα τόσο φιλόδοξο εγχείρημα και αναιρεί τις δημοκρατικές αρχές από τις οποίες πρέπει εξ” αρχής να διέπεται».

Related Posts

%d bloggers like this: