ZoomNews

Υπόθεση Μαυρίκου: Η ΕΛ.ΑΣ “σαρώνει” την Πόρσε

H περίπτωση νάρκωσης του Παναγιώτη Μαυρίκου και δολιοφθοράς στα σωληνάκια καυσίμου του πολυτελούς αυτοκινήτου είναι τα απομακρυσμένα ενδεχόμενα που θέλουν να αποκλείσουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, ως αιτίες που μπορεί να προκάλεσαν την πυρκαγιά και το θάνατο του εκδότη. Σε αυτές τις έρευνες θα βοηθήσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων τα οποία αναμένονται το επόμενο 15θήμερο, και τα πορίσματα του πραγματογνώμονα της ΕΛ.ΑΣ., του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας και τεχνικού εκπροσώπου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής αναμένουν τις εκθέσεις του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων με τις χημικές αναλύσεις και της αυτοψίας του χώρου του περιστατικού. Από τα πρώτα στοιχεία αυτών των εκθέσεων δεν προκύπτουν ευρήματα εμπρηστικού ή εκρηκτικού μηχανισμού. Αναμένεται να οριστεί πραγματογνώμονας της ΕΛ.ΑΣ. και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρχε ενδεχόμενο δολιοφθοράς, παρέμβαση στα σωληνάκια καυσίμου ή τεχνικό πρόβλημα που να προκάλεσε τη φωτιά. Αν δεν μπορέσουν να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα οι τεχνικοί και οι πραγματογνώμονες, τότε θα κληθεί και υπεύθυνος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η φωτιά ήταν η αιτία θανάτου του Παναγιώτη Μαυρίκου, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των ιατροδικαστών. Από τη νεκροτομή μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν παθολογικά αίτια και ο θάνατος του εκδότη φαίνεται να έχει προέλθει από τη φωτιά στο τζιπ που οδηγούσε. Αν υπήρχε ζαλάδα, προσωρινή αδιαθεσία, απώλεια αισθήσεων ή υπόταση δεν μπορεί να διαπιστωθεί από τη νεκροτομή απανθρακωμένης σορού. Οι Αρχές αναμένουν σε περίπου δύο εβδομάδες τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστώσουν αν υπάρχει λήψη φαρμακευτικής αγωγής ή υπνωτικών χαπιών που μπορεί να προκάλεσαν νάρκωση.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν την περίπτωση να υπήρξε «αόρατη» φωτιά, οι αναθυμιάσεις της οποίας επέφεραν έντονη δυσφορία στον Παναγιώτη Μαυρίκο, με αποτέλεσμα την πρόσκρουση-σύρσιμο στο τσιμεντένιο διάζωμα και στη συνέχεια τη μεγάλη διαρροή καυσίμου και ταχεία ανάφλεξη του οχήματος. Τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί συγκλίνουν περισσότερο στην εκδοχή του δυστυχήματος.

Ενα πεντακάθαρο βίντεο από τις κάμερες της Αττικής Οδού και η καταγραφή 1,5 λεπτού των κρίσιμων στιγμών συνηγορεί και αυτό στην περίπτωση του δυστυχήματος, αναφέρουν αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση. Στις 14:48, οι κάμερες που βρίσκονται στη γέφυρα του κόμβου της Μεταμόρφωσης εντοπίζουν το όχημα του Παναγιώτη Μαυρίκου να κινείται στη μεσαία λωρίδα του ρεύματος προς Ελευσίνα. Κάποια στιγμή το όχημα, μεταξύ των κόμβων Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης, ελαττώνει ταχύτητα, κινείται λοξά και μπαίνει στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, παρατηρείται ένας μικρός ελιγμός, το όχημα προσκρούει «ομαλά» στο διάζωμα, σέρνεται περίπου 10 μέτρα πάνω σε αυτό και στη συνέχεια ακινητοποιείται. Κάνοντας ζουμ και μεγέθυνση εντοπίζεται διαρροή καυσίμων κάτω από τον κινητήρα και ύστερα από περίπου 20 δευτερόλεπτα ανάφλεξη κάτω από όλο το όχημα και το καπό της μηχανής. Διακρίνονται οι προσπάθειες του άτυχου οδηγού να ανοίξει την πόρτα του, η οποία όμως ανοίγει ελάχιστα, 10 περίπου εκατοστά, καθώς έχει φρακάρει στο τσιμεντένιο διάζωμα. Υπάρχουν κάποιες θολές εικόνες ότι προσπαθεί να βγει από την πλευρά του συνοδηγού, αλλά δεν τα καταφέρνει, καθώς το όχημα έχει τυλιχθεί ολοκληρωτικά στις φλόγες. Μετά την κατάσβεση, οι πυροσβέστες βρίσκουν τον απανθρακωμένο οδηγό να έχει γείρει προς την πλευρά του συνοδηγού.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Related Posts

%d bloggers like this: