ZoomNews

Κεντροαριστερά: Η ακτινογραφία των εκλογών, ποιοι πληρώνουν και τι λέει ο Αλιβιζάτος (δείτε το διάγραμμα)

Νέα επιστολή έστειλε στα μέλη της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας ο Νίκος Αλιβιζάτος, στην οποία παρουσιάζει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.

Παράλληλα επισυνάπτει ένα διάγραμμα σχετικά με το πως θα στηθούν οι κάλπες. Στην επιστολή του επισημαίνει πως τα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα που συμμετέχουν θα είναι οι συμβαλλόμενοι με τις δύο εταιρείες που θα αναλάβουν τις εκλογές.

«Η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι, ως τα μόνα κοινοβουλευτικά κόμματα που εμπλέκονται στη διαδικασία, δέχθηκαν αυτά να είναι οι συμβαλλόμενοι με τις 2 εργολάβους/εταιρίες», ενημερώνει ο επικεφαλής της επιτροπής και σημειώνει: «Αντιλαμβάνεσθε ότι αυτό μας διευκολύνει τα μέγιστα, αφού διαθέτουν αφμ + είναι εξ ορισμού πιο φερέγγυα (ως δικασιούχοι κρατικής επιδότησης) από την αμκε που, σύμφωνα με τον αρχικό μας σχεδιασμό, είχαμε αποφασίσει να συστήσουμε (με τους λογιστές που θα υποδείκνυαν οι υποψήφιοι)».

«Σε κάθε περίπτωση, σημειώστε ότι η συνεννόηση και με τις 2 εταιρίες (οts & wind) πάει καλά, και έρχουν αρχίσει να δουλεύουν για μας, χωρίς να περιμένουν την υπογραφή των συμβάσεων. Συνεπώς, η σημειούμενη καθυστέρηση δεν θα επηρεάσει την εκτέλεση του έργου», υπογραμμίζει ο κ. Αλιβιζάτος.

 

Βήματα Ψηφοφορίας

 1. Ο εκλογέας προσέρχεται στο εκλογικό τμήμα χωρίς να έχει κάνει προεγγραφή.
  1. Τον υποδέχονται στο τραπεζάκι εκτός αιθούσης και τον βοηθούν να συμπληρώσει το σχετικό έντυπο – αίτηση (δεν έχει εγκριθεί ακόμη). Πάντως περιέχει τα στοιχεία αναγνώρισης τύπου «μάθε που ψηφίζεις» δηλαδή, ΟΝΟΜΑ, ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ, ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ και συμπληρωματικά, Διεύθυνση, Επάγγελμα, Τηλέφωνα. (*).
  2. Πληρώνει και παίρνει το κουπόνι του.
  3. Πηγαίνει στην ΕΕ και δείχνει την ταυτότητά του (ή άλλο έγγραφο ταυτοποίησης αποδεκτό από τις αρχές) και την αίτηση και παραδίδει το κουπόνι πληρωμής (ή το κουπόνι καρφιτσώνεται στην αίτηση). Σε οποιαδήποτε περίπτωση μένει στα χέρια της ΕΕ.
   1. Το μέλος της ΕΕ ελέγχει την ταυτότητά του
   2. Ο Γραμματέας συμπληρώνει τα στοιχεία του στον κατάλογο ψηφισάντων
 • Ο χειριστής της ταμπλέτας τον αναζητά και τον διαπιστεύει. Κατά τη διαπίστευση ενημερώνεται ταυτόχρονα και το Ταμείο εφόσον ο ψηφοφόρος παραδώσει το κουπόνι του.
 1. Ο ψηφοφόρος πηγαίνει στο παραβάν
 2. Ρίχνει το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη
 3. Παραλαμβάνει την ταυτότητά του.
 1. Ο εκλογέας προσέρχεται στο εκλογικό τμήμα ενώ έχει κάνει προεγγραφή από το διαδίκτυο.
  1. Παραλείπει το τραπεζάκι και πηγαίνει απευθείας στην ΕΕ
  2. Επιδεικνύει την εκτυπωμένη βεβαίωση εγγραφής και την ταυτότητά του. Σε περίπτωση που δεν έχει εκτυπωμένη τη βεβαίωση, ο χρήστης τον αναζητά και τον ανευρίσκει. Στην Κεντρική Βάση Δεδομένων (ΚΒΔ) είναι σημειωμένο ότι έχει πληρώσει ο προεγγεγραμμένος εκλογέας.
  3. Η υπόλοιπη διαδικασία είναι ίδια με την προηγούμενη περίπτωση (Παραβάν, κάλπη κ.λ.π.)

Το κρίσιμο σημείο όλης της διαδικασίας είναι το τραπεζάκι στην είσοδο. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ.

Ο χρόνος διαπίστευσης στην ταμπλέτα μπορεί να είναι <2’ αν είναι όλα ΟΚ. Στο τραπεζάκι χρειάζονται τουλάχιστον >4’. Κατά, συνέπεια, ο συνωστισμός μεταφέρεται στο τραπεζάκι κι εκεί χρειάζεται ενίσχυση και στελέχωση.

(*)Περιέχεται κείμενο αποδοχής φορέα και κάλυψής μας για προσωπικά δεδομένα το οποίο δεν έχει υποδειχθεί ακόμη από τους νομικούς.

Ενέργειες ΕΕ – Ανοιγμα κλείσιμο κάλπης

Στην πραγματικότητα οι υποχρεώσεις της ΕΕ αρχίζουν από τις προηγούμενες ημέρες.

 • Εχουν επιβεβαιώσει την παραλαβή της ταμπλέτας από το χειριστή
 • Έχουν συμμετάσχει στη γενική πρόβα μια εβδομάδα πριν εκτός τις δοκιμές που θα γίνουν νωρίτερα.
 • Εχουν παραλάβει το pdf (ειδικό εκτυπώσιμο αρχείο) των ψηφοδελτίων κι έχουν φροντίσει για την εκτύπωσή τους
 • Εχει φροντίσει να παραλάβει το σφραγισμένο κουτί με τη σφραγίδα.
 • Εχουν παραλάβει το φυσικό υλικό (παραβάν κ.λ.π.)

Το πρωϊ της εκλογής του 1ου γύρου

 • «Διαπιστεύουν» την ταμπλέτα. Με μια ειδική – όχι πολύπλοκη – διαδικασία, ο χειριστής υπό την εποπτεία του Προέδρου της ΕΕ επικοινωνεί με την ΚΒΔιαπ (Κεντρική Βάση Διαπίστευσης) και παίρνει έγκριση έναρξης.
 • Στην οθόνη της ταμπλέτας φαίνονται ο κωδικός του ΕΤ, το ονοματεπώνυμο του χειριστή και λοιπά στοιχεία.
 • Η ΕΕ επικοινωνεί (όχι μέσω ταμπλέτας) με την ΚΕΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) για να δηλωθούν οι εκπρόσωποι των υποψηφίων. Η ενέργεια αυτή είναι και η τελική νομιμοποίηση του ΕΤ.
 • Ο Πρόεδρος σφραγίζει τα ψηφοδέλτια ένα ένα και ξεκινάει η διαδικασία

Τελειώνοντας η διαδικασία

 • Εάν χρειαστεί παράταση αιτείται την παράταση (από την ταμπλέτα) και αυτή επιβεβαιώνεται από την ΚΕΕ.
 • Όταν εκπνεύσει και η παράταση ή οι παρατάσεις κλείνει η διαδικασία ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ στην ταμπλέτα και αυτομάτως το σύστημα ζητάει φωτογραφία πρακτικού Αυτό σημαίνει ότι πρέπει
  • Να γίνει η καταμέτρηση κατά τη συνήθη πρακτική
  • Να συμπληρωθεί το πρακτικό
  • Να υπογραφεί και να σφραγισθεί το πρακτικό απ΄όσους απαιτείται.
  • Να φωτογραφηθεί και να αποσταλεί μέσω ταμπλέτας στην ΚΕΕ
  • Μόλις αποσταλεί το πρακτικό ανοίγει μια οθόνη απ’ όπου ο χειριστής περνάει τα αποτελέσματα σε ειδικά σχεδιασμένη οθόνη.
  • Το κλείσιμο της διαδικασίας στην ταμπλέτα γίνεται από την ΚΕΕ.
  • Η διαδικασία διαπίστευσης (ψηφοφορίας) κλειδώνειοριστικά και μένει ανοιχτή μόνο μία επιμέρους διαδικασία εκτός διαπίστευσης, η οποία επιτρέπει στο χειριστή να γράψει τα λοιπά συμπληρωματικά στοιχεία της αίτησης του ψηφοφόρου διεύθυνση κ.λ.π. τα οποία δεν είχε προλάβει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Related Posts

%d bloggers like this: