ZoomNews

Κεντροαριστερά: Σπόντες, αιχμές και μηνύματα στο ντιμπέϊτ των υποψηφίων

Μηνύματα και δεσμεύσεις κυριάρχησαν στο ντιμπέϊτ των υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. Δεν έλειψαν οι αιχμές και οι σπόντες αλλά και η διάθεση για ενότητα.

Φώφη Γεννηματά: “Κλείνουμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν και προχωρούμε στην ενότητα της παράταξης με ένα προοδευτικό πλαίσιο διακυβέρνησης του τόπου» ήταν η πρώτη απάντηση της Φώφης Γεννηματά στο ερώτημα αν μπορεί να ανεβάσει το εκλογικό ποσοστό: «Όσοι προσπαθούν να προεξοφλήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα θα βρεθούν προ εκπλήξεων¨».

Σταύρος Θεοδωράκης: Στην ερώτηση αν έχει ψηφίσει ποτέ ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Η λαϊκή ρήση λέει όλοι ΠΑΣΟΚ είμαστε. Υπήρξα οργανωμένος στα νιάτα μου, απομακρύνθηκα όταν στράφηκα στη δημοσιογραφία. Υποστήριξα ανά στιγμές το μεταρρυθμιστικό ΠΑΣΟΚ. Συγκρούστηκα με τα κακά εκείνης της περιόδου. Και ξέκοψε κάθε συζήτηση για συνεργασία με τους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κάνοντας λόγο για τερατογένεση.

 

Γιώργος Καμίνης: «Το κρίσιμο είναι να δεσμευτούμε όλοι πως θα πάμε σε ένα ενιαίο, πολυτασικό κόμμα.. Τρομερό λάθος ότι δεν δεχθήκαμε την εξ αποστάσεως ψηφοφορία.» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων λέγοντας πως είναι τιμητικό που θα βρίσκονται στη Βουλή οι κ.κ. Γεννηματά-Θεοδωράκης. Απάντησε επίσης πως οι συνεργασίες γίνονται σε προγραμματική βάση και δήλωσε υπέρ του γερμανικού συστήματος.

 

Νίκος Ανδρουλάκης: Αν εκλεγώ στην ηγεσία του νέου φορέα όλες οι θέσεις ευθύνης θα είναι με ΑΣΕΠ – Ως ευρωβουλευτής είμαι στο κέντρο των εξελίξεων» είπε και σημείωσε πως «θα διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και θα επιδιώξουμε προγραμματική συμφωνία» Τάχθηκε κατά της απλής αναλογικής και υπέρ του «σπασίματος» των μεγάλων περιφερειών.

 

 

Γιάννης Ραγκούσης: Ρωτήθηκε για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και απάντησε: «Δε μπορεί να ταυτίσουμε τη νέα παράταξη με τη σκοπιμότητα να φύγει από τη μέση το χρέος του ΠΑΣΟΚ. Ο νέος φορέας θα αναλάβει την αποπληρωμή του. Το Κίνημα δεν μεταβιβάζει μόνο το χρέη του, αλλά και μία σειρά σημαντικών βημάτων προόδου.

 

 

Γιάννης Μανιάτης: Για τη διακυβέρνηση Παπανδρέου απάντησε πως «προσφέραμε πατριωτικό έργο ενώ όλοι οι άλλοι ήταν απέναντι. Και φθάσαμε στη μεγαλύτερη διαγραφή δημοσίου χρέους που έχει γίνει ποτέ. Η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης έχουν δώσει ότι είχαν να δώσουν. Και δε μπορούμε να είμαστε και αρχηγοί και δήμαρχοι, προσέθεσε, απευθυνόμενος στον Γιώργο Καμίνη.

 

Δημήτρης Τζιώτης: Ξεκαθάρισε πως η ταυτότητά «μας είναι κεντροαριστερά»: «Ευχαριστώ τη Φώφη Γεννηματά που μας κάλεσε να επιστρέψουμε στο σπίτι μας και τον Σταύρο Θεοδωράκη που συμμετέχει. Η παράταξη χρειάζεται ανανέωση, αν δεν αλλάξουμε θα κερδίσουν οι αντίπαλοί μας. Θέλουμε έναν αρχηγό που θα μπορεί να κερδίσει.»
 

Κωνσταντίνος Γάτσιος: Είπε «όχι» στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ: «αν υπάρξει εθνική ανάγκη πρέπει να συζητήσουμε μαζί της γιατί η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις».

 

Απόστολος Πόντος: Εξαπέλυσε πυρά κατά του Κώστα Καραμανλή, απάντησε πως «Τσίπρας και Μητσοτάκης εκφράζουν συντηρητική πολιτική και τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής.

 

Οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουν ήταν οι Ανδρέας Γιουμερτάκης από την Λάρισα (ΤRΤ), Γιώργος Σαχίνης από την Κρήτη (ΚΡΗΤΗ TV), Γιώργος Σιμόπουλος από την Λαμία (STAR Κεντρικής Ελλάδας) , Φίλιος Στάγκος από την Θεσσαλονίκη (TV100) και ο Κωνσταντίνος Μαγνής από την Πάτρα (εφημερίδα Πελοπόννησος). Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δώρα Αναγνωστοπούλου, ανέλαβε τον συντονισμό.

.

Related Posts

%d bloggers like this: