ZoomNews

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας απέτυχε

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη,ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,  κατηγορώντας τον ότι «είχε υποσχεθεί 12,5 δισ. παροχές τον Σεπτέμβριο του 2015 και μέχρι τώρα έχει πάρει 12 δισ. μέτρα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «Ο κ. Τσίπρας απέτυχε. Αυτό που θέλει ο κόσμος είναι να ακούσει ποιο είναι το δικό μας σχέδιο για την Ελλάδα. Χωρίς να λαϊκίζουμε και να λέμε ψέματα θα πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει άλλος δρόμος».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι «ήλθε στην εξουσία υποσχόμενος το νέο, αλλά εκπροσωπεί το πιο παλιό από το παλιό» για να υποστηρίξει στη συνέχεια ότι ο Πρωθυπουργός «διακατέχεται από μεγάλο βαθμό ασχετοσύνης».

Αναφερόμενος στα αντίμετρα παρατήρησε ότι για να μπορέσουν να εφαρμοστούν το 2019 θα πρέπει να πάμε σε πλεόνασμα 5,5%.

Εξέφρασε, επίσης την άποψη ότι ο κ. Τσίπρας υπερφορολόγησε την ελληνική κοινωνία για να πετύχει υπερβολικό πλεόνασμα το οποίο πήγε σε ένα βαθμό σε αποπληρωμή χρέους, αντί να το αφήσει μέσα στην πραγματική οικονομία.

Μείωση φορολογίας επιχειρήσεων στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια

Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση θα προχωρήσει σε αποκλιμάκωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια.

«Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους. Η αποκλιμάκωση της φορολογίας θα πρέπει να φθάσει για τις επιχειρήσεις στο 20% μέσα σε δύο χρόνια. Για μεγαλύτερη μείωση αυτή τη στιγμή τα νούμερα δεν βγαίνουν. Πρέπει να εξασφαλίσουμε τον δημοσιονομικό χώρο και να θέσουμε στους εταίρους τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων» είπε, προσθέτοντας πως «ένα από τα αρνητικά που θα κληρονομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση είναι η δέσμευση σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια».

Σε ό,τι αφορά στην εισφορά αλληλεγγύης, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την αύξησε και πρόσθεσε ότι το ζήτημα είναι να εξετάσουμε συνολικά την φορολόγηση στα φυσικά πρόσωπα. «Εμείς έχουμε εισηγηθεί εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή 9% μέχρι 10.000 ευρώ, κάτι που θα βοηθήσει τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα» σημείωσε, ενώ υποσχέθηκε μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου στις επιχειρήσεις, καθώς και μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια.

«Επιχειρούν να οικοδομήσουν κομματικό κράτος»

Κατηγόρησε ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να οικοδομήσει κομματικό κράτος και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσλαμβάνει χιλιάδες συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και στη συνέχεια επιχειρεί να τους μονιμοποιήσει.

Παράλληλα,  διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. προβλέπει την αναλογία «ένα προς πέντε» στις προσλήψεις, προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω το δημόσιο. Το δημόσιο πρέπει να προσλαμβάνει μόνο εξειδικευμένο προσωπικό υποστήριξε, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο προσωπικό του συστήματος Υγείας που με προσωπική προσπάθεια κρατούν όρθιο το σύστημα. «Αντί ο αρμόδιος υπουργός να κάνει χυδαία σόου, καλύτερα να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι υπάρχει περιθώριο για μικρότερο και καλύτερο δημόσιο χωρίς απολύσεις. Για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο δημόσιο τομέα είπε ότι «πρέπει να αξιολογούνται και αν δεν είναι κατάλληλοι να μην γίνονται μόνιμοι».

«Επίκαιρο το αίτημα για πολιτική αλλαγή»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι το αίτημα για πολιτική αλλαγή παραμένει επίκαιρο. «Όσο η κυβέρνηση μένει στην εξουσία, η χώρα θα χάνει ευκαιρίες» ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να επιβάλω εκλογές, αλλά επιμένω ότι όσο πιο γρήγορα γίνουν τόσο καλύτερο θα είναι για τη χώρα». Υποστήριξε πάντως ότι το αίτημα για εκλογές που διατύπωσε για πρώτη φορά πέρυσι, δικαιώθηκε από τις εξελίξεις, αφού η κυβέρνηση έφερε μία κακή συμφωνία και δεν πέτυχε να πάρει ούτε καν την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό είπε ότι και να ήθελε να κάνει στροφή προς το μετριοπαθές κέντρο, δεν μπορεί και δεν μπορεί να το υπηρετήσει το κόμμα του. «Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να την υπηρετήσει, όταν οι ίδιοι οι υπουργοί του βάζουν εμπόδια; Δεν έχουν τις γνώσεις και την κατάρτιση να το κάνουν. Εμείς, ξέρουμε πως να φέρουμε επενδύσεις και δουλειές στην χώρα» υποστήριξε.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η Ν.Δ. έχει καταθέσει νομοσχέδιο ώστε οι Έλληνες του εξωτερικού να μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους και κατήγγειλε τον πρόεδρο της Βουλής για το γεγονός ότι αυτή η πρόταση δεν έχει ακόμη συζητηθεί στη Βουλή. «Είναι δέσμευσή μου, ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσω θα είναι για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού» δήλωσε.

Για την κυβέρνηση που θα σχηματίσει η Ν.Δ., εφόσον κερδίσει τις επόμενες εκλογές, είπε πως «θα είναι ένα σχήμα αρκετά πιο μικρό από το σημερινό και θα περιλαμβάνει και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη». «Είναι μεγάλη πρόκληση να πείσω αξιόλογους ανθρώπους να αφήσουν προσωρινά την επαγγελματική τους δραστηριότητα και να έλθουν να προσφέρουν από διοικητικές θέσεις» συμπλήρωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι ο ίδιος εξελέγη με σύνθημα «Ν.Δ. από την αρχή» και ότι στόχος του είναι να μπουν στο κόμμα νέοι άνθρωποι και νέες ιδέες. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο μητρώο στελεχών λέγοντας ότι κάποιοι από αυτούς που επελέγησαν θα είναι στα ψηφοδέλτια, ενώ άλλοι θα στελεχώσουν τον κομματικό μηχανισμό. «Θα πρέπει να οικοδομήσουμε κόμματα που να ξεφύγουν από την πελατειακή αντίληψη» πρόσθεσε.

«Για το “τζάμπα μάγκας”, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έδωσε διευκρινίσεις ότι δεν αναφερόταν σε εμένα» είπε σε άλλο σημείο, απαντώντας σε σχετική αναφορά του Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε ότι υπάρχει εσωκομματική ηρεμία και δεν χωρίζει το κόμμα σε καραμανλικούς και άλλους.

«Καλή ημέρα για την Ευρώπη»

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «χθες ήταν μία καλή ημέρα για την Ευρώπη».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν ήταν «η νίκη της κοινής λογικής και της μετριοπάθειας, απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού». Σημείωσε ακόμη ότι έχει γνωρίσει προσωπικά τον κ. Μακρόν, αν και η Ν.Δ. ως μέλος του ΕΛΚ, είχε στην αρχή στηρίξει τον δεξιό υποψήφιο Φρανσουά Φιγιόν.

«Ορισμός της διαπλοκής η υπόθεση Σαββίδη»

Ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε ότι η υπόθεση του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη είναι ο ορισμός της διαπλοκής. Αναφερόμενος ειδικότερα στη συνέντευξη που έδωσε ο επιχειρηματίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έχουμε δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του. Σημείωσε ωστόσο πως, «όταν η συνέντευξη -άκρως υποστηρικτική για τον πρωθυπουργό και στα όρια της προσβολής για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης- δίνεται τέσσερις ημέρες μετά τη συζήτηση στην Βουλή, τότε υπάρχει θέμα».

Επανέλαβε ότι επρόκειτο για μία χαριστική φωτογραφική τροπολογία και πρόσθεσε ότι «τέτοιες χαριστικές ρυθμίσεις δεν πρέπει να γίνονται, ειδικά όταν γίνονται με αντάλλαγμα να αποκτήσει ο κ. Σαββίδης ένα μέσο ενημέρωσης για να εξυπηρετεί την κυβέρνηση». «Δεν πρέπει οι επιχειρηματίες να θεωρούν ότι πρέπει να αποκτήσουν ένα Μέσο Ενημέρωσης για να ασκήσουν το επιχειρείν. Αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής: αγοράζω ένα μέσο και ασκώ πολιτικό έλεγχο για να μπορώ να λειτουργήσω επιχειρηματικά. Δεν αναζητώ καυγά με κανέναν. Το ζήτημα προέκυψε, όταν ο κ. Τσίπρας χάρισε στον κ. Σαββίδη 38 εκατομμύρια με πολιτικά ανταλλάγματα. Αυτός που εκτέθηκε ήταν ο κ. Τσίπρας, που σύρθηκε στη Βουλή και αναγκάστηκε να ομολογήσει την προσωπική τροπολογία. Όταν κάποιος αγοράζει μία επιχείρηση γνωρίζει τα βάρη που αυτή φέρει» συνέχισε για να καταλήξει: «Το ποιος θα γίνει πρωθυπουργός σε αυτή την χώρα δεν θα το αποφασίσει κανένας κ. Σαββίδης αλλά ο κυρίαρχος ελληνικός λαός».

Για τον τελικό του Κυπέλλου

Κληθείς να σχολιάσει όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλου εκτίμησε ότι «το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι πια ένα ελκυστικό προϊόν». «Είδαμε τέρατα και σημεία. Ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ, δεν θα χρειαζόταν ένα πέτσινο γκολ για να κερδίσει. Η όποια “παράγκα” στο ποδόσφαιρο, πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο όλοι οι φίλαθλοι καθόμαστε» πρόσθεσε.

Related Posts

%d bloggers like this: