ZoomNews

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ευάγγελος Βενιζέλος παρεμβαίνουν για τη δίκη του Ανδρέα Πετρουλάκη

Για τη δίκη του Ανδρέα Πετρουλάκη μετά από αγωγή του Πάνου Καμμένου παρεμβαίνουν με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην ανάρτησή του που εχει τίτλο “Ένα εκατομμύριο για ένα άρθρο”, ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει πως ο ίδιος έχει δεχθεί πολλές προσωπικές επιθέσεις, “συχνά στα όρια της χυδαιότητας και σίγουρα πέρα από τα πλαίσιο της θεμιτής πολιτικής κριτικής”. Ωστόσο διευκρινίζει οτι μέχρι σήμερα δεν έχει στραφεί ποτέ δικαστικά εναντίον οποιουδήποτε και δεν το έκανε, όπως λέει, γιατί πιστεύει πως όσοι έχουν θέσεις ευθύνης και θέσεις εξουσίας πρέπει να μάθουν να ζούν με την κριτική. “Έστω και αν μερικές φορές είναι κακοπροαίρετη”, όπως τονίζει.
Παράλληλα υπογραμμιζει πως κάθε πολιτικός θα πρέπει να διακρίνει με πολύ αυστηρά κριτήρια, το αν μια επίθεση δεν συνιστά πολιτική κριτική, αλλά συκοφαντία, ακριβώς για να μην κατηγορηθεί ότι εκμεταλλεύεται την ισχύ του για να περιορίσει την κριτική την οποία αναπόφευκτα κάθε πολιτικός δέχεται.
Σχετικά με το επίμαχο κείμενο του Ανδρέα Πετρουλάκη για τον Πάνο Καμμένο, σημειώνει πως είναι σκληρό αλλά, κατά την άποψή του, δεν ξεφεύγει από το πλαίσιο του πολιτικού ελέγχου από έναν αρθρογράφο ο οποίος είχε το θάρρος ενυπόγραφα να εκφράσει την άποψή του.
“Το ότι επελέγη αγωγή και όχι η μήνυση, αλλά και το γεγονός ότι ζητείται ως αποζημίωση το εξωφρενικό ποσό του 1 εκατομμυρίου δείχνει ότι ο στόχος δεν είναι η ηθική αποκατάσταση του κ. Καμμένου – η οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί με ένα εξώδικο ή με απλή μήνυση – αλλά η εξόντωση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου και η τρομοκράτηση των υπολοίπων” τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.
“Είναι ενδεικτικό μιας επικίνδυνης, αυταρχικής και ηθικά και πολιτικά απαράδεκτης αντίληψης που όλο και περισσότερο φαίνεται να ενστερνίζεται όχι μόνο ο κ. Καμμένος προσωπικά, αλλά και συνολικά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Θα σταθούμε απέναντι σε αυτή την αντίληψη. Μαζί με κάθε δημοκρατικό πολίτη, από όποιο χώρο και αν αυτός προέρχεται”, ξεκαθαρίζει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ καταλήγει απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο στο γνωστό σκιτσογράφο: “Βάστα γερά λοιπόν Ανδρέα. Δεν σε γνωρίζω καλά προσωπικά και σίγουρα δεν ανήκεις στο χώρο που έχω την τιμή να εκπροσωπώ. Μην αφήσεις κανένα να περιορίσει τη δημιουργικότητα σου και να φιμώσει τη γνώμη σου. Και βαστάτε γερά και όλοι όσοι έχετε το θάρρος να λέτε τη γνώμη σας ενυπόγραφα και να μπαίνετε στην κονίστρα του δημόσιου διαλόγου. Δεν είστε μόνοι σας”.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολίασε:

Ο Ανδρέας Πετρουλάκης είναι εναγόμενος και του ζητείται αποζημίωση δυο εκατομμυρίων ευρώ, επειδή το Μάρτιο του 2015 σχολίασε, ασκώντας το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου, το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ως πολιτικά, αξιακά και αισθητικά ενιαίο φαινόμενο που περιλαμβάνει και τις συμπληρωματικές του παραμέτρους.
Τότε αυτό έπρεπε να εξηγείται. Σήμερα είναι προφανές και αυτονόητο. Κραυγάζει. Ενάγων δεν είναι ο κ. Καμμένος. Ενάγων είναι ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η αντίληψη, η πρακτική, το ύφος που τώρα πια έφτασε στην ολοκλήρωσή του. Δηλαδή στο πλήρες αδιέξοδο και την απόλυτη παρακμή.
Ξέρουμε πολύ καλά το μέγεθος της οικονομικής βλάβης που έχει υποστεί η χώρα. Αγωνιούμε καθημερινά να αποφευχθεί εθνική βλάβη.
Η δίκη αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσουμε το μέγεθος της θεσμικής βλάβης. Δεν είναι δίκη του Ανδρέα Πετρουλάκη αλλά δοκιμασία της θεσμικής αντοχής του τόπου μας.
Ελπίζω να διαπιστώσουμε, όπως έγινε και με την απόφαση του ΣτΕ για το τηλεοπτικό τοπίο, ότι λειτουργούν ακόμη οι βασικές έστω εγγυήσεις της δημοκρατικής πολυφωνίας και του κράτους δικαίου.

Related Posts

%d bloggers like this: