ZoomNews

Κυριάκος: Κίνδυνος για 4ο μνημόνιο από την πίσω πόρτα

O Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε εμφατικά την καταψήφιση των μέτρων και αντίμετρων που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, στέλνοντας μήνυμα και σε στελέχη του κόμματος που διαφοροποιήθηκαν από την κεντρική αυτή επιλογή της Ν.Δ., ενώ παράλληλα απέρριψε την κριτική που δέχεται από την κυβέρνηση ότι με τη στάση του τορπιλίζει τη διαπραγμάτευση.

«Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα», σημείωσε λίγο πριν από τη σύσκεψη των τομεαρχών του κόμματός του και πρόσθεσε: «Ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα, δεν θα γίνουμε δεκανίκι του κ. Τσίπρα […] Άλλωστε ο κ. Τσιπρας επαίρεται για το πόσο σταθερή είναι η κοινοβουλευτική του πλειοψηφία»

Όπως ανέφερε, τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή, προκειμένου να κλείσει η β’ αξιολόγηση, είναι το κόστος της κωλυσιεργίας και της ανικανότητας της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε ότι η Ν.Δ. με τη στάση της δεν στηρίζει τις ελληνικές θέσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «στεκόμαστε εμφατικά απέναντι σε όποιον διακινεί σενάρια επιστροφής στη δραχμή».

«Όπου και αν βρεθούμε, λέμε να τελειώνει κάθε κουβέντα για το Grexit και να δοθεί δημοσιονομικός χώρος στην Ελλάδα. Στηρίζουμε τις ελληνικές θέσεις επειδή αυτό επιτάσσει το πατριωτικό μας καθήκον», πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι «είναι τουλάχιστον προκλητικό να μας συκοφαντεί με αθλιότητες ο κ. Τσίπρας».

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπενθύμισε ότι επί κυβέρνησης Ν.Δ. ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγε στους πολίτες να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, αβάνταρε όλα τα κινήματα «δεν πληρώνω» και έστελνε επιστολές στους δανειστές ότι δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον Πρωθυπουργό, σημείωσε ότι «ο πιο ανεύθυνος δημαγωγός δεν δικαιούται και να βγάζει γλώσσα από πάνω» και πως «η Ν.Δ. δεν δέχεται μαθήματα από κανέναν».

Εξάλλου, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι έχει φροντίσει «να τροπιλισει ο ίδιος κάθε προσπάθεια συναίνεσης με τον διχαστικό του λόγο και τις ύβρεις». 

«Τα πανηγύρια της 20ής Φεβρουαρίου αποδείχθηκαν ψεύτικα και αποτελούν εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Η καθυστέρηση έχει δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία», είπε και εξήγησε:
«Εκροή καταθέσεων, επιδείνωση του οικονομικού κλίματος και αβεβαιότητα έχουν επιστρέψει για τα καλά, με ευθύνη της κυβέρνησης. Ο λογαριασμός της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα είναι βαρύς. Η αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μείωσε την αξιοπιστία της χώρας. Το αποτέλεσμα είναι υπερβολικά πρόσθετα μέτρα που ξεπερνούν τον ορίζοντα υλοποίησης του τρίτου προγράμματος. Κάθε μέρα που περνά η προσπάθεια για δανεισμό από τις αγορές προκειμένου η χώρα να εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες δυσκολεύει. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, θα οδηγηθούμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί καν πρόσθετη χρηματοδότηση».

Μήνυμα στο εσωτερικό για πιθανό «αντάρτικο»

Μετά τα κρούσματα «ασυνεννοησίας» στο εσωτερικό της Ν.Δ. αναφορικά με τη στάση που πρέπει να τηρήσει το κόμμα στη Βουλή, κατά την ψήφιση των νέων μέτρων, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα.

«Όποιος δεν μπορεί, δεν θέλει να ακολουθήσει ή νιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με την σημερινή τυχοδιωκτική ομάδα που οδηγεί τη χώρα, θα μείνει πίσω», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας όμως ότι είναι βέβαιος πως όλα τα στελέχη της Ν.Δ. έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας και θα συμπορευθούν.

Related Posts

%d bloggers like this: