ZoomNews

Κρίσιμες ώρες για το Mega-Όλες οι εξελίξεις

Κρίσιμες ώρες για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, καθώς καταβάλλεται ύστατη προσπάθεια από τους μετόχους να βρεθεί το ποσό των 17,5 εκατ. για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μέχρι το τέλος του μήνα αντέχει η εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί.

Η τύχη του σταθμού όπως όλα δείχνουν θα κριθεί την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε οι πιστώτριες τράπεζες αναμένεται να λάβουν την νέα επιστολή των μετόχων, που αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Το ποσό που απαιτείται για να ξεπαγώσουν οι πιστώσεις ύψους τεσσάρων εκατομυρίων και να συνεχίσει ο σταθμός να λειτουργεί απρόσκοπτα, έχει οριστεί στα 22,7 εκατομύρια ευρώ. Με τα σημερινά δεδομένα, ο έλεγχος της εταιρίας θα περιέλθει στις τράπεζες και θα ακολουθήσει η εκκαθάρισή της.

Σε δραματικούς τόνους, πραγματοποιήθηκε χθες το Δ.Σ. των μετόχων, που κράτησε μόλις ένα τέταρτο. Ο υποψήφιος μέτοχος της Τηλέτυπος, Θεοχάρης Φιλιππόπουλος φέρεται να δήλωσε ότι επιθυμεί να συμετάσχει με 5 εκατομύρια στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά τους οι κύριοι Μάρης και Μπόμπολας θα προσφέρουν 7,5 εκατομύρια ενώ ο μεγαλομέτοχος κύριος Ψυχάρης, αν και στην αρχή επιφυλάχθηκε, δήλωσε ότι μπορεί να βάλει 5 εκατομύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Τηλέτυπος, είχε λάβει προθεσμία ενός μήνα για την πληρωμή ομολογιακού δανείου ύψους 88 εκατ. ευρώ. Συνολικά ο σταθμός οφείλει να καταβάλει άμεσα 100 εκατ. ευρώ σε δάνεια.

Ερωτηματικό αποτελεί πάντως η στάση του κυρίου Βαρδινογιάννη ο οποίος αναμένεται σήμερα να ξεκαθαρίσει τη στάση του και εάν θα συμμετάσχει και εκείνη στην ΑΜΚ, συμμετέχοντας με το μερίδιό της που είναι άλλα 5 εκατ. ευρώ, ώστε να φτάσει συνολικά τα 22,5 εκατ. ευρώ.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του MEGA έχει οριστεί για τις 15:30, ωστόσο αναμένεται να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό, βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις, δικεδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων τους ώστε να μην πέσουν τίτλοι τέλους στο κανάλι τους.

Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι μεγαλομέτοχοι του «MEGA», αφήνουν τώρα και μήνες επίτηδες απλήρωτους τους εργαζόμενους, δεν δίνουν εξηγήσεις, καλλιεργούν την ανασφάλεια, δεν ανταποκρίνονται ως εργοδότες στη στοιχειώδη υποχρέωση συνάντησης και παροχής εξηγήσεων για τους ανομολόγητους σκοπούς τους, στους εργαζόμενους και στα Σωματεία.

Στην πολυετή διαδρομή τους, πρωταρχική επιδίωξή τους ήταν και παραμένει ο έλεγχος της πολιτικής ατζέντας, η προκλητική υποστήριξη μνημονιακών επιλογών, ώστε να εξυπηρετούνται διαδοχικές κυβερνητικές επιλογές, επιχειρηματικές επιδιώξεις, παιχνίδια εξουσίας, με άκρατο τραπεζικό δανεισμό.

Η κυβέρνηση, που επαγγέλλεται την αντιμετώπιση της διαπλοκής παρακολουθεί με προκλητική απάθεια όλη αυτή την εξέλιξη, παρ’ όλο ότι με ορισμένους από τους μετόχους έχει πάντα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και θερμή υποδοχή, -αν όχι αποδοχή- των θέσεών της, σε άλλα ΜΜΕ, που διαθέτουν»

Να μην γίνουν οι εργαζόμενοι του MEGA τα θύματα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη « Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» και καλεί «έστω και την τελευταία τους μετόχους του MEGA να μην οδηγήσουν τους εργαζομένους στον σταθμό στην ανεργία. Εδώ και δυο μήνες Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί Υπάλληλοι αν και απλήρωτοι έχουν σταθεί στο ύψος τους και έχουν στηρίξει την προσπάθεια για να γίνει ο σταθμός βιώσιμος και πάλι. Είναι ώρα λοιπόν οι ιδιοκτήτες να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα του σταθμού, όπως έκαναν με την δουλειά τους για πάνω από 25 χρόνια όλοι οι εργαζόμενοι που πέρασαν από τον σταθμό».

Αίσθηση και αποτροπιασμό προκαλεί το γεγονός ότι πλημμύρισαν τα social media με χαιρέκακα σχόλια όταν έγινε γνωστό ότι το Mega βρίσκεται σε οριακό σημείο, αντιμετωπίζοντας ακόμη και κίνδυνο πτώχευσης, κάνοντας λόγο, για «χτύπημα στη διαπλοκή» αδιαφορώντας ότι θα οδηγηθούν στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους

Related Posts

%d bloggers like this: