ZoomNews

Κυρ. Μητσοτάκης: Mεγάλη επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση

Σε συνομιλία του με συνταξιούχους σε καφενείο στην Καλλιθέα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για μεγάλη επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού.

«Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι το 2019 και το 2020 θα υπάρχουν μέτρα 3,6 δισ. ευρώ, τα οποία γλιτώνουμε, διότι τα ψηφίζει και έχουν τη δική του σφραγίδα και τη δική του υπογραφή» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση συμφώνησε σε τέταρτο μνημόνιο, πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα, έρχεται και λέει ότι θα υπάρχουν κάποια αντίμετρα, αν καταφέρουμε να πετύχουμε κάποιους υπερβολικά υψηλούς στόχους. Νομίζω ότι κανείς δεν τον πιστεύει. Διότι όλοι ξέρουν πάρα πολύ καλά τι ήταν αυτά τα οποία υποσχέθηκε στο παρελθόν και τι κάνει σήμερα».

Ειδικότερα για τα αντίμετρα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι έτσι όπως είναι δομημένα, τα αντίμετρα αφορούν τους πιο προνομιούχους. «Άρα, στην ουσία, κόβουν από τους πιο αδύναμους για να επιστρέψουν κάποια χρήματα, ενδεχομένως, σε αυτούς που δεν το έχουν τόσο πολύ ανάγκη» σημείωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι, πριν από ένα χρόνο, αυτά τα μέτρα, δεν μας τα ζητούσε κανείς, και, αν δεν είχε πέσει η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν θα είχαμε άλλες περικοπές συντάξεων, «όπως αυτές επιβλήθηκαν από την Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου».

Yποστήριξε, μάλιστα, πως η μείωση των συντάξεων θα αφορά παραπάνω από 1.000.000 συνταξιούχους και θα έχουμε και τη μείωση του αφορολόγητου, άρα, θα κοπούν δυο συντάξεις: μία από τη μείωση των συντάξεων και μία δεύτερη από το αφορολόγητο.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η κυβέρνηση τιμωρεί τους πολίτες για να μείνουν στην καρέκλα της εξουσίας, υποστηρίζοντας ότι τα δίνουν όλα και δεν έχουν πάρει απολύτως τίποτα, ενώ έρχεται ένας πολύ βαρύς λογαριασμός.

Σημείωσε, παράλληλα, πως δεν υπόσχεται διορισμούς στο Δημόσιο, ούτε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων. «Δεν οραματίζομαι αυτό, θέλω τα παιδιά σας να βρούνε δουλειά, θέλω εσείς να έχετε μια αξιοπρεπή σύνταξη, να δίνετε και κανένα χαρτζιλίκι στο εγγόνι σας, αλλά όχι να ταΐζετε εσείς τα παιδιά σας επειδή είναι άνεργα» σημείωσε.

«Θεωρώ χρέος μου και χρέος όλων των στελεχών μας, να βγούμε στο δρόμο, να πάμε στα καφενεία, να πάμε στις γειτονιές – εμείς, όπως βλέπετε, δεν έχουμε ιδιαίτερη δυσκολία να κινηθούμε στον κόσμο – να εξηγήσουμε στους πολίτες ακριβώς τι είναι αυτό που θα γίνει και να τους πείσουμε, επίσης, ότι αυτό το οποίο γίνεται σήμερα δεν είναι μονόδρομος. Δεν ήταν υποχρεωτικά όλα αυτά τα οποία γίνονται σήμερα».

Τέλος, επισήμανε ότι «υπάρχει άλλη πολιτική»: «Εμείς θα γυρίσουμε όλη την Ελλάδα. Θα πάμε μέχρι και την τελευταία γωνιά της Ελλάδας για να πείσουμε ότι υπάρχει άλλη πολιτική πρόταση. Αργά ή γρήγορα, αυτή η κυβέρνηση θα φύγει. Θα έρθει μια άλλη κυβέρνηση – ελπίζω με μια ισχυρή λαϊκή εντολή – η οποία δεν θα έχει κοροϊδέψει τους πολίτες. Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να σταθώ μπροστά σας και να σας πω “Ξέρετε, την επόμενη μέρα, θα γυρίσω τις συντάξεις πίσω εκεί που ήταν”. Δεν θα το πω, γιατί δεν μπορώ να το κάνω. Και δεν πρόκειται να πω ψέματα. Θα σας πω μόνο ότι, όταν θα πάρει μπροστά για τα καλά η μηχανή της οικονομίας και θα έχουμε ανάπτυξη, τότε και το ασφαλιστικό μας σύστημα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση».

Related Posts

%d bloggers like this: