ZoomNews

Μασάζ σε αγρότες και επιστημονικούς φορείς στην συνέντευξη τύπου: Τι είπαν Κατρούγκαλος, Αλεξιάδης και Αποστόλου

Οι αγρότες θέλουν, τόνισε ο Υπουργός ο ΟΓΑ και οι ασφαλιστικές κλάσεις να μείνουν όπως είναι. “Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι σε ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό με τις ίδιες εισφορές και τις ίδιες αποδοχές. Δεν είναι προς όφελος των αγροτών να διατηρηθεί η κατάσταση ως έχει” υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Παράλληλα σημείωσε ότι “όλοι Έλληνες και οι αγρότες θα παίρνουν την εθνική σύνταξη, 384 ευρώ το μήνα και επιπλέον τις εισφορές. Αυτόν τον κανόνα δεν μπορούμε να τον εφαρμόσουμε σε αυτούς που ως τώρα δεν πλήρωναν εισφορές”. Μάλιστα, είπε ο κ. Κατρούγκαλος για τους αγρότες βάλαμε την κατώτατη ασφαλιστική κλάση πιο χαμηλά σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Θα εφαρμοστούν κατά το δυνατό ίδιοι κανόνες και για τους αγρότες ώστε να έχουν και τις ίδιες αποδοχές στις συντάξεις. Οι αγρότες θα έχουν μια χαμηλότερη ασφαλιστική κλάση από αυτές των μη μισθωτών. Πάντοτε θα είναι στο 80% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη με στόχο λόγω του μη σταθερού εισοδήματός τους να μπορούν να προστατεύονται, υπογράμμισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Φυσικά και δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές. Παράδειγμα η 4η ασφαλιστική κλάση η οποία θα έχει και κέρδος μερικά ευρώ. Άλλωστε κανένα νοικοκυριό δεν θα καταστραφεί με αύξηση 129 ευρώ το χρόνο που είναι η επιβάρυνση, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι και οι αγροτικές ενισχύσεις δεν φορολογούνται. Όποιος έχει καθαρό εισόδημα σήμερα κερδίζει από τη μεταρρύθμισή μας και από τις εισφορές αλλά και από τις προβλεπόμενες συντάξεις. Η διασύνδεση του φορολογικού με το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι χτύπημα και στη φοροδιαφυγή και στην εισφοροδιαφυγή, είπε ο υπουργός Εργασίας. Ως προς τις αντιδράσεις των αγροτών ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως δεν πιστεύει ότι οι αγρότες υποκινούνται αποδίδοντάς τις σε φόβο, λόγω των εξελίξεων των τελευταίων πέντε ετών.

Από την πλευρά του ο αν. υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε:«Εκείνοι που συγκεντρώνονται γύρω από τα «κινήματα της γραβάτας» θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτοί που τώρα τους χτυπούν την πλάτη, στην ουσία, ετοιμάζουν πολύ πιο βάρβαρα και άδικα μέτρα από αυτά που είναι αναγκασμένη η κυβέρνηση να πάρει».

Αυτό ανέφερε ο αν. υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργου Κατσαντώνη, σχετικά με την επιβολή φόρου πολυτελείας στα αυτοκίνητα των πολυτέκνων.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι σήμερα η κυβέρνηση δέχεται μία άδικη επίθεση για πολιτικές, τις οποίες επέβαλαν εκείνοι που ασκούν την κριτική και οι οποίες απεδείχθησαν «άδικες και αναποτελεσματικές».

Ειδικότερα, για τον φόρο πολυτελείας στα αυτοκίνητα των πολυτέκνων, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ επανέλαβε ότι η αλλαγή της συγκεκριμένης νομοθεσίας είναι ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των αλλαγών στο φορολογικό σύστημα που θα γίνουν εντός του 2016.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου σημείωσε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τη συμμετοχή της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις έως του ποσού των 12.000 ευρώ δεν υπολογίζονται ως φορολογητέα ύλη.

Όπως εξήγησε με αυτόν τον τρόπο, από τα 2,6 δισ. ευρώ των ετήσιων ενισχύσεων, τα 2,2 δισ. μένουν αφορολόγητα.

Οι αλλαγές στο φορολογικό των αγροτών βρίσκονται ακόμη υπό επεξεργασία δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Αλεξιάδης.

Related Posts

%d bloggers like this: