ZoomNews

Με… προεκλογικές συγκεντρώσεις απαντά ο Τραμπ στα “ανέντιμα ΜΜΕ”

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από έναν δύσκολο πρώτο μήνα στην προεδρία, επέστρεψε το Σάββατο στις προεκλογικές συγκεντρώσεις για να κάνει άλλη μια επίθεση στα μέσα ενημέρωσης.

Στα τέλη του Σεπτεμβρίου, ο Τραμπ είχε πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση στο Μέλμπουρν της Φλόριντα. Πέντε μήνες αργότερα, ενώ το Air Force One προγειώθηκε με τη μουσική της ταινίας Air Force One, έκανε άλλη μία… προεκλογική εμφάνιση.

Ο Τραμπ έσπευσε να… απαριθμήσει υποσχέσεις τις οποίες τήρησε, μεταξύ των οποίων η έναρξη της διαδικασίας της ανέγερσης ενός τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, η απέλαση «κακών ανθρώπων» και η αποχώρηση της χώρας από μια εμπορική συμφωνία με ασιατικές χώρες.

«Η ζωή είναι μια καμπάνια. Το να κάνουμε τη χώρα μας σπουδαία και πάλι είναι μια καμπάνια», είπε σε δημοσιογράφους πριν από τη συγκέντρωση, όταν ερωτήθηκε για τις επικρίσεις ότι αρχίζει από τώρα προεκλογική καμπάνια.

Η συγκέντρωση σηματοδοτεί μια κάτι παραπάνω από πρώιμη έναρξη της κούρσας του 2020 για τον Λευκό Οίκο, επισημαίνει το Reuters. Ο Τραμπ υπέβαλε στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή τα έγγραφα της υποψηφιότητας για την επανεκλογή του πέντε ώρες μετά την ορκωμοσία του ως προέδρου στις 20 Ιανουαρίου. Δεν έχει αντίπαλο και δεν υπάρχουν ακόμη ούτε καν Δημοκρατικοί που να διεκδικούν το προεδρικό χρίσμα του κόμματός τους.

Ο επιχειρηματίας που έγινε πολιτικός είπε στο πλήθος ότι θέλει να τους μιλήσει χωρίς το φίλτρο των «πλαστών ειδήσεων», για τις οποίες κατηγορεί τους δημοσιογράφους και τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς που καλύπτουν τη δράση του.

«Βρίσκομαι εδώ επειδή θέλω να είμαι ανάμεσα στους φίλους μου και ανάμεσα στον λαό», δήλωσε. «Δεν θα επιτρέψουμε στις πλαστές ειδήσεις να μας πούνε τι θα κάνουμε, πώς θα ζήσουμε ή τι να πιστέψουμε».

«Όταν τα μέσα ενημέρωσης λένε ψέματα στον λαό, δεν θα τους αφήσω ποτέ να ξεφύγουν» είπε, επιμένοντας στην επίθεσή του κατά δημοσιογράφων, εφημερίδων και τηλεοπτικών δικτύων, τα οποία χαρακτήρισε συνολικά «ανέντιμα ΜΜΕ».

«Θέλω να ξέρει ότι τον υποστηρίζουμε», είπε η 33χρονη νοσηλεύτρια Καρμέλα Ροσλό που συμμετείχε στη συγκέντρωση του Τραμπ. «Όλοι στρέφονται εναντίον του και θέλω να ξέρει πως νοιαζόμαστε για όλη τη σκληρή δουλειά που κάνει, επειδή μοιάζει σαν όλοι να του επιτίθενται», πρόσθεσε.

Ο Τζιν Χάμπερ, 47 ετών, πωλητής αυτοκινήτων από το Δυτικό Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, περίμενε στην ουρά από τις 4 το πρωί για να δει τον Τραμπ. «Ο ενθουσιασμός του και η αγάπη που δείχνει σε μας, τον λαό, αυτά είναι που με κάνουν κάθε μέρα να είμαι και πιο κοντά του», είπε ο Χάμπερ.

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, ο Τραμπ επέτρεψε στον Χάμπερ να ανέβει στο βήμα μαζί του στη διάρκεια της συγκέντρωσης και να απευθυνθεί στο πλήθος. Αργότερα παραδέχθηκε πως αυτό που έκανε πιθανόν να μην ευχαρίστησε τη Μυστική Υπηρεσία.

Ο Τραμπ διάβασε επίσης δυνατά τον ομοσπονδιακό νόμο στον οποίο αφορά το αντιμεταναστευτικό εκτελεστικό διάταγμά του, ενώ επέκρινε και πάλι το εφετείο που μπλόκαρε την εφαρμογή το διατάγματος.

Υποσχέθηκε ότι η έκδοση ενός αναθεωρημένου διατάγματος είναι ζήτημα ημερών.

«Δεν παραιτούμαστε», δήλωσε ο Τραμπ. «Δεν παραιτούμαστε ποτέ».

Ο Τραμπ επέκρινε επίσης έντονα τους Δημοκρατικούς της Γερουσίας επειδή καθυστερούν την επικύρωση των διορισμών των υπουργών του. «Κάνουν κάτι που βλάπτει τον αμερικανικό λαό», υποστήριξε.

Related Posts

%d bloggers like this: