ZoomNews

Μεϊμαράκης: Κυρήσσω ανένδοτο κατά της λιτότητας

Η ηλικία δεν αποτελεί κριτήριο της ανανέωσης», τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, παράλληλα δεσμεύτηκε πως θα υπηρετήσει τη ΝΔ ως απλός στρατιώτης αν χάσει την ηγεσία , υπογραμμίζοντας πως το κόμμα θα παραμείνει ενωμένο και την ερχόμενη Δευτέρα.
«Η ανανέωση και η αλλαγή στη Ν.Δ. θα πρέπει να συνοδεύεται από αξιοκρατία» τόνισε και υποστήριξε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προωθηθεί η ευνοιοκρατία και η οικογενειοκρατία.

Όσον αφορά στη στάση του Απόστολου Τζιτζικώστα στον β’ γύρο, σημείωσε ότι δεν τον «πείραξε» που έστειλε έμμεσο μήνυμα στήριξης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Οι ψηφοφόροι δεν ανήκουν σε κανέναν, δεν τους έχουμε στο κουκούλι μας» σημείωσε ενδεικτικά.
Ο κ. Μεϊμαράκης κατέστησε σαφές ότι η Ν.Δ. πάντα βρισκόταν σε κυβερνητική στρατηγική, καθώς και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο ήταν έτοιμη να κυβερνήσει. «Η θέση του κ. Μητσοτάκη είναι λάθος» πρόσθεσε, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του περί ανετοιμότητας του κόμματος.

«Όλα αυτά θα συζητηθούν στα όργανα του κόμματος, δίχως τη λογική της απόδοσης ευθυνών» εξήγησε και κατέστησε σαφές ότι «δεν πρόκειται να γίνει κανένα ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό της παράταξης».

Σχετικά με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. διαβεβαίωσε ότι οι μεταξύ τους σχέσεις είναι «πάρα πολύ καλές» και τόνισε ότι «έχω συνεχή επικοινωνία με όλους τους πρώην πρωθυπουργούς» και χρακτήρισε τιμή του να μιλά με τους πρώην προέδρους της ΝΔ, όπως τον Κώστα Καραμανλή, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι αυτό δεν επηρεάζει τη δική του πορεία. Μάλιστα, τόνισε πως ως πρών πρόεδρος της Βουλής μιλά και με πολλούς άλλους αρχηγούς και βουλευτές άλλων παρατάξεων.
Για τον νυν γραμματέα Ανδρέα Παπαμιμίκο είπε ότι διέλυσε το κόμμα. «Μπορεί να έκανε για μια άλλη δουλειά, αλλά όχι για γραμματέας», καθώς «μπήκε σε θέση πάνω από το μπόι του».

«Δεν υπάρχει κανένας πόλεμος με τον κ. Γεωργιάδη, απλά είπε τις απόψεις του με έντονο τρόπο» συνέχισε και υπογράμμισε ότι υπάρχουν διαφορές στις εφαρμοσμένες πολιτικές και όχι στην ιδεολογία.

Ο ίδιος καταλήγοντας, διευκρίνισε ότι δεν «βλέπει» διάσπαση. Σε ερώτηση για το αν θα γίνουν διαγραφές την επόμενη μέρα, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Εμείς είμαστε ανοικτοί σε εγγραφές», ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης κάποιων προσώπων.
Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στο ασφαλιστικό λέγοντας ότι η ΝΔ δεν συναινεί σε μέτρα υφεσιακά, δεδομένου ότι η ίδια ως κυβέρνηση είχε αφήσει πίσω την ύφεση το 2014.

Σε ερώτηση για το αν θα πάει σε νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, που θα ζητούσε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Ο παλιός είναι αλλιώς. Αν σας πω τι θα κάνω, θα καθορίσω τι θα απόφαση θα πάρει εκείνος». «Πρέπει να πάρει πίσω το χαρακτηρισμό ‘υπόδικος’ για μένα και μετά θα δούμε αν θα πάω σε τετ-α-τετ με τον κύριο Τσίπρα» ανέφερε.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την αρχή της συνέντευξής του δεσμεύτηκε πως «κηρύσσω ανένδοτο κατά της λιτότητας», διευκρινίζοντας πως αναφέρεται στο τέλος της ακραίας λιτότητας και όχι στο συμμάζεμα των δημοσιονομικών. «Εμείς είπαμε ότι το 2014 ήταν το τελευταίο έτος της σκληρής λιτότητας, κηρύσσω ανένδοτο κατά της σκληρής λιτότητας και δεν πρόκειται να ψηφίσουμε κανένα υφεσιακό μέτρο» είπε χαρακτηριστικά.

Related Posts

%d bloggers like this: