ZoomNews

Μεϊμαράκης: Τη Δευτέρα θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ

Μήνυμα ομόνοιας και ενότητας έστειλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τρία 24ωρα πριν από τις εκλογές. Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στην κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας, χθες το βράδυ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της κάλπης και έδωσε το στίγμα για την επόμενη μέρα.

«Υπόσχομαι να φέρω πάλι το χαμόγελο στους Ελληνες. Επιλέξαμε την πλατεία Ομονοίας για να στείλουμε το μήνυμα της ενότητας για τον ελληνικό λαό. Επιλέξαμε και τη μέρα, τη γιορτή της Σοφίας, για να στείλουμε το μήνυμα της σοφίας που πρέπει να έχουν οι πολίτες» είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάνοντας ειδική αναφορά στους νέους, στις γυναίκες, στους ένστολους, τους μικρομεσαίους,«Με την βοήθειά σας τη Δευτέρα θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ. Πρέπει να βάλουμε τέλος στο επικίνδυνο πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να πάμε την Ελλάδα μπροστά για να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τα παιδιά μας».

Ανάμεσα στους χιλιάδες συγκεντρωμένους ήταν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς καθώς και όλα τα γαλάζια στελέχη. «Πριν από λίγες εβδομάδες ξεκινήσαμε πολύ λίγοι. Πέντε εβδομάδες μετά είμαστε η πρώτη κυρίαρχη δύναμη στην ελληνική κοινωνία. Ανακτήσαμε την εμπιστοσύνη και την αυτοπεποίθησή μας» υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι πιο προοδευτική πολιτική δύναμη στον τόπο.

Ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε ότι «την Κυριακή τελειώνουμε μια και καλή με το δήθεν» και παρέθεσε τους επτά άξονες που θα κινηθεί η κυβέρνηση της ΝΔ:

1) Επανεκκίνηση οικονομίας και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος.
2) Σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών και λύση στο χρέος.
3) Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.
4) Αποτελεσματικότερο κράτος.
5) Κοινωνική συνοχή με έμφαση στην τόνωση της απασχόλησης. Θα στηρίξουμε κάθε επιχείρηση που κάνει έστω και μια πρόσληψη.
6) Ανοικτή εξωτερική πολιτική.
7) Θεσμική εμβάθυνση και συνταγματική αναθεώρηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε σφοδρή κριτική για την κατάσταση στην παιδεία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν με ρωτούσατε ποιο μνημόνιο θα έσκιζα θα σας έλεγα το «Μνημόνιο Μπαλτά»» ενώ έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της μετανάστευσης: «Ποιος συμφωνεί με τις εικόνες που βλέπουμε στις γειτονιές της Αθήνας; Εμείς όχι». Είπε ότι πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών. Πρέπει όμως να είμαστε αμείλικτοι με του δουλέμπορους και να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα το πρόβλημα». «Η χώρα χρειάζεται κυβερνήτη, δεν χρειάζεται δραπέτη» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης και επανέλαβε ότι «εμείς δεν είπαμε ποτέ σε κανέναν “θα σας τελειώσουμε”, αλλά λέμε “ελάτε μαζί μας”». Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και για τη διαφθορά. «Ας αφήσουν αυτά που ξέρουν για τη λίστα Λαγκάρντ γιατί υπάρχει και λίστα Τσίπρα», τόνισε και προανήγγειλε  ότι θα προχωρήσουν κινήσεις με αλλαγή του Συντάγματος και κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών για να βγαίνουν όλα στο φως.

«Απλώνουμε χέρι ενότητας σε όλους τους ψηφοφόρους που πλανήθηκαν και ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο κόμμα» είπε ο κ. Μεϊμαράκης σημειώνοντας ότι «δεν θα αντιδράσουμε στη δική τους προσπάθεια έντασης, στην ύβρη και τη λάσπη»: «Την Κυριακή τελειώνουμε μία και καλή με το δήθεν, που αποδείχθηκε παλιό και σαθρό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι για το αποτέλεσμα της Κυριακής και κάλεσε όλα τα στελέχη αλλά και τους ψηφοφόρους να «συστρατευθούν» στη μάχη στην τελική ευθεία προς την κάλπη: «Απλώνουμε χέρι αγάπης στους ψηφοφόρους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο κόμμα. Είμαστε εδώ, με ανοιχτή την αγκαλιά μας σε όλους τους Έλληνες. Ζητούμε να μας ξαναεμπιστευθούν οι Έλληνες» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Related Posts

%d bloggers like this: