ZoomNews

Μετωπική Παππά-Φωτήλα: “Πίστευα ότι μιλούσαμε για χρήματα και όχι για βοσκοτόπια”

Οριστικοί είναι σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά οι υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, όχι όμως και αδειούχοι, αφού όπως δήλωσε στην Βουλή δεν είναι ακόμα κάτοχοι των αδειών. Πάντως, δήλωσε ότι «τα 246 εκ. ευρώ δεν είναι αέρας». Παράλληλα έστρεψε τα πυρά του κατά Κοντομηνά, Βαρδινογιάννη και Αλαφούζου λέγοντας ότι «η μέθοδος της τρομοκράτησης και πίεσης δημόσιων λειτουργών δεν περνάει και είναι ντροπή τους του Κοντομηνά, του Βαρδινογιάννη, του Αλαφούζου που νομίζουν ότι επειδή έχουν εκατομμύρια μπορούν να πιέζουν δημόσιους λειτουργούς».

«Όποιος θέλει κόντρα, εδώ, με την πολιτική ηγεσία», τόνισε. Ο κ. Παππάς, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο των εκρηκτικών εξελίξεων που πυροδότησε ο διαγωνισμός για τις άδειες και οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση του υπερθεματιστή Καλογρίτσα, δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις και εξηγήσεις για το θέμα του ελέγχου των πόθεν έσχες των υπερθεματιστών που διενεργήθηκε από την επιτροπή διαγωνισμού, παρότι προκλήθηκε από τον ερωτώντα βουλευτή του Ποταμιού Ι. Φωτήλα, ο οποίος του είπε ότι «ο έλεγχος που έγινε δεν ήταν ούτε του πόθεν ούτε του έσχες -μάλλον του αίσχους ήταν».

Μάλιστα τον ρώτησε ευθέως αν «θα αναλάβει προσωπικά την πολιτική ευθύνη για αυτό το φιάσκο», ενώ έθεσε και θέμα Μαντζουράνη, καλώντας τον κ. Παππά να διευκρινίσει με ποιο σκεπτικό επέλεξε η κυβέρνηση να την εκπροσωπεί ο άνθρωπος «που ομολόγησε ότι δωροδόκησε τον μακαρίτη Κουτσόγιωργα με 2 εκ. δολάρια» (υπόθεση Κοσκωτά) και αν αυτό συνάδει με το ήθος της «πρώτης φοράς» Αριστεράς. «Πρώτος δήλωσα ότι το τίμημα του διαγωνισμού ήταν απρόσμενα υψηλό και αυτό οφείλουμε να το πιστώσουμε σε εσάς. Όταν όμως το έλεγα πίστευα ότι μιλούσαμε για πραγματικά χρήματα κα όχι γίδια και βοσκοτόπια», πρόσθεσε ο κ. Φωτήλας, λέγοντας ότι πλέον έχει πέσει «φως στο σκοτάδι της νέας διαπλοκής».

Ο υπουργός Επικρατείας υπεραμύνθηκε του διαγωνισμού λέγοντας ότι «δεν έχε υπάρξει διαγωνισμός που να είχε τόσα επίπεδα ελέγχου», ενώ προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα όσα έχουν αποκαλυφθεί περί εγγυήσεων της πλευράς Καλογρίτσα με τα δανεικά βοσκοτόπια της Ιθάκης, επικαλέστηκε δημοσίευμα της «Καθημερινής» του 2014 που μιλούσε για την επίμαχη έκταση και την δυνατότητα ένταξής της στις μεγάλες επενδύσεις, κάτι όμως που δεν συνέβη, όπως αποσαφηνίστηκε λίγο αργότερα από τον τότε αρμόδιο για θέματα επενδύσεων υφυπουργό Ν. Μηταράκη, ο οποίος ζήτησε τον λόγο για να δηλώσει ότι «η συγκεκριμένη επένδυση ουδέποτε εισήχθη στην Επιτροπή Επενδύσεων και ως εκ τούτου δεν υπήρξε έγκριση για ένταξή της στο fast truck».

Αναφέρθηκε όμως και στην Τράπεζα Αττικής λέγοντας: «Κρατηθείτε και για την τράπεζα αττικής αυτά που βγάζουν μάτι είναι τα δάνεια της ΝΔ και του ΠαΣοΚ». Όσον αφορά το Συμβούλιο της Επικρατείας απέφυγε να κάνει κάποια πρόβλεψη, αν και είπε ότι το ΣτΕ «έχει καταδείξει ότι το καθεστώς που κληρονομήσαμε παραβίαζε το Σύνταγμα». «Θα τηρήσουμε το Σύνταγμα και τους νόμους και τον διαγωνισμό θα ολοκληρώσουμε», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι «τελειώνει ο κύκλος της προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων» και διαβεβαιώνοντας ότι «ξέρουμε και προστατεύουμε το ήθος της Αριστεράς σε αντίθεση με άλλους».

Related Posts

%d bloggers like this: