ZoomNews

Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη με ανταλλαγή βαριών κατηγοριών

Οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση είχαμε χθες στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, που διήρκεσε πάνω από 8 ώρες, με ανταλλαγή πυρών αλλά και με βαριά υπονοούμενα μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη.

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του, κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανέβει στο βήμα της Βουλής και «να πει αλήθειες για τη Siemens», «Ο κ. Χριστοφοράκος, που διέφυγε επί των ημερών σας, λέει ότι υπήρξαν 365 φορές επικοινωνίας. Σας προκαλώ, ακόμα μια φορά να ανεβείτε στο βήμα και να πείτε την αλήθεια». Καταλήγοντας, είπε ότι στην χώρα συγκρούονται δύο κόσμοι, «από τη μια ένας κόσμος χρεοκοπημένων καναλαρχών και πολιτικών και από την άλλη οι ζωντανές δυνάμεις που παλεύουν για την ανασυγκρότηση του τόπου και την ισονομία. Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε ως το τέλος».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε και πάλι τον αρχηγό της Ν.Δ. για «λάσπη στον ανεμιστήρα», αλλά και ότι αναμασά τα επιχειρήματα των καναλαρχών. «Επειδή περιορίσαμε την προσφορά, δημιουργήσαμε αυτόν τον μεγάλο ανταγωνισμό. Κλείστηκαν επί τρεις ημέρες στην Γενική Γραμματεία και δεν ήξεραν που έχει φθάσει το ποσό. Γι’ αυτό πήραμε τα 256 εκατομμύρια» είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. «Αυτό που κάνουμε έχει μια πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα: Κι άλλες κυβερνήσεις το προσπάθησαν, αλλά έκαναν πίσω. Δεν είναι εύκολο πράγμα, από το πρωί ως το βράδυ να τους έχεις όλους απέναντι να διαστρεβλώνουν τα πάντα» πρόσθεσε.

«Εδώ που φτάσαμε δεν χρειάζεται να συστηθούμε. Μας γνωρίζουν οι Ελληνες πολίτες. Η ταυτότητά σας γράφει ότι είστε ο πιο ψεύτης και ανίκανος πρωθυπουργός της χώρας. Το ληξιαρχείο της ιστορίας θα γράφει ότι θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός της χώρας», είπε στη δευτερολογία του ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως επί των ημερών αυτού που είπε ότι θα δώσει 13η σύνταξη, θα σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και «κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη» γίνονται οι πληστειριασμοί. Όπως είπε στις 19 Οκτωβρίου στον δήμο Ευόσμου θα βγουν στο σφυρί οκτώ εργατικές κατοικίες. Αναφορικά με τα δάνεια των κομμάτων και τη ζημιά στις τράπεζες είπε ότι είναι ντροπή. Χάσαμε 25 δισ. ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση.
Για την υπόθεση της Siemens, o κ. Μητσοτάκης είπε ότι βεβαίως και υπάρχει σκάνδαλο για να προσθέσει: «Το ερώτημα είναι τι έκανε η κυβέρνηση και τι έκανε η δικαιοσύνη και γιατί υπήρξε κίνδυνος παραγραφής. Εμείς πετύχαμε συμβιβασμό με την εταιρεία. Αν δεν σας αρέσει να τον καταργήσετε». Απαντώντας δε στις αιχμές του πρωθυπουργού είπε: Κανείς δεν μου χάρισε τηλεφωνικό κέντρο. Πληρώθηκαν όλα στο ακέραιο, τόνισε.
Για τον Κήρυκα Χανίων είπε ότι αφορά δάνειο 300.000 ευρώ με εγγύηση πρώην πρωθυπουργού και εμπράγματη εγγύηση μεγάλου ακινήτου. Άλλου να ψάξετε θαλασσοδάνεια. Ψάξτε στον κ. Καλογρίτσα, υπογράμμισε, και πρόσθεσε «Είστε παιδί του Κουρή και του αυριανισμού , είστε πιο παλαιός από τους παλαιούς».
«Προκηρύξτε και άλλες εκλογές να αναμετρηθούμε. Από σήμερα θα σας αφήσω στη μοναξιά σας…Όσο εσείς ρίχνετε το επίπεδο, εγώ το ανεβάζω… Εμάς μας ενδιαφέρει πως θα έρθει η ανάπτυξη στην οικονομία, πως θα έχουμε δικαιοσύνη. Εγώ θα συνεχίσω διεκδικώντας την ενότητα της χώρας. Έχω ένα χρέος να μιλήσω στον ελληνικό λαό και χρέος μας είναι να ενώσουμε τον ελληνικό λαό» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στην σημερινή απόφαση του Eurogroup είπε ότι «το Eurogroup σήμερα δεν ενέκρινε όλη τη δόση και δεν αποδέσμευσε τα 1,7 δισ. για τα ληξιπρόθεσμα» και συνέχισε λέγοντας: «Και ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν τα χρειαζόμαστε τα λεφτά αυτά. Τα λέει διότι δεν τον ενδιαφέρει η πραγματική οικονομία που την έχει υπερφορολογήσει. Έχει θράσος. Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση. Η οικονομία στενάζει και οι επενδυτές αρνούνται να επενδύσουν με μία τόσο αναξιόπιστη κυβέρνηση».

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Μην παίζετε με την οικονομία. Ο Ευκλ. Τσακαλώτος δεν είπε αυτά που είπατε, ούτε είναι αληθές ότι δεν έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση. Διαβάστε τις δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ και τις ανακοινώσεις. Η Ελλάδα έκλεισε επιτυχώς και τα 15 προαπαιτούμενα, αναφέρουν. Για να δοθούν τα 1,7 δισ. για τα ληξιπρόθεσμα πρέπει να υπάρξει πλήρης αναφορά για την ροή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και για τον Σεπτέμβριο. Είναι ένα τεχνικό θέμα. Θα δοθεί σε μία τυπική συνεδρίαση του EuroworkingGroup. Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι δεν έχουμε άμεση αποπληρωμή ομολόγου, όχι ότι δεν έχουμε ανάγκη από χρήματα».

Στην τριτολογία και κλείνοντας τη συζήτηση, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «διαρκώς επιχειρούσε να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα».Ο Πρωθυπουργός καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι, με την επιστροφή του στην Ελλάδα από τις σπουδές του, ξεκίνησε να εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα με μηνιαίο μισθό 15.000 ευρώ, ενώ σχολιάζοντας αναφορά του προέδρου της Ν.Δ. για πλειστηριασμούς εργατικών κατοικιών στον δήμο Ευόσμου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ενημερώθηκε από τον δήμαρχο πως δεν υπάρχουν εκεί εργατικές κατοικίες. Καταλήγοντας και απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα επανεκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Related Posts

%d bloggers like this: