ZoomNews

Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα- Μητσοτάκη στη Βουλή

Σε μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για την εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση δανείων κομμάτων και ΜΜΕ. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για δυσφήμιση της χώρας διεθνώς και για ταύτιση με τους δανειστές, και ειδικά το ΔΝΤ ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε τα βέλη αναφερόμενος στις υποθέσεις Φλαμπουράρη- Σταθάκη και ζήτησε πάλι εκλογές.

Από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός  κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ταυτίζεται απολύτως στο θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, στο θέμα του χρέους, στο θέμα των διαρροών των WikiLeaks και στα θέματα της αφοράς εργασίας.

«Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα γιατί αυτό συμφωνήθηκε πέρυσι τον Ιούλιο και πρέπει να τηρήσουν αυτή τη συμφωνία» δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός. «Θα περάσουμε αυτό τον κάβο, η οικονομία θα γυρίσει στην ανάπτυξη» επέμεινε ο πρωθυπουργός.

«Μπαίνει τάξη σε αυτόν τον τόπο για να αισθανθεί ο έλληνας πολίτης ότι ισχύουν οι νόμοι για όλους» δήλωσε ο κ. Τσίπρας για την αδειοδότηση των καναλιών.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό έκανε λόγο για «κλίμα αναγνώρισης της Ελλάδας που ανέδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ ότι απαντά με μηνύσεις και αγωγές στην πολιτική κριτική που ασκεί η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Kαλύπτετε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά και τα panama papers.

«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης (…) Κάνετε μηνύσεις για να σταματήσουμε να αναδεικνύουμε αυτά που απασχολούν το μέσο πολίτη, να δώσετε ξεκάθαρες απαντήσεις, μόνο καταφέρεστε εναντίον της χώρας» σχολίασε, προσθέτοντας ότι η λίστα Λαγκάρντ και τα CD της λίστας Μπόργιανς δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ.

«Κάποιοι από τη δική σας παράταξη προσπάθησαν να χτυπήσουν τη διαπλοκή, αλλά δεν τα κατάφεραν» πρόσθεσε δε, αποστροφή που ερμηνεύτηκε ως νέο «άνοιγμα» προς τον Κώστα Καραμανλή.

Όπως δήλωσε «από το 1999, η ΝΔ έχει λάβει 301 εκατ. ευρώ, ενώ το ΠΑΣΟΚ 296 εκατ. ευρώ, κάνοντας λόγο για «ιδιότυπο καρτέλ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.» Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό τα δύο κόμματα δανείζοντας εκχωρώντας αέρα. «Ο προκλητικός δανεισμός των δύο κομμάτων συνεχίστηκε και όταν οι τράπεζες έκλεισαν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Έχω καταθέσει αναλυτικό πρόγραμμα εξυγίανσης των οικονομικών της ΝΔ, με περικοπές δαπανών, η ΝΔ έχει να πάρει δάνεια από το 2013» διευκρίνισε μεταξύ άλλων για τα οικονομικά του κόμματος.

«Εσείς παίρνατε μεγάλα δάνεια, όταν ήσαστε κόμμα του 4%» κάνατε αίτημα δανεισμού κάνοντας λόγο για ευρύτερη θεώρηση που δεν προσδιορίζεται με αυστηρά χρηματοοικονομικά κριτήρια… Ουαί υμίν» κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Γιατί δεν παρουσιάζετε τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ; Σας προκαλώ… Μιλήστε ανοιχτά τα πώς χρηματοδοτήσατε τις τρεις προεκλογικές εκστρατείες, που εσείς τις προκαλέσατε και τις επικοινωνιακές υπερπαραγωγές σας» τόνισε.

«Θα μείνετε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των κλειστών συνόρων και των κλειστών τραπεζών» τόνισε.

Φέρατε τη χώρα σε κατάσταση να είναι banana republic, «ψευδοδημοκρατία της μπανανίας» ανέφερε δε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Φέρνετε μονομερώς νομοσχέδια στη Βουλή και μετά λέτε ότι μπορούν να τροποποιηθούν σε συνεννόηση με τους θεσμούς» σημείωσε.

Παράλληλα, σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα έκανε λόγο για «κακοστημένη παράσταση που δεν κόβει εισιτήρια αλλά οι βουλευτές σας χρειάζονται άλλοθι για να ψηφίσουν τα μετρα ύψους 5,6 δισεκ. ευρώ.»

«Αν μπει ο Μάιος καήκαμε είχε δηλώσει ο κ. Τσακαλώτος που δεν τον βλέπω στην αίθουσα. Υποβάλετε πολίτες και επιχειρήσεις στο μαρτύριο της σταγόνας» προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «καραμέλα πολιτικής διαπραγμάτευσης», προσθέτοντας ότι «εμπεδώνεται η εικόνα μιας κυβέρνησης που, αντί να διαπραγματεύεται, παίζει παιχνίδια» δήλωσε δε.

Related Posts

%d bloggers like this: