ZoomNews

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Εκλογές το συντομότερο δυνατό για το καλό της χώρας

«Είμαστε φερέγγυοι και δεσμευόμαστε ότι θα εφαρμόσουμε όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του τρίτου προγράμματος. Εμείς δεν πάμε ως επαίτες στην Ευρώπη. Οποτε πιστεύω ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε τη μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ. Κληθείς να σχολιάσει τη φράση του «να παρει ο κόσμος τη δημοκρατία στα χέρια του» ο κ. Μητσοτακης διευκρίνισε οτι «ένας τρόπος είναι να πάρει ο κόσμος τη δημοκρατία στα χέρια του και αυτός είναι οι εκλογές. Όσο πιο σύντομα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα για τον τόπο. Το κόστος είναι πολύ μικρό μπροστά στην τεράστια ζημιά που κάνει η παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία».  Επανερχόμενος στο θέμα είπε ότι δεν είναι ο ίδιος που βιάζεται αλλά η ίδια η κοινωνία. «Εγώ θα ζητήσω ισχυρή εντολή για μεταρρυθμίσεις. Θα επιδιωξουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και αυτοδύναμη να είναι η ΝΔ θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συνεργασία για όσο το δυνατόν πιο ευρεία κοινοβουλευτική ψηφοφορία στην επόμενη Βουλή» εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Προειδοποίησε ότι όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης τόσο θα έρχεται πιο κοντά ο κίνδυνος ενεργοποίησε ο κόφτης. «Η χώρα δεν έχει την πολυτελεια να μπει στην περιπέτεια της αέναης διαπραγμάτευσης για να φτάσουμε σε μερικούς μήνες με την πλάτη στον τοίχο. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να εφαρμόσει όσα υπέγραψε. Η αγορά δεν μπορεί να περιμένει τους πειραματισμούς του κ. Τσιπρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση για τις τηλεοπτικές άδειες υπενθύμισε ότι η ΝΔ έχει θέσει θέμα αντισυνταγματικότητας για το νόμο Παππά βάσει του οποίου έγινε η δημοπρασία. «Προσέξτε εγώ δεν πρόκειται να πω όπως ο Τσίπρας ότι αυτά δεν γίνονται να ακυρωθεί ο νόμος στο ΣτΕ αλλα την άποψή μας θα την εκφράζουμε. Εγείρονται πολλά θέματα για το πόθεν έσχες των καναλαρχών» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα καταργήσουμε το νόμο Παππά, θα επιστρέψουμε τον έλεγχο στο ΕΣΡ. Επί των δικών μας ημερών δεν θα υπάρξει αριθμητικός περιορισμός στον αριθμό των καναλιών που θα εκπέμπουν στη χώρα. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ολιγοπώλιο που έχει μέσα του το σπέρμα της διαπλοκής» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Σε ερώτηση για την υπόθεση Γεωργίου είπε ότι είναι στη δικαιοσύνη και «δεν θα κάνω κανένα σχόλιο». Υπενθυμίσε, ωστόσο, ότι «το 2009 τέτοια εποχή ο Κώστας Καραμανλής ζήτησε εθνική συνεννόηση για να μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να πάρει δύσκολα μέτρα αλλά αυτή η παρότρυνση έπεσε στο κενό».

Αυτη η συζήτηση είναι άγονη, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης εξηγώντας ότι «δεν θέλω μια Ελλάδα απέραντο δικαστήριο». Καλώ όλους τους Έλληνες να πάμε μπροστά αφήνοντας πίσω τον διχαστικό λόγο που ακόμα και σήμερα, δυστυχώς αναπαράγει η κυβέρνηση, κατέληξε για το θέμα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν είναι υγιές να ζητά τη σύλληψή μου ο Τσιπρας

Σχολιάζοντας τους «αστεϊσμούς» του πρωθυπουργού στην ομιλία του στην Κεντρικη Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ περί σύλληψής του, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «δεν είναι και πολύ υγιές σε μια Δημοκρατία ο πρωθυπουργός να αφήνει υπονοούμενα για τη σύλληψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Θα κυβερνήσω με τους καλύτερους

Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η «ομάδα» της ΝΔ όταν γίνει κυβέρνσηη είπε «να μην έχετε αμφιβολία ότι θα υπάρξουν νέα πρόσωπα που θα λάβουν τη γενναία απόφαση να πολιτευθούν με τη ΝΔ». «Είπα ότι θα κυβερνήσω με τους καλύτερους και δεν θα κάνω καμία έκπτωση στην αξιοκρατία. Αυτό σημαίνει ότι θα δείτε και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη στην κυβέρνηση της ΝΔ. Το πρώτο κριτήριο που κρίνω τα στελέχη της ΝΔ είναι η αποτελεσματικότητα» διευκρίνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πάνω από όλα θα είναι ομάδα, χωρίς βιλαέτια» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ

Related Posts

%d bloggers like this: