ZoomNews

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και capital controls

Για ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης μεταξύ κοινωνίας και κράτους κάλεσε απόψε από το Βελλίδειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Όπως είπε, αυτό το συμβόλαιο το συνθέτουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, το κράτος δικαίου ως τελευταίο καταφύγιο των πιο αδύναμων και μια οικονομία που δημιουργεί δουλειές και ευκαιρίες προόδου για τους πολλούς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε προτάσεις άμεσα εφαρμόσιμες και κοστολογημένες, όπως είπε, που αφορούν το σύνολο των Ελλήνων, τονίζοντας ότι η πολιτική του κόμματός τους δεν είναι ταξική αλλά εθνική.

Επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και την καταβολή του πλέον στους Δήμους και όχι στο Κράτος.

Δεσμεύτηκε για την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίας αλλά και των Capital Controls προκειμένου να επιστρέψουν οι καταθέσεις των Ελλήνων στην χώρα.

Προανήγγειλε την αναστολή του Φ.Π.Α. στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια και έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης για λειτουργική, αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση, συντήρηση και αξιοποίηση των υφιστάμενων κατοικιών.

Μίλησε για δραστική μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων στο 9%, μείωση του εταιρικού φόρου στο 20%, μείωση εισφορών για κύρια σύνταξη στο 15%.

Άμεση μείωση του ΦΠΑ σε όλο τον κλάδο της εστίασης στο 13% και στη συνέχεια στο 11% για όλο το τουριστικό πακέτο της εστίασης και των ξενοδοχείων.

Για ρύθμιση των “κόκκινων δανείων” βασισμένη στην πρότασή μας για τη Δεύτερη Ευκαιρία που προστατεύει τα ευάλωτα νοικοκυριά και βοηθάει την αναδιάρθρωση βιώσιμων επιχειρήσεων. Δίνεται η δυνατότητα σε όσους Έλληνες χρωστούν, να πάρουν ξανά τη ζωή τους στα χέρια τους. Όσοι χρωστούν μέχρι 3.000 ευρώ είτε στις εφορίες, είτε στα ασφαλιστικά ταμεία (δηλαδή τα 4/5 των οφειλετών) θα μπορούν να ρυθμίσουν την οφειλή τους σε 120 δόσεις με ελάχιστη καταβολή 20 ευρώ το μήνα. Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές θα εντοπιστούν και δεν θα μπουν σε καμία ευνοϊκή ρύθμιση.

Για κατάργηση του υποκατώτατου μισθού ο οποίος δημιουργεί μια τεχνητή στρέβλωση στην αγορά εργασίας εις βάρος των νέων εργαζόμενων.

Για στήριξη της ελληνικής οικογένειας. Χίλια ευρώ πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε παιδί. Σε όλα τα νέα ζευγάρια που δεν βρίσκουν θέση σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς θα δίνονται μηνιαία κουπόνια ύψους 180 ευρώ για να έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών επί ΝΔ.

Τέλος, ο επικεφαλής της ΝΔ δεσμεύτηκε και για φορολόγηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων με συντελεστή μόλις 10% ως κίνητρο για την ένταξη όσο περισσότερων αγροτών σε αυτά και πλήρη κατάργηση του φόρου στο κρασί.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα για τη ΔΕΘ του χρόνου να πάει μια εβδομάδα νωρίτερα, για να την εγκαινιάσει, εννοώντας ως πρωθυπουργός.

Τόνισε ότι «οι Έλληνες δεν ζητούν παροχές, ζητούν ευκαιρίες. Οι ΣΥΡΙΖΑΕΛ κατέστρεψαν ό,τι θετικό υπήρχε. Θα φύγουν όπως τους αξίζει όχι απλώς ηττημένοι αλλά κυρίως απαξιωμένοι…»

Related Posts

%d bloggers like this: