ZoomNews

Μητσοτάκης: Δεν είδα και πολλά στελέχη της ΝΔ να στηρίζουν την πολιτική μου για τους επίορκους

Είναι άδικο η κριτική που μου ασκείται να εστιάζεται στις απολύσεις των καθαριστριών, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην κριτική που εμμέσως του άσκησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την πρακτική να ασκούμε κριτική εκ των υστέρων, ανέλαβα ένα εξαιρετικά δύσκολο υπουργείο δεν έβγαλα την ουρά μου από έξω και ποτέ δεν είπα ότι ήμουν ευχαριστημένος από την πολιτική των απολύσεων αλλά είναι τουλάχιστον άδικο να εστιάζεται όλη η πολιτική της διοικητικής μεταρρύθμισης στις απολύσεις των καθαριστριών» τόνισε στο Mega.

«Και αν θέλουμε να μιλήσουμε για απολύσεις δεν είδα πολλά από τα στελέχη της ΝΔ τότε να επικροτούν την πολιτική που εφάρμοσα με την οποία απέλυσα, και καλώς, επίορκους, υποθέσεις που χρόνιζαν εδώ και πάρα πολύ καιρό και δεν είχε αποδοθεί η πειθαρχική δικαιοσύνη» είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την απόλυτη πεποίθησή του ότι θα κάνει την έκπληξη και θα κερδίσει στις εκλογές της Κυριακής, ενώ έστρεψε τα βέλη του σε στελέχη του κόμματος που υιοθετούν κριτική προς το πρόσωπό του ανάλογη με αυτή που του ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στεναχωριέμαι όταν ακούω στελέχη της ΝΔ να υιοθετούν κριτική στο πρόσωπό μου την οποία ακούω από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνω γιατί κάποιοι μπορούν να ανησυχούν διότι μπορεί με τον τρόπο μου να ξεβολεύω το χθες των λίγων αλλά αυτό σημαίνει ότι δυναμώνω το μέλλον των πολλών με τις πρακτικές και τις επιλογές που εγώ ακολουθώ» είπε.

Και πρόσθεσε: «Πολλοί από αυτούς είχαν προεξοφλήσει ότι δεν θα ήμουν στον δεύτερο γύρο, ήταν πολύ λίγοι αυτοί που το πίστευαν και όπως έκανα την έκπληξη και μπήκα στο δεύτερο γύρο, έτσι θα κάνω και τώρα την έκπληξη και θα κερδίσω. Είμαι απολύτως πεπεισμένος για αυτό».

Παραδέχθηκε ότι είχε μια «τυπική» επαφή με τον Απόστολο Τζιτζικώστα για τον οποίο είπε ότι δεν νομίζει ότι θα τοποθετηθεί δημόσια. Σημείωσε όμως ότι το 60% και των πολιτών που ψήφισαν στις κάλπες της 20ής Δεκεμβρίου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο «ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης, όσοι δεν ψήφισαν τον κ. Μεϊμαράκη».

«Πιστεύω ότι αυτούς τους πολίτες μπορώ να τους εκφράσω καλύτερα από τον κ. Μεϊμαράκη. Προφανώς όμως οι πολίτες δεν είναι πρόβατα, δεν δέχονται κατευθύνσεις, θα ψηφίσουν με γνώμονα τι είναι καλό για τους ίδιους, τι είναι καλό για την παράταξη» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη βασική πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή σημείωσε πως νιώθει ότι την υπηρετεί στο ακέραιο καθώς αυτή αφορά στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και την ανάγκη ο πολιτικός να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός.

Σχετικά με την στήριξη που δήθεν λαμβάνει από ακροδεξιά στοιχεία στη ΝΔ απάντησε: «Εγώ δεν ξέρω ακροδεξιούς να υπάρχουν στη ΝΔ. Οι ακροδεξιοί είναι πέραν των ορίων της ΝΔ. Είμαι απολύτως ξεκάθαρος σε αυτό. Η ΝΔ έχει ένα δεξί όριο. Και ο δεξιός ψηφοφόρος τον οποίο σέβομαι και τιμώ αποτελεί ραχοκοκαλιά της ΝΔ και προφανώς η ΝΔ αν θέλει να διευρυνθεί και να γίνει κεντροδεξιά παράταξη πρέπει να μπορεί να συνυπάρχει ο παραδοσιακός δεξιός με τον μετριοπαθή κεντρώο. Το ερώτημα είναι ποιος μπορεί αυτό να το εξασφαλίσει καλύτερα, πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω εγώ. Να μεγαλώσω τη ΝΔ και να την ξανακάνουμε μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη”.

Related Posts

%d bloggers like this: