ZoomNews

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα-Λύση από τον λαό

Την εκτίμηση ότι η συγκέντρωση που οργάνωσε στο Σύνταγμα το κίνημα «παραιτηθείτε» ήταν μεγάλη και «μόνο και μόνο η εξαγγελία της παρήγαγε πολιτικά αποτελέσματα», εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης συνέντευξη που παραχώρησε αργά το βράδυ στον ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι ήταν ακομμάτιστη συγκέντρωση, την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν είχε καμία διάθεση να καπελώσει». Παράλληλα σημείωσε ότι «έδειξε το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης».

Διότι «είναι βαθιά αντιδημοκρατικό να καταφέρεσαι με τόσο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για πολίτες που ασκούν το δικαίωμά τους να διαμαρτύρονται», τόνισε σημειώνοντας ότι το κόμμα του δεν θα υποστηρίξει ποτέ τη βία και τους προπηλακισμούς. «Εμείς θέλουμε να εκτονώνεται η κοινωνική οργή, θέλουμε να ενώνουμε και όχι να διχάζουμε. Θα καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας που θα στρέφεται κατά κυβερνητικών στελεχών», συνέχισε επισημαίνοντας τη διαφορετική στάση που τηρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε με έμφαση τη θέση του υπέρ των εκλογών, υποστηρίζοντας ότι «το κόστος παραμονής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής της».

«Η κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και ζητούμε τη λύση να τη δώσει ο λαός», τόνισε υποστηρίζοντας ότι από τον Σεπτέμβριο «το μήνυμα αυτό θα γίνει απόλυτα πλειοψηφικό στην κοινωνία», καθώς θα φανούν οι βαριές συνέπειες από τα υφεσιακά μέτρα που ψηφίστηκαν από τη σημερινή πλειοψηφία.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση «δεν θα αντέξει», καθώς «θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλα και πιεστικά προβλήματα». Ήδη «αδυνατεί να ανταποκριθεί στις βασικές της υποχρεώσεις», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ενδεικτικά την κατάσταση που επικρατεί στην παιδεία και στην υγεία. Πρόσθεσε ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα είναι δύσκολη, ιδιαίτερα με τα εργασιακά και ανέφερε ότι ήδη έχει ξεκινήσει «μασάζ» στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν.

Ερωτηθείς για τις θέσεις του, δήλωσε σύμφωνος στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, αλλά πρόσθεσε ότι «δεν είναι καθόλου επιβεβλημένη η συζήτηση για περικοπή 13ου και 14ου μισθού», καθώς επίσης και ότι «δεν τίθεται θέμα ομαδικών απολύσεων». Προτάσσοντας, εξάλλου, την προσωπική του αξιοπιστία, υποστήριξε ότι θα πείσει τους εταίρους για την ανάγκη μιας νέας συμφωνίας που θα οδηγεί σε μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2%, θέση με την οποία συμφωνεί και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

«Είμαι αξιόπιστος κι αυτό το δείχνει όλη η πολιτική μου διαδρομή. Γι’ αυτό θα πείσω τους δανειστές. Μπορώ να υλοποιήσω μεταρρυθμίσεις, ξέρω πώς να το κάνω. Οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες για τη χώρα και δεν χρειάζεται να μας τις επιβάλουν οι δανειστές», είπε δίνοντας έμφαση στη ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, με μείωση των συντελεστών, αλλά και με πακέτο περικοπής δαπανών. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα αύξησης συντάξεων το επόμενο διάστημα, όταν ρωτήθηκε σχετικώς, σημειώνοντας: «Δεν θα πω αυτά που έλεγαν οι προηγούμενοι».

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για προσέλκυση επενδύσεων διευκρινίζοντας ότι στόχος δεν μπορεί να είναι οι κρατικές επενδύσεις, διότι «το κράτος δεν κάνει επενδύσεις, αλλά δημιουργεί το πλαίσιο για να γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις» και έφερε ως παράδειγμα την επένδυση του Ελληνικού για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι την καθυστέρησε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι βρίσκεται μπροστά σε στρατηγικό αδιέξοδο και εμφανίστηκε βέβαιος για την επικράτησα του κόμματός του στις προσεχείς εκλογές. Επισημαίνοντας ότι όταν εκλέχθηκε τον Ιανουάριο στην ηγεσία, η παράταξη του είχε μόλις χάσει τις εθνικές εκλογές με 7 μονάδες, συμπλήρωσε:

«Σήμερα η ΝΔ είναι μπροστά 7 με 8 μονάδες. Είναι η μεγαλύτερη δημοσκοπική ανατροπή που έχουμε δει. Ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται του εν ενεργεία πρωθυπουργού, κάτι που επίσης συμβαίνει για πρώτη φορά». Απαντώντας στην κριτική ότι το κόμμα του δεν κερδίζει και η διαφορά προέρχεται από την κυβερνητική φθορά, παρατήρησε ότι «η φθορά της κυβέρνησης έχει να κάνει και με την στάση της αντιπολίτευσης».

Ασκώντας κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε: «Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο: ένας αυταπατώμενος πρωθυπουργός ή ένας πρωθυπουργός που λέει συνειδητά ψέματα. Από την κυβέρνηση ειπώθηκαν τερατώδη ψέματα, συνειδητά» είπε, δηλώνοντας ότι επιμένει στο αίτημά του για Εξεταστική Επιτροπή για την καταστροφική διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 που οδήγησε στα capital controls. «Έχουμε ζητήσει Εξεταστική για την ολέθρια περίοδο Τσίπρα – Βαρουφάκη. Είναι ανήκουστο η δική μας πρόταση που κατατέθηκε πρώτη να μην συζητείται και να συζητιέται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που κατατέθηκε μετά από τη δική μας. Αυτός δεν είναι τρόπος να λειτουργεί μια Βουλή», είπε υπενθυμίζοντας την επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

«Έχουμε μια κυβέρνηση που έχει υιοθετήσει όλα τα χειρότερα της μεταπολίτευσης χωρίς κανένα απο τα θετικά της. Περιμένω από τον κ. Βούτση να απαντήσει στην επιστολή μου και να διασφαλίσει ότι το Κοινοβούλιο λειτουργεί δημοκρατικά», τόνισε.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε και για το ζήτημα του εκλογικού νόμου, υποστηρίζοντας ο κ. Τσίπρας προωθεί την αλλαγή του, «επειδή βλέπει πως χάνει», ενώ υπενθυμίζοντας το προηγούμενο του 1989 με την καθιέρωση απλής αναλογικής ώστε να αποτραπεί η αυτοδυναμία της ΝΔ, υποστήριξε ότι «ο κ. Κουρουμπλής και ο κ. Κατρούγκαλος έχουν τώρα τον ρόλο που είχε τότε ο Κουτσόγιωρας». Είπε ότι η ΝΔ την μόνη αλλαγή που θα δεχθεί είναι η κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα βρεθούν 200 βουλευτές που απαιτούνται για να ισχύσουν οι αλλαγές που θέλει η κυβέρνηση από τις επόμενες εκλογές.

«Ο κ. Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές με τον ίδιο νόμο που τις κέρδισε» ανέφερε εμφαντικά, εκφράζοντας την άποψη τα μικρότερα κόμματα δεν θα συναινέσουν «με ένα τυράκι για μια ή δύο παραπάνω έδρες», καθώς επίσης ότι θα επιχειρηθεί συμφωνία με την Χρυσή Αυγή.

Related Posts

%d bloggers like this: