ZoomNews

Μητσοτάκης: «Καθρέφτης» σας ο ανεκδιήγητος Ζουράρις

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στο 4ο έτος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Έχουν περάσει τρία οδυνηρά χαμένα χρόνια, που θα έχουν οδυνηρές συνέπειες. Τον Αύγουστο του 2018 θα είμαστε, στην καλύτερη περίπτωση, εκεί που θα ήμασταν το 2015, αν δεν είχαν έρθει Τσίπρας και Καμμένος».

Και συνέχισε: «Παίζοντας με τις λέξεις, ο κ. Τσίπρας μίλησε για καθαρή έξοδο. Κάθε μέρα όμως έρχεται και κάποιος -χθες ήταν ο κ. Βίζερ- να μας εξηγήσει ότι καθαρή έξοδος δεν υπάρχει. Το ομολόγησε και ο κ. Σκουρλέτης, που είπε ότι δεν ξεμπερδεύουμε τον Αύγουστο, καθώς η επιτήρηση θα συνεχιστεί. Η αλήθεια είναι ότι έχετε υποθηκεύσει την χώρα για μια 5ετία με υψηλά πλεονάσματα και περικοπές».
«Αν είστε στην εξουσία το καλοκαίρι του 2018 -αντιλαμβάνομαι ότι είναι αυτοσκοπός σας- είναι προφανές ότι θα αναλάβετε και νέες υποχρεώσεις, βαριές, με άλλοθι μια ελάφρυνση του χρέους, που ήταν κεκτημένο από το 2012 αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ, γιατί εσείς βάλατε την χώρα σε μια νέα περιπέτεια και κάνατε κομμάτια την αξιοπιστία της» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές και τον πρωθυπουργό. Και σημείωσε: «Προκαλείτε καθημερινά μεγάλη βλάβη στην οικονομία και νομοθετείτε διατάξεις που και εσείς λέτε ότι διαφωνείτε».

«Κάνατε την Ελλάδα γνωστή για την κωλοτούμπα»

«Η Ελλάδα ήταν γνωστή για την λέξη φιλότιμο. Εσείς το αλλάξατε και αυτό και η διεθνής λέξη είναι η κωλοτούμπα. Κάνατε το ψέμα επάγγελμα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να προσθέσει,με αναφορές στην επικαιρότητα: «Έπρεπε ο ανεκδιήγητος Ζουράρις -δεν έχω αντιληφθεί αν έχει παραιτηθεί ακόμα- να χυδαιολογήσει κατά ποδοσφαιρικών ομάδων για να παραιτηθεί. Όταν έλεγε ότι δεν πειράζει να χαθούν μερικά νησιά, δεν υπήρχε πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Ζουράρις, αλλά αυτός που τον διόρισε και τον ανέχθηκε. Ο Ζουράρις είναι ο καθρέφτης της κυβέρνησης, που είναι επικίνδυνη, ασόβαρη και τυχοδιωκτική. Αν είχατε σοβαρότητα, θα ακολουθούσατε τον έντιμο δρόμο της παραίτησης».

Και προσέθεσε: «Εσείς προτιμάτε να κάνετε κάτι ακόμα πιο εξευτελιστικό. Λέτε ότι διαφωνείτε με όσα σας ζητούν και, παρ’ όλα αυτά, τα ψηφίζετε όλοι σας, για να μην χάσετε την καρέκλα. Δεν διαπραγματεύεστε τίποτα. “Η ζωή μας έγινε ευκολότερη με τον κ. Τσίπρα” είπε ο κ. Ντάισεμπλουμ. Αλήθεια, σας ικανοποιεί αυτή η αναφορά; Αισθάνεστε ίχνος ντροπής να ακούτε ότι είστε η ευκολότερη κυβέρνηση που συνάντησαν οι δανειστές; Όσο περισσότερο μένετε, τόσα περισσότερα θα σας ζητούν».

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε, λέγοντας: «Έχετε βάλει την οικονομία σε συνθήκες ασφυξίας. Η Ελλάδα έμεινε και το 2017 σε ρυθμό ανάπτυξης αναιμικό. Άκουσα τον κ. Τσίπρα να μιλά για εξαιρετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Καταθέτω το διάγραμμα που δείχνει την απόδοση της πραγματικής οικονομίας σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις και σε σύγκριση με την πορεία των άλλων χωρών της ΕΕ. Η μόνη χώρα που είχε ρυθμό ανάπτυξης χαμηλότερο είναι η Ελλάδα. Υπερφορολογείτε και φτωχοποιείτε. Ένας στους δύο Έλληνες χρωστούν. Για πρώτη φορά, τα χρέη των Ελλήνων ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ, οι κατασχέσεις διπλασιάστηκαν και δρομολογήθηκαν οι πλειστηριασμοί. Αυτά τα καταφέρατε εσείς που ανεβήκατε στην εξουσία μιλώντας για σεισάχθεια. Μας λέτε ακόμα και σήμερα πως προστατεύετε την πρώτη κατοικία, την στιγμή που έχετε παραδεχθεί ότι το σημερινό σύστημα παρέχει μικρότερη προστασία από εκείνο που θεσπίστηκε επί ΝΔ. Δρομολογείτε πλειστηριασμούς και για χρέη στο Δημόσιο. Είναι πλειστηριασμοί Τσίπρα – Τσακαλώτου».

«Το Νοέμβριο του 2017 επεβλήθησαν αναγκαστικά μέτρα σε 21.000 οφειλέτες. Συνεχίζετε ακάθεκτοι την καταστροφική σας πολιτική. Αντί να μειώσετε τους φόρους, επιβάλλατε επιπλέον δύο δισ. ευρώ μέτρα για το 2018, που τα περισσότερα είναι νέοι φόροι. Αποφασίζετε μειώσεις στο ΕΚΑΣ και στο επίδομα θέρμανσης. Προκαλείτε τεράστιες στρεβλώσεις στην οικονομία, ενθαρρύνοντας τις αδήλωτες καταθέσεις. Δεν έχουν άλλες επιλογές, δυστυχώς, οι πολίτες και πολλοί είναι αυτοί που αναγκάζονται να εργαστούν με μισθούς πείνας» κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση.

Related Posts

%d bloggers like this: