ZoomNews

ΝΔ: Κρίσιμη συνεδρίαση μετά το φιάσκο των εκλογών, ζήτημα παραιτήσεων Μεϊμαράκη-Παπαμιμίκου

Σε νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΔ θα καταβληθεί προσπάθεια να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία για τον επανακαθορισμό ημερομηνίας εκλογών αλλά και την εξεύρεση νέας εταιρείας που θα φέρει επιτυχώς σε πέρας τη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η “Καθημερινή”, και εφόσον δεν υπάρξουν ανατροπές, τα μέλη της ΚΕΦΕ θα προχωρήσουν στην ανάθεση του έργου στη δεύτερη, κατά σειρά εταιρεία που υπέβαλε πρόταση για το έργο, με στόχο η εκλογική διαδικασία να διεξαχθεί στις 6 ή στις 13 Δεκεμβρίου και ο δεύτερος γύρος, εφόσον απαιτηθεί, μία εβδομάδα αργότερα. Παρά το γεγονός ότι απομένουν δύο μόλις εβδομάδες, στελέχη της ΚΕΦΕ εκφράζουν την αισιοδοξία ότι καθώς η εν λόγω εταιρεία διαχειρίστηκε και τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ ενώ πλέον και το κόμμα της ΝΔ έχει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, η διεξαγωγή των εκλογών είναι εφικτή σε σύντομο χρόνο.

Μέχρι στιγμής πάντως παραμένει άγνωστη η στάση που θα τηρήσει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και επικεφαλής της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος, την παραίτηση του οποίου έχουν ζητήσει και οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί του κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως, αναζητώντας τον βηματισμό της επόμενης ημέρας, οι προσεγγίσεις των διεκδικητών της ηγεσίας της ΝΔ, ήδη από τις πρώτες ώρες μετά την αναβολή της διαδικασίας, διαφέρουν: Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησε τήρηση του καταστατικού και νέα συνεδρίαση, άμεσα, της ΚΕΦΕ για τον καθορισμό νέας ημερομηνίας εκλογών, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επισημαίνεται πως σε περίπτωση παραίτησης του Ανδρέα Παπαμιμίκου, σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ, χρέη προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής αναλαμβάνει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος αργά το απόγευμα ζήτησε επίσης την άμεση σύγκληση της ΚΕΦΕ για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε ουσιαστικά την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και πρότεινε να αναλάβει η Μαριέττα Γιαννάκου τα διαδικαστικά μέχρι τις εκλογές.

Την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη έχει ζητήσει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος και πρότεινε να υπάρξει μια συνάντηση των τεσσάρων το απόγευμα της Κυριακής, πρόταση που δεν βρήκε ανταπόκριση. Κύκλοι του Απόστολου Τζιτζικώστα, άλλωστε, άφηναν αιχμές για τη στάση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, επισημαίνοντας την απουσία του καθ” όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, αναρωτώμενοι μάλιστα αν έχει κάτι να κρύψει.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ζήτησε την άμεση σύγκληση των θεσμικών οργάνων, με στόχο τον καθορισμό ημερομηνίας εκλογών το συντομότερο δυνατό.

Η σύσκεψη των τεσσάρων υποψηφίων που είχε ζητήσει για το απόγευμα o κ. Τζιτζικώστας δεν θα γίνει τελικά καθώς δεν συμφωνούν οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι.

16 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η εκλογική διαδικασία. Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους η απόφασή τους αυτή βρίσκεται στον απόηχο των δυσάρεστων και προσβλητικών γενονότων που συνέβησαν σήμερα, και την προφανή αδυναμία της ΚΕΦΕ να ανταπεξέλθει στην αποστολή της διασφαλίζοντας την ομαλότητα αλλά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Την ανακοίνωση της ΝΔ υπογράφουν οι:
1.Λευτέρης Αυγενάκης
2.Γεράσιμος Γιακουμάτος
3.Νίκος Παναγιωτόπουλος
4.Αθανάσιος Δαβάκης
5.Θεόδωρος Φορτσάκης
6.Μαρία Αντωνίου
7.Χρήστος Μπουκώρος

8.Κωνσταντίνος Βλάσσης
9.Κωνσταντίνος Κατσαφάδος
10.Στέργιος Γιαννάκης
11.Γιώργος Γεωργαντάς
12.Ελίζα Βόζεμπεργκ
13.Βασίλης Γιόγιακας
14.Μαρία Σπυράκη
15.Γιώργος Κασαπίδης
16.Χρήστος Κέλλας

Related Posts

%d bloggers like this: