ZoomNews

ΝΔ: Ομόφωνη στήριξη στον Πλακιωτάκη, στόχος οι εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου

Ομόφωνα οι βουλευτες της ΝΔ, στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος, δήλωσαν τη στήριξή τους στον νέο μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη.

«Προχωράμε συντεταγμένα και ενωμένα στην επόμενη ημέρα. Δίνουμε ηχηρή απάντηση οτι η ΝΔ ειναι ενωμένη και η ΚΟ εγγυητής της ενότητας της παράταξης», ειπε ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

Για την προεδρία της ΚΕΦΕ τόνισαν στην ΚΟ οτι ολα θα γίνουν με βαση το καταστατικό, δηλαδη θα αναλαβει αν θελήσει προεδρος ο Γιάννης Τραγάκης.

Βούληση όλων, και υποψηφίων, ηταν να προχωρήσουν οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατό.

Κατά την ομιλία του στην ΚΟ, ο Γιάννης Πλακιωτάκης είπε πως αποδέχεται την πρόταση Μεϊμαράκη να αναλάβει την προσωρινή προεδρία της ΝΔ. Αναφερόμενος στο οργανωτικό φιάσκο της Κυριακής, καταλόγισε ευθύνες σε όλους για το γαϊτανάκι εσωστρέφειας, όπως είπε, και κάλεσε τους πάντες, άλλα κυρίως τους 4 υποψήφιους να χαμηλώσουν τους τόνους.

Τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών το αργότερο στις 13 Δεκεμβρίου ζήτησε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
«Όσα συνέβησαν, δείχνουν ότι χρειάζεται επανεκκίνηση, δημιουργική ανανέωση της ΝΔ. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα», ανέφερε και πρότεινε κώδικα δεοντολογίας με δύο άρθρα:

1ο) Δεν προσωποποιούμε τις όποιες διαφορές μας.
2ο)Δεν αναμειγνύουμε πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος.

«Από τώρα ενώνουμε τις δυνάμεις μας με κοινό στόχο την ισχυρή μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, την μαζική προσέλευση των πολιτών στις κάλπες, την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας στην ΝΔ», συνέχισε χαρακτηρίζοντας τη 13η Δεκεμβρίου ημέρα αναγέννησης, ανάτασης και ενότητας του κόμματος. Είπε ακόμη ότι » είμαστε σε μία τεταμένη εποχή, σε μια πολύ τεταμένη περιοχή, η χώρα δοκιμάζεται, ένας ανίκανος πρωθυπουργός ζητά συναίνεση, δηλαδή συνενοχή σε έναν αδιέξοδο δρόμο».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ ζήτησε να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατό οι εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, ακόμη και στις 6 Δεκεμβρίου.

Επίσης τόνισε ότι οι τέσσερις υποψήφιοι πρέπει να συναντηθούν το συντομότερο και τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής εθνικής συνδιάσκεψης προκειμένου να αναπτύξουν τις θέσεις τους.

Τέλος, συμφώνησε με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην υπάρχουν προσωπικές αναφορές του ενός προς τον άλλο υποψήφιο.

Ο Νίκος Δένδιας μιλώντας στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας πρότεινε πάγωμα της διαδικασίας, σύγκληση τακτικού συνεδρίου στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και εκλογή νέας ηγεσίας τον Απρίλιο.

Πρότεινε ακόμη άνοιγμα καταλόγων επαναβεβαίωσης-εγγραφής μελών έως το τέλος Ιανουαρίου, τη διεξαγωγή Προσυνεδριακού Διαλόγου τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, συγκρότηση σε κάθε ΝΟΔΕ Ομάδων Εργασίας ανά τομέα κυβερνητικής πολιτικής, τη σύγκληση Περιφερειακών Συνδιασκέψεων, τη συμμετοχή επιστημονικών και παραγωγικών φορέων και διάλογο με την κοινωνία και την εκλογή συνέδρων στο τέλος Φεβρουαρίου.

Related Posts

%d bloggers like this: