ZoomNews

ΝΔ: Πρώτος ο Μεϊμαράκης, φαβορί για την δεύτερη θέση ο Μητσοτάκης- Ανοιχτός ο β΄γύρος

Σε εξέλιξη είναι η καταμέτρηση των ψήφων στις «γαλάζιες» εκλογές, με τους υποψήφιους να έχουν μεταβεί στα γραφεία τους για να περιμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από τμήματα της περιφέρειας, χωρίς τα αστικά κέντρα, πρώτος στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ έρχεται ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και δεύτερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφεραν: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στο 30%. Η διαφορά είναι πολύ μικρότερη από αυτή που λέγεται και γράφεται. Πάμε στο Β´ γύρο και θα κερδίσουμε τη ΝΔ».

Πάντως ακόμη δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για το ύψος της διαφοράς μεταξύ των τριών πρώτων, που θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξη της αντιπαράθεσης, εάν θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή και με τι προϋποθέσεις.

Πάντως, τη δεύτερη θέση διεκδικεί και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς κύκλοι του αναφέρουν ότι ο ίδιος βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα

Λίγο μετά τις 7, είχε διακοπεί προσωρινά η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, λόγω τεχνικού προβλήματος στην εταιρεία που έχει αναλάβει την διεκπεραίωση των εκλογών. Όπως έγινε γνωστό, το πρόβλημα προέκυψε καθώς η εταιρεία που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει την διαδικασία είχε προγραμματίσει το κλείσιμο της κάλπης στις 7 μ.μ., όμως, είχε ήδη δοθεί παράταση μέχρι τις 8 το βράδυ. Λίγα λεπτά αργότερα το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Μηνύματα υπέρ της ενότητας που αποδεικνύεται το μεγάλο στοίχημα για τη ΝΔ, έστειλαν και οι 4 υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι είναι αναγκαίο να αναδειχθεί η παράταξη σε κυρίαρχη δύναμη,

Για γιορτή για τη ΝΔ έκανε λόγο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φτάνοντας στο ΕΒΕΑ προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το βράδυ δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μεγάλος νικητής θα είναι η ΝΔ, η οποία με αισιοδοξία θα προχωρήσει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να γίνει κυρίαρχη δύναμη», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

«Θα το δούμε», είπε επίσης ερωτηθείς αν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος, και ευχαρίστησε τους νεοδημοκράτες που μετέχουν στην εκλογική διαδικασία, την ΚΕΦΕ και όσους προσφέρουν εθελοντικά.

«Είμαστε όλοι χαρούμενοι που η ΝΔ ξεπέρασε την τεχνική αστοχία που υπήρχε», συμπλήρωσε.

Στο εκλογικό κέντρο της Κηφισιάς ψήφισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ακολούθως δήλωσε: «Η Νέα Δημοκρατία θα βγει ενωμένη από την εκλογική διαδικασία. Καλώ τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει. Ο τόπος χρειάζεται μια αξιόπιστη, δυνατή κεντροδεξιά παράταξη. Η επόμενη μέρα θα βρει την παράταξη ενωμένη με την δύναμη των πολιτών που έρχονται σήμερα».

Αισιόδοξος ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία, εμφανίστηκε και ο έτερος των υποψηφίων Άδωνις Γεωργιάδης ο όποιος ζήτησε την κατανόηση των ψηφοφόρων για τα μικροπροβλήματα που μπορεί να υπάρξουν ακριβώς λόγω της μεγάλης προσέλευσης. Ο κ. Γεωργιάδης ψήφισε στο εκλογικό κέντρο Περιστερίου και ακολούθως δήλωσε: Θα είμαστε από αύριο όλοι μαζί ενωμένοι και ισχυροί για να φτιάξουμε μια παράταξη όπως την ονειρευόμαστε».

«Τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα είναι μηνύματα υψηλής συμμετοχής. Οι Νεοδημοκράτες αποφάσισαν να πάρουν την τύχη της παράταξης στα χέρια τους. Σήμερα γυρίζουμε σελίδα» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.»Αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν. Προχωράμε μπροστά για να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ένα κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό. Μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη που θα μπορέσει σύντομα να απαλλάξει τη χώρα από τη σημερινή κυβέρνηση» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της παράταξής μας» δήλωσε από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.»Με τη ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα και στηρίζουμε την κοινή μας προσπάθεια για την δημιουργία μιας μεγάλης, δυνατής και σύγχρονης Νέας Δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα ανταποκριθούμε στο χρέος» πρόσθεσε ο ίδιος

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής ψήφισε το πρωί στην Θεσσαλονίκη, στο παλαιό κτήριο του Δήμου μαζί με την σύζυγό του Νατάσσα.Ο Κώστας Καραμανλής αποχώρησε δίχως να κάνει δηλώσειςν Κυριακή, προανήγγειλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.Ωστόσο, επέμεινε ότι πρέπει να υπάρξει πάση θυσία δεύτερος γύρος. «Εγώ αν είμαι δεύτερος θα αποσυρθώ, αλλά πρέπει να υπάρχει β” γύρος, ακόμη και με απόσυρση του δεύτερου, αν δεν ξεπεράσει το 50%» είπε χαρακτηριστικά.

Στήριξε την υποψηφιότητα Μητσοτάκη σε περίπτωση που ο ίδιος ηττηθεί τονίζοντας «δεν πιστεύω ότι η ΝΔ πρέπει να έχει εξωκοινοβουλευτικό πρόεδρο και ο πρόεδρος πρέπει να έχει πάνω από πενταετία ως μέλος του κόμματος. Είναι αυτονόητο ποιον θα ψήφιζα».«Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, να φύγει», κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ανοικτή επιστολή προς τους ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα, μέσω της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» απευθύνει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την οποία καλεί τους ανθρώπους της ατομικής πρωτοβουλίας, της επιχειρηματικότητας και της πράξης να πάρουν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και να εκλέξουν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργό της χώρας.

«Την Κυριακή είναι η μεγάλη ευκαιρία εσείς, οι δημιουργικοί πολίτες, να γίνετε ενεργοί. Μια μεγάλη Ελληνίδα, η Ελένη Αρβελέρ, αποφάσισε να μην ιδιωτεύσει την Κυριακή. Μου επικοινώνησε την απόφασή της μάλιστα με ένα κείμενο που γράφει: «όταν κυβερνούν οι ανίκανοι, ένοχοι είναι οι ικανοί». Μην ιδιωτεύσετε την Κυριακή! Ακολουθήστε την προτροπή και το παράδειγμα της Αρβελέρ. Πάρτε τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια σας. Η Κυριακή 20 Δεκεμβρίου είναι η δική σας μέρα», καταλήγει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Related Posts

%d bloggers like this: