ZoomNews

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος απαντά στους δικαστές: Tο τελευταίο διάστημα δείχνουν μια έντονα αντικυβερνητική διάθεση

Απάντηση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, που έκανε λόγο για «κίνδυνο για τη Δημοκρατία» από τις επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στο πλαίσιο του διήμερου φόρουμ για την ενίσχυση της ακεραιότητας στον δημόσιο τομέα, που πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε χαρακτηριστικά:

«Υπενθυμίζω ότι η Ένωση Εισαγγελέων όπως άλλωστε και όλες οι δικαστικές ενώσεις είναι σωματεία με επιστημονική αποστολή. Παρ’ όλα αυτά το τελευταίο διάστημα δείχνουν μια έντονα αντικυβερνητική διάθεση και εξίσου έντονη συντεχνιακή νοοτροπία. Αναρωτιέμαι αν αυτοί που υπέγραψαν την ανακοίνωση προβληματίζονται άραγε γιατί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της δικαιοσύνης έχει κατρακυλήσει τα τελευταία 15 χρόνια στους αντίστοιχους δείκτες καταγραφής. Γνωρίζουν ότι η δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει στην 9η θέση από πλευράς αξιοπιστίας και 20 μονάδες προς τα κάτω ως προς τα ποσοστά των Ελλήνων που την εμπιστεύονται;

Αυτά που είπα στη Βουλή και προκάλεσαν την ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων είναι απλώς μετριοπαθής επανάληψη των όσων συζητά δημόσια ο Ελληνικός λαός και όσα συζητούν κάτι ιδίαν όταν βρίσκονται μόνοι τους οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς. Πρόβλημα δεν αποτελεί ποτέ η αποκάλυψη της αλήθειας. Αντίθετα μεγάλα προβλήματα δημιουργεί η συγκάλυψη της αλήθειας και τα κάθε είδους κουκουλώματα».

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εναντίον Πολάκη και Παπαγγελόπουλου: Κινδυνεύει η Δημοκρατία

Υπάρχει κίνδυνος για την Δημοκρατία μας από τις επιθέσεις εναντίον της Δικαιοσύνης, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΕΕΕ, ονομαστικά εναντίον Πολάκη και Παπαγγελόπουλου:

«Οι αδικαιολόγητες και ατεκμηρίωτες επιθέσεις εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, βάλλουν ευθέως κατά της ίδιας της Δημοκρατίας και όταν προέρχονται από φορείς εξουσίας που είναι ταγμένοι να υπηρετούν και να προστατεύουν την Δημοκρατία, συνιστούν φαινόμενο λυπηρό και επικίνδυνο για αυτήν» επισημαίνουν οι εισαγγελείς στην ανακοίνωσή τους. Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν πως οι Έλληνες εισαγγελείς τηρούν απαρέγκλιτα το Σύνταγμα, εκτελώντας όπως οφείλουν τα καθήκοντα τους.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπαγγελόπουλος από το βήμα της Βουλής υποστήριξε πως στα εξοπλιστικά υπήρξε περίοδος που οι μίζες έπεφταν βροχή και κάποιοι δικαστές έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν. Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης, για πολλοστή φορά, επιτέθηκε με έμμετρη ανάρτηση του στο Facebook για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας που έκρινε αντισυνταγματικούς τους αναδρομικούς φορο-ελέγχους.

Όλη η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης στην Βουλή, στις 5.7.2017 και την «κριτική» που άσκησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας σε αποφάσεις των Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας, επισημαίνει τα εξής:

Η Δικαιοσύνη συνιστά τον τρίτο και πλέον αξιόπιστο πυλώνα της Δημοκρατίας. Από την θέση σε ισχύ του Συντάγματος, οι λειτουργοί της ασκούν υπεύθυνα και μέσα στα συνταγματικά πλαίσια τα καθήκοντά τους, μεταξύ των οποίων είναι και ο έλεγχος, μέσω των δικαστικών αποφάσεων, της εκτελεστικής εξουσίας, προς όφελος του Ελληνικού λαού. Κατά συνέπεια, οι αδικαιολόγητες και ατεκμηρίωτες επιθέσεις εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, βάλλουν ευθέως κατά της ίδιας της Δημοκρατίας και όταν προέρχονται από φορείς εξουσίας που είναι ταγμένοι να υπηρετούν και να προστατεύουν την Δημοκρατία, συνιστούν φαινόμενο λυπηρό και επικίνδυνο για αυτήν.

Η Ε.Ε.Ε. καλεί όποιον γνωρίζει συγκεκριμένες ενέργειες δικαστικών λειτουργών που αντιβαίνουν στα καθήκοντά τους, να απευθυνθεί άμεσα στα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης, αντί να αναφέρει ως γεγονότα, πραγματικές ή προσχηματικές υποψίες του, προκαλώντας απαράδεκτη γενίκευση που αμφισβητεί τη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία αυτών και βλάπτει ευθέως το θεσμό της δικαιοσύνης.

Καλούμε τους συναδέλφους μας εισαγγελικούς λειτουργούς να αδιαφορήσουν για τις ανοίκειες δηλώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα από διάφορους λειτουργούς της εκτελεστικής εξουσίας και να συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους, επιδεικνύοντας το σθένος και το ήθος που αρμόζει στους Έλληνες Εισαγγελείς.

Η Ε.Ε.Ε., συναισθανόμενη την ευθύνη που έχει απέναντι στους Έλληνες πολίτες, δηλώνει ότι οι Έλληνες Εισαγγελείς εκτελούν, όπως οφείλουν τα καθήκοντά τους, τηρώντας απαρέγκλιτα το Σύνταγμα και τους νόμους και θα συνεχίσουν να το πράττουν, όπως έχουν υποχρέωση απέναντι στον Ελληνικό λαό, τηρώντας τον όρκο τους.

Related Posts

%d bloggers like this: