ZoomNews

Διαβάστε τις επιστολές του Προέδρου της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών προς το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι
Ο Τζιάνι Πίτελα προς το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι: Ποτέ δεν υπήρξε θέμα συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην ομάδα μας

Επιστολές τόσο προς το Ποτάμι όσο και προς τους PES Activists (Έλληνες ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος) που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ έστειλε ο Πρόεδρος της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών Τζιάνι Πίτελα.

Με δήλωση του που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα, ο πρόεδρος της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα, απαντά σε επιστολή των Ελλήνων ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Activists Greece), για την προσέγγιση στον ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια του PES.

Αναλυτικά η επιστολή του προς τους PES Activists:
Βρυξέλλες, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αγαπητοί σύντροφοι,

Σας ευχαριστώ πολύ για την επιστολή σας της 26ης Σεπτεμβρίου 2015.

Έχω εκτιμήσει το ειλικρινές σας μήνυμα. Είμαστε μέλη της ίδιας πολιτικής οικογένειας και είναι απαραίτητο να συζητάμε μεταξύ μας με ειλικρίνεια και σαφήνεια.

Επιπλέον, ως πρόεδρος της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, είμαι πάντα στη διάθεση σας για να συζητήσουμε το μέλλον της πολιτικής μας οικογένειας. Από αυτή την άποψη, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ποτέ δεν «πρόσφερα στον Αλέξη Τσίπρα θέση στην οικογένειά μας». Συνάντησα τον κ. Τσίπρα στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 και συζητήσαμε το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, καθώς και την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης. Επανέλαβα την υποστήριξή μου στην πλήρη εφαρμογή του τρίτου δανειακού προγράμματος. Η Ελλάδα δεν θα επιβιώσει αν εφαρμόσουμε μόνο τα περιοριστικά μέτρα που προβλέπονται από τη δανειακή σύμβαση. Θα πρέπει επίσης να εφαρμοστούν μέτρα για την αναδιάρθρωση του χρέους και τη στήριξη των επενδύσεων.

Επίσης, κατέστησα σαφή την αντίθεσή μου με τη συμμαχία μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ την απόφαση του κ. Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση με το κόμμα της δεξιάς ΑΝΕΛ, ένα στρατηγικό λάθος που θα μπορούσε να επηρεάσει άσχημα την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Αυτή είναι η επίσημη και δημόσια τη θέση μου, όπως αναφέρεται στη μοναδική συνέντευξή μου στον διεθνή Τύπο για την Ελλάδα, μετά τις εκλογές.

Για τους λόγους αυτούς, ποτέ δεν υπήρξε θέμα συμμετοχής στην ομάδα μας. Σε κάθε περίπτωση, πριν από οποιαδήποτε επιλογή που αφορά στο μέλλον της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και στη στρατηγική της έναντι των οποιουδήποτε άλλου ελληνικού κόμματος, θα έχει προηγηθεί συζήτηση με τους συντρόφους μας από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που είναι ήδη επίσημα μέλη της Ομάδας S&D.

Αγαπητοί φίλοι, γνωρίζω το εντυπωσιακό έργο που έχετε κάνει για να ενισχυθεί η οικογένειά μας στην Ελλάδα, και εκτιμώ πάρα πολύ τις προσπάθειές σας. Ως εκ τούτου, μπορώ να σας διαβεβαιώσω για την πλήρη υποστήριξή μου στους αγώνες σας για μια προοδευτική Ελλάδα, και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας για να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη σοσιαλιστική οικογένεια, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Gianni Pittella

Στην επιστολή του προς το Ποτάμι ο Τζιάνι Πιτέλα δηλώνει την πλήρη στήριξη του και εξαίρει το έργο που έχει επιτελέσει το Ποτάμι τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επισημαίνοντας ότι το Ποτάμι κατάφερε να επιβεβαιώσει το ρόλο του ως καθοριστικού παίκτη του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Αναλυτικά η επιστολή του στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη

Προς τον Σταύρο Θεοδωράκη
Επικεφαλής του Ποταμιού

Αγαπητέ Σταύρο,

Τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών έδειξαν πως το Ποτάμι κατάφερε να επιβεβαιώσει το ρόλο του ως καθοριστικού παίκτη του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Για ένα νέο κόμμα, αυτή η αποστολή δεν ήταν εύκολη.
Πέραν του εκλογικού αποτελέσματος, το Ποτάμι κατάφερε να προσδιορίσει την ατζέντα για μια καλύτερη Ελλάδα. Οι πολιτικές προτεραιότητες του Ποταμιού ταυτίζονται με αυτές όλων των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Από κοινού, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε τη σημασία των δομικών μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα, την απελευθέρωση της οικονομίας, την πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Θα ήθελα, επίσης, να χαιρετίσω την απόφαση του Ποταμιού για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου το κόμματος, τον επόμενο Δεκέμβρη. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσει ένα διάλογος, όχι μόνο στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά με την κοινωνία των πολιτών. Από μόνα τους, τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες ανάγκες των ψηφοφόρων, οι οποίοι ταυτίζονται όλο και λιγότερο με την πολιτική των κομμάτων. Η ζωτικότητα του Ποταμιού αντικατοπτρίζεται και στον ακτιβισμό της αποστολής του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ομάδα μας στο Κοινοβούλιο εκτιμά βαθύτατα το έργο των Ευρωβουλευτών σου. Το έργο τους αποτελεί χρήσιμο εργαλείο όχι μόνο για την ομάδα μας, αλλά, εν γένει, για την Ελλάδα στην Ευρώπη.
Αγαπητοί φίλοι, είμαστε μέλη της ίδιας πολιτικής οικογένειας στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια, μαζί, δημιουργήσαμε μια πιο ανοιχτή, προοδευτική οικογένεια. Μια οικογένεια ανοιχτή όχι μόνο στις ιστορικές σοσιαλιστικές δυνάμεις, αλλά και σε νέες δυναμικές, μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, όπως το Ποτάμι.
Στις επόμενες μάχες που θα δώσετε, μπορείτε να βασίζεστε στην πλήρη στήριξη της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Gianni Pittella

Related Posts

%d bloggers like this: