ZoomNews

Ωρα αποφάσεων για την “Ωρα Αποφάσεων”

H «Ώρα Αποφάσεων» προχωρά στο δρόμο της μετεξέλιξής της σ’ έναν σύγχρονο πολιτικό οργανισμό.  Στόχος να αποφασιστούν το πολιτικό πλαίσιο και ο οδικός χάρτης για τον νέο ενωμένο προοδευτικό φορέα. Ορόσημο σ’ αυτήν την πορεία αποτελεί η πρώτη προγραμματισμένη συνεδρίαση της Αρχικής Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΑΕΣΕ), η οποία πραγματοποιείται το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και με αφετηρία την Πολιτική Διακήρυξη της «Ώρας Αποφάσεων» θα γίνουν πολιτικές εισηγήσεις από την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιώργο Φλωρίδη και τον Γιάννη Ραγκούση. Επιπλέον, οι Γιάννης Δατσέρης και Μιλτιάδης Νεκτάριος θα αναφερθούν σε ζητήματα σχετικά με την επεξεργασία των προγραμματικών θέσεων. Εισηγήσεις για θέματα οργάνωσης, εξεύρεσης πόρων και επικοινωνίας θα πραγματοποιηθούν από άλλα μέλη της Επιτροπής που έχουν αναλάβει τον συντονισμό των επί μέρους δραστηριοτήτων.

Η ΑΕΣΕ θα αποτελέσει τη «σπονδυλική στήλη» της «Ώρας Αποφάσεων» για το επόμενο χρονικό διάστημα και η σύνθεσή της αποτυπώνει ανάγλυφα την προσπάθεια να εκφραστεί δυναμικά και αντιπροσωπευτικά η προοδευτική, παραγωγική Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 65% των μελών της Επιτροπής είναι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. ελεύθεροι επαγγελματίες, και επιχειρηματίες. Παράλληλα, βέβαια, σημαντική είναι η εκπροσώπηση των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση και στην εκπαίδευση, ενώ διακριτή είναι η παρουσία αγροτών και συνταξιούχων. Αντιστοίχως, αντιπροσωπευτική είναι και η γεωγραφική προέλευση των μελών.

Η «Ώρα Αποφάσεων» κινείται με την αίσθηση του επείγοντος, σ’ ένα κλίμα πολιτικής απαξίωσης και οικονομικής επιδείνωσης που κυριαρχεί στη χώρα. Με προσήλωση και πίστη στις αρχές της Πολιτικής της Διακήρυξης επιταχύνει τον οργανωτικό της βηματισμό, με στόχο να συνδημιουργήσει μια ενιαία πολιτική έκφραση των προοδευτικών, παραγωγικών δυνάμεων της χώρας – των δυνάμεων που θέλουν και μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια της πατρίδας μας για το επόμενο Κύμα Προόδου.

Tι αναφέρει η διακήρυξη

Μαζευτήκαμε σήμερα, 29 Μαρτίου 2017, εδώ στην Αθήνα, στην κορύφωση μιας πορείας άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες που ξεκίνησε πριν διόμισυ μήνες, στις 15 Ιανουαρίου 2017, από τη Θεσσαλονίκη,

-με μια κοινή διαπίστωση: ότι δεν υστερούν μόνον οι πολιτικοί θεσμοί, αλλά κι εμείς ως πολίτες έχουμε αργήσει πολύ να δράσουμε.

-σε μια κοινή αφετηρία: ότι   έχει έρθει πλέον η ώρα των αποφάσεων, τις οποίες οφείλουμε να πάρουμε, όσοι μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας.

Δεν είναι μόνον ότι μετά από τόσα χρόνια αδυνατούμε να βγούμε από την κρίση.

 • Είναι ότι εδώ και χρόνια είμαστε μια χώρα με έλλειμμα εμπιστοσύνης.
 • Παίρνουμε αποστάσεις, ιδιωτεύουμε, δυσπιστούμε, βάζουμε απέναντι ο ένας τον «άλλον».
 • Απομακρυνόμαστε από την ίδια μας τη μήτρα: τη γενέθλια γη και την Πατρίδα μας.
 • Συμβιβαζόμαστε με το ψέμα, βρίσκουμε εύκολες αιτιολογίες για την εθνική κακοδαιμονία μας, καταλογίζουμε απλόχερα ευθύνες σε τρίτους, χωρίς να τολμάμε να σηκώσουμε το πέπλο των δικών μας αδυναμιών.
 • Το έλλειμμα εμπιστοσύνης μετατρέπει τη δυσπιστία σε σύγκρουση και διχασμό. Έτσι αναπαράγεται ο φαύλος κύκλος της κρίσης και κάθε ημέρα που περνά καθιστά όλο και πιο δύσκολη την αντιστροφή της καθοδικής πορείας.
 • Υπερασπιζόμαστε με πάθος αυτό που μισούμε περισσότερο και μισούμε αυτό που τόσο υπερασπιζόμαστε: τον κύκλο της μεταπολίτευσης.
 • Αρνούμαστε διαρκώς να δράσουμε πρωτότυπα, να ρισκάρουμε, να ριζοσπαστικοποιηθούμε.
 • Αρνούμαστε να υιοθετήσουμε τη διαχρονική δύναμη που κινεί σε υψηλότερα επίπεδα την ανθρωπότητα: την προοδευτική σκέψη και δράση.

 

Τι θέλουμε να κάνουμε

Εμείς που είμαστε σήμερα εδώ, και χιλιάδες άλλοι σε όλη την Ελλάδα, αποφασίσαμε:

 • να πάμε κόντρα στο ρεύμα της προσωπικής ομηρείας και της συλλογικής παράδοσης
 • να αντισταθούμε στην κατεδάφιση της χώρας μας και της ζωής μας .

Αποφασίσαμε:

 • να ενθαρρύνουμε και να πρωτοστατήσουμε σε νέες  μορφές διαλόγου και συμπεριφορών στο δημόσιο χώρο
 • να νοιώσουμε ξανά τη χαρά της συλλογικής προσφοράς
 • να καλύψουμε τα κοινωνικά και γενεακά χάσματα
 • να αναδείξουμε τις παραγωγικές μας δυνατότητες και τη δημιουργικότητά μας.

Ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι.

Υπάρχουν στη χώρα κι άλλα πρόσωπα, κι άλλες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, που συμμερίζονται τις ανησυχίες και τους στόχους μας και πιστεύουν πως μπορούμε να ξεκινήσουμε το επόμενο κύμα δημιουργίας.  Ένα κύμα του προοδευτισμού, που διαχρονικά εκπροσωπεί:

 • την οικουμενικότητα και τον ευρωπαϊσμό μέσα στον ελληνισμό
 • την πολιτική αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε είδους λαϊκισμό και
 • την παραγωγική δημιουργία απέναντι στον παρασιτισμό.

Ξέρουμε ότι:

 • Η μάχη αυτή δεν περιορίζεται στα κλειστά σύνορα της επικράτειάς μας. Θα τη δώσουμε μαζί με τους άλλους λαούς και τα νέα προοδευτικά πολιτικά ρεύματα στην Ευρώπη και στον κόσμο.
 • Με εμπιστοσύνη στην εθνική μας ταυτότητα, με οικουμενικές αντιλήψεις και συμπράξεις, με αίσθημα μέτρου και δικαιοσύνης στη χρήση των περιβαλλοντικών πόρων και των τεχνολογιών.
 • Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Ξέρουμε:

 • πως το μέλλον μας είναι μέσα στη γενικευμένη παγκοσμιοποίηση, που ωστόσο δεν πρέπει να δρα ανεξέλεγκτα, αλλά πρέπει να ρυθμιστεί.
 • πως η μεταπολεμική Ευρώπη, της οποίας τις αξίες υπερασπιζόμαστε, παραμένει η ήπειρος με τη μεγαλύτερη ευημερία και την περισσότερη δημοκρατία -και επιδιώκουμε την εμβάθυνση και διεύρυνση του κοινωνικού ελέγχου στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

 

Πώς θα το κάνουμε

Ξεκινήσαμε ως μια πρωτότυπη ανοικτή συλλογική πρωτοβουλία, χωρίς τα γνωστά προσωποπαγή και αυτοαναφορικά χαρακτηριστικά που κατατρέχουν το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας.

Σήμερα κάνουμε το επόμενο βήμα.

 

Μετατρέπουμε την «Ώρα Αποφάσεων» σε πολιτική κίνηση-πρόπλασμα ενός νέου, μεγάλου, προοδευτικού, αξιόμαχου πολιτικού σχηματισμού.

 

Στόχος μας είναι να απαλλαγούμε οριστικά από τις δεσμεύσεις των μνημονίων και την κηδεμονία των δανειστών:

 • με το δικό μας ελληνικό πρόγραμμα και τις δικές μας δυνάμεις
 • κατακτώντας ξανά την αξιοπρέπεια που είχε η Ελλάδα σε όλα τα σημεία της γης.

Η λύση για την κρίση, η έξοδος από την ύφεση, είναι πρωτίστως υπόθεση και χρέος των Ελλήνων.

Τιμούμε τους φίλους που βοήθησαν και βοηθούν την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της.  Δεν τους ξεχνούμε. Όπως δεν ξεχνούμε και όσους απειλούν την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας μας.

Με τους πρώτους θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι σύμμαχοι και εταίροι, με τους άλλους να ξεκαθαρίσουμε ότι οι σχέσεις μας οφείλουν να διέπονται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες και τους διεθνείς κανόνες δικαίου.

Σε ποιους απευθυνόμαστε

Η «Ώρα Αποφάσεων»:

 • απευθύνεται στις Ελληνίδες, στους Έλληνες και σε όσους νοιάζονται για την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο.
 • Απευθύνεται στους «εκτός των τειχών» που αναίτια σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης, για να συντηρούνται παράλογα προνόμια των ευνοούμενων.
 • Απευθύνεται στους ανθρώπους της εργασίας και της παραγωγής, από τον αγρότη μέχρι τον επιχειρηματία, που στενάζουν κάτω από τη βαριά φορολογία.
 • Απευθύνεται στους άνεργους, σ’ αυτούς που έχασαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, στις νέες και τους νέους που είναι εγκλωβισμένοι, παραγκωνισμένοι ή αποκλεισμένοι, στη νέα και παλιά διασπορά.
 • Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που, απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι  με την πολιτική και τους πολιτικούς, απέχουν.

 

Τι επιδιώκουμε

Η «Ώρα Αποφάσεων»:

 • Επιδιώκει την εκ βάθρων αλλαγή του πολιτικού συστήματος, την ομαλή και κατά την ουσία του Συντάγματος λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, την ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών και της κοινωνίας των πολιτών.
 • Επιδιώκει ένα κράτος που είναι «καθολικά» παρόν στην παροχή υπηρεσιών Υγείας, Παιδείας, Ασφάλειας και Άμυνας.
 • Επιδιώκει την αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου με προτεραιότητα την παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων και ανάπτυξη υπηρεσιών στην αιχμή των σύγχρονων τεχνολογιών. Μόνο έτσι μπορούν να δημιουργηθούν νέες και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.

 

Oργανωνόμαστε   

Εμείς που σήμερα συγκροτούμε την «Ώρα Αποφάσεων» προχωράμε σε οργανωτική συγκρότηση μέσα στη οποία θα εντάσσονται οι οριζόντιες και ανοικτές δομές που ανταποκρίνονται στον σύγχρονο κόσμο και την εποχή του διαδικτύου.

 • Με θέληση για πειραματισμό και πρωτοτυπία.
 • Με γρήγορη και απρόσκοπτη επικοινωνία.
 • Με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα στις παρεμβάσεις και τη δράση μας.
 • Με την πείρα αντιμετώπισης της αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων και τον ενθουσιασμό της νεανικής καινοτομίας και ορμής.
 • Με τη βαθιά πεποίθηση ότι υπάρχει τρόπος να πολλαπλασιάσουμε τις δυνατότητές μας, αν συνεργαστούμε, αν ακούσουμε και αν ακουστούμε.

Ξέρουμε από πού ερχόμαστε

Οι μεταρρυθμιστικές αναλαμπές του κύκλου της μεταπολίτευσης άφησαν σημαντικά επιτεύγματα αλλά δεν κατάφεραν να κυριαρχήσουν απέναντι στις δυνάμεις της καθυστέρησης και του παρασιτισμού. Δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν  την πολυεπίπεδη κρίση στην οποία βυθίστηκε η πατρίδα μας.

Όμως η ήττα αυτή δεν είναι οριστική, δεν είναι αμετάκλητη. Και δεν θέλουμε να την καταστήσουν οριστική και αμετάκλητη η απραξία μας και ο συμβιβασμός  μας με τη συντήρηση αδιέξοδων πολιτικών και πρακτικών.

Για το νέο πολιτικό σκηνικό που έχει ανάγκη η Χώρα, εμείς πιστεύουμε ότι η επανατοποθέτηση της ριζικής αντίθεσης πρόοδος – συντήρηση αποκτά κεντρική σημασία.

Η μεγάλη πρόκληση της εποχής μας είναι η νίκη των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στις δυνάμεις του κυβερνητικού εθνικολαϊκισμού, της ήσσονος προσπάθειας και της συντήρησης.

Για να πετύχουμε

Καλούμε σε κοινή πορεία πρόσωπα, κινήσεις, ομάδες και πολιτικούς σχηματισμούς που νοιώθουν πως μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες σκέψεις με τις δικές μας, που επιζητούν το νέο στην πολιτική μας ζωή, στον χώρο και την Χώρα.

Που αρνούνται παλαιοκομματικές μεθόδους και μεθοδεύσεις. Που προτάσσουν το «τι» και κυρίως το «πώς» θα κάνουν πράξη τις εξαγγελίες τους. Που είναι απέναντι στην δεξιά και αριστερή συντήρηση. Που είναι έτοιμοι για μια έντιμη ενωτική πορεία στο αύριο

 

 • Δεν θα υπάρξει άλλη εκλογική αναμέτρηση με τις προοδευτικές δυνάμεις λεηλατούμενες από ψευδεπίγραφους σωτήρες.
 • Δεν θα υπάρξει ξανά εκλογική επιλογή με «μισή καρδιά».

 

Το επόμενο κύμα προόδου ξεκινάει!

Η αρχική Συντονιστική Επιτροπή

ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

 Διδάκτωρ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη πολιτική επιστήμη του πανεπιστημίου του St Andrews (Εδιμβούργο), καθώς και πτυχιούχος κλασικής φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Έχει εργασθεί ως υπεύθυνη των ευρωπαϊκών ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΕΚΠΑ και έχει αποκτήσει εμπειρία σε φορείς, όπως το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ΙΔΟΣ και η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Είναι μέλος στο ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας και στην Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Συντονιστής Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής, Μονάδας Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων, Μονάδας Γονιδιακής και Κυτταρικής Θεραπείας, Δημόσιας Τράπεζας Βλαστοκυττάρων του νοσοκομείου Γεώργιος Παπανικολάου Θεσσαλονίκης. 

Διετέλεσε Πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Θεσσαλίας-Μακεδονίας-Θράκης, Αντιπρόεδρος του πρώτου ΔΣ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Μέλος του πρώτου ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Πρόεδρος της «Κίνησης για τον Εκσυγχρονισμό στην Υγεία» και Πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.   

Είναι ιδρυτικός Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γονιδιακής Θεραπείας και Αναγεννητικής Ιατρικής.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του ΑΠΘ. Είναι οικονομικός σύμβουλος και σύμβουλος ανάπτυξης εταιριών. Εργάστηκε ως καθηγητής λογιστικής σε ιδιωτικές σχολές, ελεγκτής σε ιδιωτικές εταιρίες και εσωτερικός ελεγκτής σε δημόσια νοσοκομεία. Διετέλεσε μέλος Δ.Σ. και μέλος της Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου στην ΕΥΑΘ ΑΕ. Εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (2013-2016). Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΡΑΒΕΛΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΡΑΒΕΛΑΣ

Είναι κτηνοτρόφος και δραστηριοποιείται στην Ελάτη Κοζάνης, διατηρώντας μια μεγάλη πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα. Κατάγεται από μια οικογένεια που παραδοσιακά ασχολείται με την κτηνοτροφία και την παραγωγή, που προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και τις τεχνολογικές εξελίξεις στην παραγωγή, ενώ παράλληλα έχει παράδοση στα γράμματα και τον τοπικό πολιτισμό. Είναι γιος του αείμνηστου κτηνοτρόφου – ποιητή, γνωστό ως Μπάρμπα Γιάννη, συνεχίζοντας την παράδοση της οικογένειας είναι κι είναι ο ίδιος λαϊκός ποιητής.  Η προσωπική του επιλογή και πορεία στην πρωτογενή παραγωγή αποτελεί παράδειγμα για τη στροφή της χώρας στην επιχειρηματικότητα των νέων στον πρωτογενή τομέα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΣΤΕΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΣΤΕΣ

Κατάγεται από το Ηλιόκαστρο Αργολίδας, κατοικεί στον Άλιμο-Αττικής κι υπηρετεί ως Διευθυντής σε Δημοτικό Σχολείο του Πειραιά. Έχει βασικές σπουδές στα παιδαγωγικά στο ΑΠΘ, μεταπτυχιακό στην Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιου Αιγαίου και είναι υποψήφιος διδάκτωρ του ΕΚΠΑ. Έχει μετεκπαιδευτεί στο ΜΔΔΕ στην Αθήνα και στο ΠΑΚΕ του Πανεπιστήμιου Πατρών στο Πρόγραμμα εκπ/σης επιμορφωτών β΄ επιπέδου. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την εφαρμογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων  (Comenius κι Erasmus +), είναι ενεργό μέλος του Δικτύου Teachers4europe και Επιμορφωτής -Ambassador4europe της ίδιας δράσης που αφορά εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι Επιμορφωτής Β΄ επιπέδου στο πλαίσιο της πράξης «Επιμόρφωση των εκπ/κών για την αξιοποίηση κι εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη», υπήρξε συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στη Δημιουργία κι εφαρμογή πρωτότυπης μεθοδολογίας εκπαιδευτικών σεναρίων βασισμένων σε ΤΠΕ. Έχει αρθρογραφήσει σε συνέδρια και περιοδικά και πρόσφατα τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα εκπαιδευτικής ηγεσίας.

ΠΑΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και δικηγόρος στο Λονδίνο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ σπούδασε στην Αθήνα και το Cambridge. Το άρθρο του ‘Το Κράτος των Λίγων» για τις πολιτικές αιτίες της ελληνικής κρίσης δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Foreign Affairs  το 2014. Ήταν από τα πρώτα μέλη στο Ποτάμι, υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2014 και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών το 2015. Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Διπλωματούχος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας.  Έχει εργαστεί ως Υπεύθυνη Ποιότητας στον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης και τα τελευταία 6 χρόνια εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας μηχανικός και σύμβουλος επιχειρήσεων στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και της διασφάλισης ποιότητας.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΑΣ

Κατάγεται από το Βόλο και κατοικεί στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Εκπαιδευτικός Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εφαρμοσμένη Στατιστική. Είναι εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και υπηρετεί σε θέση σχολικού συμβούλου. Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών, Επιστημονικός Σύμβουλος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως, μέλος της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. και του ΔΙΚΤΥΟΥ. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Ο.Ε.Ε.Κ. και Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.. Έχει διδάξει σε επιμορφωτικά προγράμματα στο Ε.Κ.Δ.Δ.Α., στο Κοινωνικό Πολύκεντρο και σε άλλους φορείς της Διά Βίου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΤΖΙΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΤΖΙΑΣ

Γεννήθηκε το 1971 στη Γουμένισσα Κιλκίς, όπου ζει. Είναι αγρότης και αμπελουργός. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αξιουπόλεως (2004-2010) και Πρόεδρος της ομάδας παραγωγών ροδιού Γουμένισσας (2007-2011).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962.

Από το 1979 ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε στο Φυσικό Τμήμα του Α.Π.Θ. και κατόπιν εργάστηκε ως φυσικός στον Ιδιωτικό τομέα εκπαίδευσης. Από το 2004 εργάζεται στον κλάδο των ερευνών και της συμβουλευτικής και σήμερα είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ερευνών και επικοινωνίας to the point AE.

Διατέλεσε διευθυντής του διαδημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Ράδιο Εγνατία (1990 – 1994) και Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 (2001 -2004).

Από τα μαθητικά του χρόνια στο ΠΑΣΟΚ,  ασχολήθηκε κατόπιν με το φοιτητικό κίνημα και ήταν Πρόεδρος της ΦΕΑΠΘ τη χρονιά 1984-1985. Από το 1990 έως το 2005 ήταν  μέλος της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα είναι στη Συντονιστική Γραμματεία των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία και ιδρυτικό μέλος του Δικτύου «Σύγχρονοι Δημοκράτες».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Γεννήθηκε το 1959 και είναι εκπαιδευτικός. Έχει σπουδάσει Μηχανικός Μεταλλείων στο ΕΜΠ και Φυσικός στο ΕΚΠΑ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης και την Tεχνολογίας, καθώς και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Είναι διευθυντής του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου της Αθήνας, ενώ έχει διατελέσει διευθυντής του Κολεγίου Ψυχικού, διευθυντής του Θερινού Σχολείου με αντικείμενο την Πλατωνική Φιλοσοφία.

Είναι επιμορφωτής στο ΕΚΔΔΑ, σε προγράμματα σχετικά με την οργανωσιακή αλλαγή, την εκπαιδευτική καινοτομία, την ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων και τη διοίκηση της εκπαίδευσης. Επίσης, είναι συνεργάτης στο Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης, ως πιστοποιημένος Αξιολογητής Εκπαιδευτών Ενηλίκων.

ΡΟΥΣΣΟΣ ΚΥΠΡΙΩΤΑΚΗΣ

ΡΟΥΣΣΟΣ ΚΥΠΡΙΩΤΑΚΗΣ

Σπούδασε Μηχανικός στην Ανώτερη Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στα Χανιά. Εξελέγη Δήμαρχος Δήμου «Ν. Καζαντζάκης» το 1994, 1998, 2002 και 2006. Το 2010 εξελέγη Δήμαρχος του Καλικρατικού Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων. Συνέβαλε κομβικά στη δημιουργία σημαντικών υποδομών (βιολογικοί καθαρισμοί, ΧΥΤΑ, σχολικά κτίρια, βρεφονηπιακοί σταθμοί, φράγματα, αναπλάσεις κ.ά.), αλλά και δομών με υπερτοπικό χαρακτήρα που αναδεικνύουν την ταυτότητα του πολιτισμού, (μουσικό εργαστήρι, πολιτιστικό κέντρο, Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, η Μουσική Ακαδημία, θεατρικά και εικαστικά εργαστήρια). Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιρειών (HEL.A.D.A), Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Πόλεων Κρασιού, Αντιπρόεδρος στο Διεθνή Όμιλο G.E.I.E (Μεσογειακό Δίκτυο για τη προώθηση Τοπικών Προϊόντων και Αγροτουρισμού), Μέλος του Δ.Σ του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων (Ε.Σ.Δ.Α.Κ) από την ίδρυσή του κ.ά. Βασικός οργανωτής διεκδικητικών δράσεων των Δήμων σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης και ΚΕΔΚΕ για την εξασφάλιση της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΛΟΚΑΝΑ

ΕΥΓΕΝΙΑ ΛΟΚΑΝΑ

Γεννήθηκε το 1959 στο Βελβεντό Κοζάνης.  Χημικός του ΑΠΘ με Μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία. Υπηρετεί ως Επιστημονικό Προσωπικό στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης  (ΕΚΔΔΑ) στους τομείς Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Στοχοθεσίας στη Δημόσια Διοίκηση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πολυετής εμπειρία στη Δημόσια Διοίκηση (Γενικό Χημείο του Κράτους, Υπουργείο Παιδείας και Ανάπτυξης) και Εθνική Εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμος Βελβεντού Κοζάνης & Δήμος Αθηναίων).

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στο Σκλίβα Πηνείας του Νομού Ηλείας. Προέρχεται από πολύτεκνη αγροτική οικογένεια. Παράλληλα με την αγροτική ζωή, σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός ΤΕ στον Πειραιά. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται σε ιδιωτική τεχνική εταιρεία. Ασχολήθηκε ενεργά με τις αυτοδιοικητικές και εθνικές εκλογές στην περιφέρειά της, όπου ακόμα και σήμερα δραστηριοποιείται  σε πολιτιστικές δράσεις .

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι επιστήμονας Πληροφορικής, με ειδίκευση στα θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνηση και Ψηφιακής Οικονομίας. Απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2002 στην ΜΟΔ ΑΕ. Έχει εργαστεί στην Intracom ΑΕ σε έργα πληροφορικής στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Υπήρξε σύμβουλος του Υφυπουργού Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (2011-2012) και μέλος της ομάδας που συνέγραψε τα Εθνικά Σχέδια Δράσης για την Ανοιχτή και Συμμετοχική Διακυβέρνηση στο πλαίσιο του Open Government Partnerships. Υπήρξε μέλος ομάδων εργασίας στο ΠΟΤΑΜΙ και υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Γεννήθηκε το 1951. Οινοποιός με δημιούργημά του το Κτήμα Μωραΐτη στην Πάρο με το σύγχρονο οινοποιείο και τους αμπελώνες με τις τοπικές ποικιλίες. Παράγει διεθνούς φήμης κρασιά, με έντονη εξαγωγική παρουσία  στις ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη και Κίνα. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΛΟΥΛΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΛΟΥΛΗΣ

Καρδιολόγος με εξειδίκευση στην υπερηχογραφία. Είναι απόφοιτος του ΑΠΘ. Ειδικεύθηκε στην καρδιολογία στο 424 ΓΣΝΕ και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Έκανε εξειδίκευση στις νεώτερες υπερηχογραφικές τεχνικές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Έχει εξειδικευτεί στην επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Λάρισα και συνεργάζεται με ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη.

ΜΑΡΙΑ ΠΑΛΙΟΥΡΗ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΛΙΟΥΡΗ

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, με πλούσια εμπειρία στα συστήματα διαχείρισης ποιότητας, περιβαλλοντικής διαχείρισης, υγείας και ασφάλειας εργαζομένων, επιχειρηματικής αριστείας, καθώς και στη διαχείριση και παρακολούθηση έργων (project management). Έχει εργαστεί σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες υψηλής τεχνολογίας και πληροφορικής, ενώ έχει διατελέσει στέλεχος της πανεπιστημιακής κοινότητας. Έχει Πτυχίο Χημικού Μηχανικού από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακό τίτλο από το Imperial College του Λονδίνου. Είναι παντρεμένη και έχει δύο γιούς.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Γεννήθηκε στη Κνίδη – Γρεβενών το 1958. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Είναι πτυχιούχος της Α.Σ.Ο.Ε.Ε, τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Εργάζεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από τον Απρίλιο του 2001 μέχρι σήμερα.

Απο το 1985 μέχρι τον Μάρτιο του 2001 εργάσθηκε στον Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ και από τον Οκτώβριο του 1994 έως τον Μάρτιο του 2001 ασκούσε τα καθήκοντα του Περιφερειακού Διευθυντή του Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Απο το 1983 μέχρι το 1985 εργάσθηκε σε τεχνική εταιρεία κατασκευής έργων ως λογιστής και υπεύθυνος προσωπικού.

Από το 2002- 2004 και από το 2009- 2010 ασκούσε τα καθήκοντα του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης.

Από 2010 -2012 ασκούσε τα καθήκοντα του Διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.

Εχει διδάξει σαν έκτακτος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι Κοζάνης από το 1985 έως το 1988.

Διετέλεσε μέλος της Ν.Ε  και της Π.Ε ΠΑΣΟΚ Ν.Γρεβενών μέχρι το 2002.

Διετέλεσε Πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΤΕΣΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΤΕΣΗ

Γεννήθηκε το 1990 στην Πάτρα. Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Κάτοχος επάρκειας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με  παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας καθώς και την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων σε παιδιά δημοτικού. Εργάστηκε στη διοίκηση εκπαιδευτικών οργανισμών της Πάτρας.

ΦΩΤΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ

ΦΩΤΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ

Απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Δημόσια Υγεία της ΕΣΔΥ. Έχει 25ετή επαγγελματική εμπειρία στη διοίκηση μονάδων υγείας, στη διαχείριση προγραμμάτων στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διατέλεσε Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ν.Φθιώτιδας, Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λαμιέων, Αντιπρόεδρος του Γ.Ν.  Λαμίας, Πρόεδρος του ΠΕΣΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, του Γ’ΠΕΣΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, καθώς και Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος ΑΕΜΥ ΑΕ. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Λαμία.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Είναι δικηγόρος στον Δ.Σ.Α απο το 1983 Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1975 έως το 2012. Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (2015-2017). Είναι Αντιπρόεδρος  της ΠΔΕ του Γηροκομείου Αθηνών και Πρόεδρος του 7ου Τμήματος του Πειθαρχικού Συμβουλιου του Δ.Σ.Α. Είναι παντρεμένος.

ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στο Κιλκίς. Συνταξιούχος συνεταιριστικός υπάλληλος. Διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κιλκίς . Πρώην Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς και μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ.

ΧΑΡΗΣ ΧΑΪΔΟΣ

ΧΑΡΗΣ ΧΑΪΔΟΣ

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΧΑΤΖΟΥΛΗ

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΧΑΤΖΟΥΛΗ

Γεννήθηκε το 1983 στα Τρίκαλα. Σπούδασε οικονομικά στο American College of Greece με ειδικότητα στο financial accounting. Από το 2006 ασχολείται με τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση ενήλικων ως διευθύντρια κατάρτισης. Το 2013 δημιούργησε, μαζί με τις αδελφές της, τα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης ΡΟΗ στην περιφέρεια της Θεσσαλίας (Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλο και Φάρσαλα). Είναι παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Έχει Πτυχίο Γεωπονίας-Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων, Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Περιβάλλοντος καθώς και Διδακτορικό σε Εφαρμογές Δορυφορικών και Γεωχωρικών δεδομένων από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε προγράμματα και μελέτες με εφαρμογές δορυφόρων παρατήρησης της Γης και γεωχωρικών δεδομένων. Διατέλεσε ειδικός ερευνητής σε θέματα δορυφορικών εφαρμογών στον Οργανισμό Κτηματολογίου & Χαρτογραφήσεων Ελλάδος  και από το 2013 κατέχει θέση Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στα αντικείμενα των Εφαρμογών Δορυφόρων Παρατήρησης της Γης και της Φυσικής Γεωγραφίας. Είναι, επίσης, εκπαιδευτής στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

ΧΑΡΗΣ ΧΑΪΔΟΣ

ΧΑΡΗΣ ΧΑΪΔΟΣ

Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1984. Σπούδασε Οικονομικά με εξειδίκευση στα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Οικονομικά (Ο.Π.Α.) καθώς επίσης και Νομικά, με μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό, εμπορικό δίκαιο, διαμεσολάβηση, διαιτησία και ενεργειακό δίκαιο.

Εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην ομάδα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Δημοκρατών (2007- 2010).

Είναι ασκούμενος δικηγόρος στην Κοζάνη και προετοιμάζεται  για διδακτορικές σπουδές σε ζητήματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής στο Πολυτεχνείο Πατρών.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΓΕΛΑΡΑΚΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΓΕΛΑΡΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1967. Απόφοιτος Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ. Μαχόμενος Δικηγόρος από το 1994 . Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών Τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Τμήματος Νομικής ΔΠΘ  «Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης». Νομικός Σύμβουλος Δήμου Καβάλας. Υποψήφιος Βουλευτής Καβάλας τα έτη 2009 (ΠΑΣΟΚ) και 2015 (ΔΗ.ΣΥ.). Έγγαμος, πατέρας τριών παιδιών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Ο Γιώργος Αναγνώστου γεννήθηκε στο Άργος το 1964.

Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ’ όπου αποφοίτησε το 1990.

Είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.

Από το 1992 έως σήμερα ασκεί το επάγγελμα του οδοντιάτρου λειτουργώντας ιδιωτικό ιατρείο στην πόλη του Άργους.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας (2004).

Το 1997-2001 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομαρχιακού Γενικού Νοσοκομείου Άργους.

Το 2003-2004 διετέλεσε Προέδρος της Επιτροπής Διοίκησης του νεοσύστατου ΚΥΚΑΜΕΑ (Κέντρο Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία) και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου Κοινωνικής Φροντίδας του ΠΕΣΥΠ Πελοποννήσου.

Το 2000-2002 εκλέγεται Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΣΑΡΒΕΛΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΣΑΡΒΕΛΗΣ

Γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1961 και κατοικεί στην Παραλίμνη Γιαννιτσών. Εργάζεται επί 30 χρόνια ως στέλεχος σε μεγάλες επιχειρήσεις. Διαθέτει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών (Α.Π.Θ.), MBA (Kingston University), MSc Μάρκετινγκ και Επικοινωνία (Ο.Π.Α.), Professional Diploma in HRM (Ε.Ε.Δ.Ε.). Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Εκπαίδευση Ενηλίκων (Ε.Α.Π.).

ΛΙΑ ΓΚΟΥΝΤΡΟΥΜΠΗ

ΛΙΑ ΓΚΟΥΝΤΡΟΥΜΠΗ

Γεννήθηκε το 1971 στο Μόναχο όπου και μεγάλωσε. Η καταγωγή της είναι από το Σαραντάπορο Ελασσόνας. Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε το 1988. Ζει στη Λάρισα. Σπούδασε Ιστορία & Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων – Project Management. Εργάστηκε ως υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Θεσσαλίας – Info-Point Europe και συντόνισε το ελληνικό δίκτυο των Info-Points. Εργάστηκε ως Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Σήμερα εργάζεται στο Δήμο Λαρισαίων ως υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Διατέλεσε Δημοτική Σύμβουλος Λαρισαίων. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο 21 χρονών.

ΙΩΑΝΝΑ ΔΟΥΦΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΔΟΥΦΑ

Φοιτήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) και εργαζόμενη στην Αναπτυξιακή του Δήμου Αθηναίων στο Πρόγραμμα Προσωρινής Στέγασης Προσφύγων. Πάντα εργαζόμενη φοιτήτρια έχει εργαστεί συστηματικά στον τομέα του τουρισμού, ενδιαφέρεται  για τα οικονομικά θέματα της χώρας και ασχολείται ιδιαίτερα με την επιχειρηματικότητα των νέων προς το οποίο προσανατολίζεται επαγγελματικά. Παρακολουθεί και συμμετέχει στις εξελίξεις στο χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας που συνδέει το πανεπιστήμιο με το χώρο της αγοράς και της παραγωγής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ

Δάσκαλος, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου στο Αίγιο από το 2002 μέχρι και σήμερα. Εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγιαλείας και  Πρόεδρός του για 14 έτη. Εκλεγμένος αντιπρόσωπος στις Συνελεύσεις της ΔΟΕ, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας Αχαΐας, Πρόεδρος στη  Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας και μέλος σε Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας. Υπήρξε τακτικό αιρετό μέλος στο Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε  Δ. Ελλάδας και τακτικό αιρετό μέλος στο Π.Υ.Σ.Π.Ε Αχαΐας. Έχει συμμετάσχει ιδρυτικά στην Πρωτοβουλία Πολιτών για την ανασυγκρότηση του Δημοκρατικού χώρου.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Γεννήθηκε και διαμένει στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε οικονομικά στο Α.Π.Θ. και μεταπτυχιακό στο πολιτικό της Νομικής.

Είναι Διευθύνων Σύμβουλος και μέτοχος πολλά χρόνια στην πολυμετοχική εταιρεία Σουρωτή Α.Ε. με πλούσια επαγκελματική και κυρίος επιχειρηματική δραστηριότητα.

Συμμετείχε στο παρελθόν σε Διοικητικά Συμβούλια ΕΛΒΟ, Helexpo, Νοσοκομείο Γεννηματάς και άλλα.

Υπηρέτησε το θερμό της αυτοδιοίκησης για είκοση συνεχόμενα έτη ως Δημοτικός Σύμβουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ιωνίας Θεσσαλονίκης, Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης Νομού Θεσσαλονίκης, εκπροσωπόντας τους θεσμούς αυτούς σε πολλούς τομείς και ανάλογους φορείς. Υπήρξε μέλος πολιτικών οργανώσεων και κοινωνικών κοινημάτων κυρίως στις δεκαετίες του 1980 και 1990.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΦΙΔΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΦΙΔΗΣ

Γεννήθηκε το 1958 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Α.Π.Θ. Κοσμηματοποιός, εργάστηκε αρχικά στην οικογενειακή επιχείρηση κοσμημάτων και το 1991 ίδρυσε την εταιρεία KOSMIO, από τις σημαντικότερες εταιρείες σχεδιασμού και κατασκευής κοσμημάτων, με δίκτυο πωλήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διατέλεσε Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Αργυροχρυσοχοΐας (ΕΛΚΑ) και μέλος του ΔΣ του ΝΟΗΣΙΣ– Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας (ΚΔΕΜΤ). Διατέλεσε, επίσης, αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου ΧΑΝ Ελλάδος και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΤΣΗΣ

ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΤΣΗΣ

Γεννήθηκε στην Κύπρο το 1948. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Είναι Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών με  Ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής.

Είναι Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εχει Μάστερ στη Διοίκηση Υπηρεσιών Μονάδων Υγείας (MSc).

Εχει Μετεκπαίδευση και εξειδίκευση  στη Χειρουργική Ογκολογία, τη  Xειρουργική μαστού, τη Χειρουργική των Ενδοκρινών Αδένων και την Ενδοσκοπική Χειρουργική στη Πανεπιστημιακή Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας του N.G.H. Sheffield στην Αγγλία.

Σήμερα είναι Γιατρός χειρούργος στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης

Πρ. Συντονιστής- Διευθυντής χειρουργικής κλινικής Γεν. Νοσοκομείου  Αγ. Νικολάου Κρήτης.

Σήμερα είναι επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο δήμο Αγ. Νικολάου Κρήτης.

Ήταν Διοικητής της 7ης υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης (ΔΥΠΕ) 2011-2012.

Έχει πολυετή ενεργή δραστηριότητα με συμμετοχή σε ιατρικά συνέδρια  και επιστημονικές δημοσιεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Κατάγεται από την Κορινθία. Κατοικεί στον Άγιο Δημήτριο. Έχει σπουδάσει Οικονομικά, Παιδαγωγικά, Κοινωνική Πολιτική και είναι διδάκτορας Δημόσιας Διοίκησης. Είναι δάσκαλος και υπηρετεί σε θέση σχολικού συμβούλου. Μέλος Δ.Σ. της Ένωσης για την Οργάνωση και Διοίκηση στην Εκπαίδευση, μέλος ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. και του ΔΙΚΤΥΟΥ. Έχει διδάξει σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα, καθώς και σε επιμορφωτικά σεμινάρια/ προγράμματα στο ΕΚΔΔΑ, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, στο Πάντειο. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε αρχαιολογία στην Αθήνα. Απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο στην Κλασική Αρχαιολογία στο Bryn Mawr College των ΗΠΑ, ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright, και στη συνέχεια μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο μάρκετινγκ (ΜΒΑ) από το Leicester University.  Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στο χώρο της επικοινωνίας, με αντικείμενο την κειμενογράφηση και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε πολυεθνικές εταιρίες, μικρές επιχειρήσεις, οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, καθώς και εκπροσώπους της πολιτικής, της τέχνης και της επιστήμης. Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων, σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού, καθώς και θεματικός συνεργάτης βουλευτών και αιρετών της αυτοδιοίκησης. Σήμερα δραστηριοποιείται επαγγελματικά με τον χώρο της κοινωφελούς προσφοράς και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Συγγραφέας μιας επιστημονικής μονογραφίας (The Iconography of Sculptured Statue Bases inthe Archaic and Classical Periods, Madison, Wisconsin 2002) και αρκετών επιστημονικών δημοσιεύσεων στον τομέα της αρχαιολογίας. Αρθρογραφεί τακτικά με θέμα την επικοινωνία, την πολιτική και το τρέξιμο. Είναι μαραθωνοδρόμος.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

Γεννήθηκε στα Θεοδώριανα Άρτας και μεγάλωσε στην Αθήνα Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1981 εγκαταστάθηκε στα Τρίκαλα. Εντάχθηκε στο Ε.Σ.Υ και υπήρξε διευθυντής της Α’ παθολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Διετέλεσε Πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Τρικάλων και Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Τρικάλων. Διετέλεσε, επίσης Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων (2002-2010) και Δήμαρχος Τρικκαίων (2010 -2014). Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΑΣΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΑΣΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1970. Είναι πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών εφαρμογών Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σε τεχνικά έργα (παρακολούθηση και οργάνωση εργοταξίων) και από το 2000 είναι υπάλληλος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι προϊστάμενος του τμήματος τεχνικών υπηρεσιών του ΕΣΔΑΚ, υπεύθυνος για την ενεργειακή αξιοποίηση του Βιοαερίου του ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΤΛΙΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΤΛΙΑΣ

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1964. Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού  του Πανεπιστημίου Αθηνών και Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Δικηγορεί στην Καβάλα, με ειδίκευση θέματα αθλητικού δικαίου. Διατέλεσε Ειδικός Συνεργάτης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε θέματα σχολικού και εξωσχολικού αθλητισμού. Γραμματέας της Ν.Ε. Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ν. Καβάλας, της Ν.Ε. Νομού Καβάλας και του Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ. Διατέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αθλοπαιδιών Καβάλας «ΑΣΤΕΡΑΣ» και Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Κολυμβητηρίου Καβάλας. Είναι παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης.

 

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

Γεννήθηκε στο Βόλο  το 1949. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στην Αθήνα. Στο ΠΑΣΟΚ από το 1976.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Επικεφαλής (Ειδικός Γραμματέας) του ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΣΕΕΔΔ), Πρόεδρος Δ.Σ. του Ταμείου Ασφάλισης και Πρόνοιας  Προσωπικού Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεοράσεις και Τουρισμού, Νομάρχης Ευβοίας, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής Συνεργασίας με την UNICEF.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Έχει Πτυχίο Γεωπονίας-Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων, Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Περιβάλλοντος καθώς και Διδακτορικό σε Εφαρμογές Δορυφορικών και Γεωχωρικών δεδομένων από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε προγράμματα και μελέτες με εφαρμογές δορυφόρων παρατήρησης της Γης και γεωχωρικών δεδομένων. Διατέλεσε ειδικός ερευνητής σε θέματα δορυφορικών εφαρμογών στον Οργανισμό Κτηματολογίου & Χαρτογραφήσεων Ελλάδος  και από το 2013 κατέχει θέση Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στα αντικείμενα των Εφαρμογών Δορυφόρων Παρατήρησης της Γης και της Φυσικής Γεωγραφίας. Είναι, επίσης, εκπαιδευτής στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

ΧΑΡΗΣ ΧΑΪΔΟΣ

ΧΑΡΗΣ ΧΑΪΔΟΣ

Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1984. Σπούδασε Οικονομικά με εξειδίκευση στα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Οικονομικά (Ο.Π.Α.) καθώς επίσης και Νομικά, με μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό, εμπορικό δίκαιο, διαμεσολάβηση, διαιτησία και ενεργειακό δίκαιο.

Εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην ομάδα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Δημοκρατών (2007- 2010).

Είναι ασκούμενος δικηγόρος στην Κοζάνη και προετοιμάζεται  για διδακτορικές σπουδές σε ζητήματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής στο Πολυτεχνείο Πατρών.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΓΕΛΑΡΑΚΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΓΕΛΑΡΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1967. Απόφοιτος Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ. Μαχόμενος Δικηγόρος από το 1994 . Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών Τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Τμήματος Νομικής ΔΠΘ  «Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης». Νομικός Σύμβουλος Δήμου Καβάλας. Υποψήφιος Βουλευτής Καβάλας τα έτη 2009 (ΠΑΣΟΚ) και 2015 (ΔΗ.ΣΥ.). Έγγαμος, πατέρας τριών παιδιών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Ο Γιώργος Αναγνώστου γεννήθηκε στο Άργος το 1964.

Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ’ όπου αποφοίτησε το 1990.

Είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.

Από το 1992 έως σήμερα ασκεί το επάγγελμα του οδοντιάτρου λειτουργώντας ιδιωτικό ιατρείο στην πόλη του Άργους.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας (2004).

Το 1997-2001 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομαρχιακού Γενικού Νοσοκομείου Άργους.

Το 2003-2004 διετέλεσε Προέδρος της Επιτροπής Διοίκησης του νεοσύστατου ΚΥΚΑΜΕΑ (Κέντρο Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία) και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου Κοινωνικής Φροντίδας του ΠΕΣΥΠ Πελοποννήσου.

Το 2000-2002 εκλέγεται Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΣΑΡΒΕΛΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΣΑΡΒΕΛΗΣ

Γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1961 και κατοικεί στην Παραλίμνη Γιαννιτσών. Εργάζεται επί 30 χρόνια ως στέλεχος σε μεγάλες επιχειρήσεις. Διαθέτει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών (Α.Π.Θ.), MBA (Kingston University), MSc Μάρκετινγκ και Επικοινωνία (Ο.Π.Α.), Professional Diploma in HRM (Ε.Ε.Δ.Ε.). Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Εκπαίδευση Ενηλίκων (Ε.Α.Π.).

ΛΙΑ ΓΚΟΥΝΤΡΟΥΜΠΗ

ΛΙΑ ΓΚΟΥΝΤΡΟΥΜΠΗ

Γεννήθηκε το 1971 στο Μόναχο όπου και μεγάλωσε. Η καταγωγή της είναι από το Σαραντάπορο Ελασσόνας. Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε το 1988. Ζει στη Λάρισα. Σπούδασε Ιστορία & Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων – Project Management. Εργάστηκε ως υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Θεσσαλίας – Info-Point Europe και συντόνισε το ελληνικό δίκτυο των Info-Points. Εργάστηκε ως Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Σήμερα εργάζεται στο Δήμο Λαρισαίων ως υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Διατέλεσε Δημοτική Σύμβουλος Λαρισαίων. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο 21 χρονών.

ΙΩΑΝΝΑ ΔΟΥΦΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΔΟΥΦΑ

Φοιτήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) και εργαζόμενη στην Αναπτυξιακή του Δήμου Αθηναίων στο Πρόγραμμα Προσωρινής Στέγασης Προσφύγων. Πάντα εργαζόμενη φοιτήτρια έχει εργαστεί συστηματικά στον τομέα του τουρισμού, ενδιαφέρεται  για τα οικονομικά θέματα της χώρας και ασχολείται ιδιαίτερα με την επιχειρηματικότητα των νέων προς το οποίο προσανατολίζεται επαγγελματικά. Παρακολουθεί και συμμετέχει στις εξελίξεις στο χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας που συνδέει το πανεπιστήμιο με το χώρο της αγοράς και της παραγωγής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ

Δάσκαλος, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου στο Αίγιο από το 2002 μέχρι και σήμερα. Εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγιαλείας και  Πρόεδρός του για 14 έτη. Εκλεγμένος αντιπρόσωπος στις Συνελεύσεις της ΔΟΕ, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας Αχαΐας, Πρόεδρος στη  Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας και μέλος σε Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας. Υπήρξε τακτικό αιρετό μέλος στο Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε  Δ. Ελλάδας και τακτικό αιρετό μέλος στο Π.Υ.Σ.Π.Ε Αχαΐας. Έχει συμμετάσχει ιδρυτικά στην Πρωτοβουλία Πολιτών για την ανασυγκρότηση του Δημοκρατικού χώρου.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Γεννήθηκε και διαμένει στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε οικονομικά στο Α.Π.Θ. και μεταπτυχιακό στο πολιτικό της Νομικής.

Είναι Διευθύνων Σύμβουλος και μέτοχος πολλά χρόνια στην πολυμετοχική εταιρεία Σουρωτή Α.Ε. με πλούσια επαγκελματική και κυρίος επιχειρηματική δραστηριότητα.

Συμμετείχε στο παρελθόν σε Διοικητικά Συμβούλια ΕΛΒΟ, Helexpo, Νοσοκομείο Γεννηματάς και άλλα.

Υπηρέτησε το θερμό της αυτοδιοίκησης για είκοση συνεχόμενα έτη ως Δημοτικός Σύμβουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ιωνίας Θεσσαλονίκης, Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης Νομού Θεσσαλονίκης, εκπροσωπόντας τους θεσμούς αυτούς σε πολλούς τομείς και ανάλογους φορείς. Υπήρξε μέλος πολιτικών οργανώσεων και κοινωνικών κοινημάτων κυρίως στις δεκαετίες του 1980 και 1990.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΦΙΔΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΦΙΔΗΣ

Γεννήθηκε το 1958 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Α.Π.Θ. Κοσμηματοποιός, εργάστηκε αρχικά στην οικογενειακή επιχείρηση κοσμημάτων και το 1991 ίδρυσε την εταιρεία KOSMIO, από τις σημαντικότερες εταιρείες σχεδιασμού και κατασκευής κοσμημάτων, με δίκτυο πωλήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διατέλεσε Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Αργυροχρυσοχοΐας (ΕΛΚΑ) και μέλος του ΔΣ του ΝΟΗΣΙΣ– Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας (ΚΔΕΜΤ). Διατέλεσε, επίσης, αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου ΧΑΝ Ελλάδος και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΤΣΗΣ

ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΤΣΗΣ

Γεννήθηκε στην Κύπρο το 1948. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Είναι Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών με  Ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής.

Είναι Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εχει Μάστερ στη Διοίκηση Υπηρεσιών Μονάδων Υγείας (MSc).

Εχει Μετεκπαίδευση και εξειδίκευση  στη Χειρουργική Ογκολογία, τη  Xειρουργική μαστού, τη Χειρουργική των Ενδοκρινών Αδένων και την Ενδοσκοπική Χειρουργική στη Πανεπιστημιακή Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας του N.G.H. Sheffield στην Αγγλία.

Σήμερα είναι Γιατρός χειρούργος στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης

Πρ. Συντονιστής- Διευθυντής χειρουργικής κλινικής Γεν. Νοσοκομείου  Αγ. Νικολάου Κρήτης.

Σήμερα είναι επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο δήμο Αγ. Νικολάου Κρήτης.

Ήταν Διοικητής της 7ης υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης (ΔΥΠΕ) 2011-2012.

Έχει πολυετή ενεργή δραστηριότητα με συμμετοχή σε ιατρικά συνέδρια  και επιστημονικές δημοσιεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Κατάγεται από την Κορινθία. Κατοικεί στον Άγιο Δημήτριο. Έχει σπουδάσει Οικονομικά, Παιδαγωγικά, Κοινωνική Πολιτική και είναι διδάκτορας Δημόσιας Διοίκησης. Είναι δάσκαλος και υπηρετεί σε θέση σχολικού συμβούλου. Μέλος Δ.Σ. της Ένωσης για την Οργάνωση και Διοίκηση στην Εκπαίδευση, μέλος ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. και του ΔΙΚΤΥΟΥ. Έχει διδάξει σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα, καθώς και σε επιμορφωτικά σεμινάρια/ προγράμματα στο ΕΚΔΔΑ, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, στο Πάντειο. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε αρχαιολογία στην Αθήνα. Απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο στην Κλασική Αρχαιολογία στο Bryn Mawr College των ΗΠΑ, ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright, και στη συνέχεια μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο μάρκετινγκ (ΜΒΑ) από το Leicester University.  Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στο χώρο της επικοινωνίας, με αντικείμενο την κειμενογράφηση και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε πολυεθνικές εταιρίες, μικρές επιχειρήσεις, οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, καθώς και εκπροσώπους της πολιτικής, της τέχνης και της επιστήμης. Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων, σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού, καθώς και θεματικός συνεργάτης βουλευτών και αιρετών της αυτοδιοίκησης. Σήμερα δραστηριοποιείται επαγγελματικά με τον χώρο της κοινωφελούς προσφοράς και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Συγγραφέας μιας επιστημονικής μονογραφίας (The Iconography of Sculptured Statue Bases inthe Archaic and Classical Periods, Madison, Wisconsin 2002) και αρκετών επιστημονικών δημοσιεύσεων στον τομέα της αρχαιολογίας. Αρθρογραφεί τακτικά με θέμα την επικοινωνία, την πολιτική και το τρέξιμο. Είναι μαραθωνοδρόμος.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

Γεννήθηκε στα Θεοδώριανα Άρτας και μεγάλωσε στην Αθήνα Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1981 εγκαταστάθηκε στα Τρίκαλα. Εντάχθηκε στο Ε.Σ.Υ και υπήρξε διευθυντής της Α’ παθολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Διετέλεσε Πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Τρικάλων και Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Τρικάλων. Διετέλεσε, επίσης Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων (2002-2010) και Δήμαρχος Τρικκαίων (2010 -2014). Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΑΣΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΑΣΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1970. Είναι πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών εφαρμογών Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σε τεχνικά έργα (παρακολούθηση και οργάνωση εργοταξίων) και από το 2000 είναι υπάλληλος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι προϊστάμενος του τμήματος τεχνικών υπηρεσιών του ΕΣΔΑΚ, υπεύθυνος για την ενεργειακή αξιοποίηση του Βιοαερίου του ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΤΛΙΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΤΛΙΑΣ

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1964. Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού  του Πανεπιστημίου Αθηνών και Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Δικηγορεί στην Καβάλα, με ειδίκευση θέματα αθλητικού δικαίου. Διατέλεσε Ειδικός Συνεργάτης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε θέματα σχολικού και εξωσχολικού αθλητισμού. Γραμματέας της Ν.Ε. Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ν. Καβάλας, της Ν.Ε. Νομού Καβάλας και του Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ. Διατέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αθλοπαιδιών Καβάλας «ΑΣΤΕΡΑΣ» και Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Κολυμβητηρίου Καβάλας. Είναι παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης.

 

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

Γεννήθηκε στο Βόλο  το 1949. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στην Αθήνα. Στο ΠΑΣΟΚ από το 1976.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Επικεφαλής (Ειδικός Γραμματέας) του ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΣΕΕΔΔ), Πρόεδρος Δ.Σ. του Ταμείου Ασφάλισης και Πρόνοιας  Προσωπικού Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεοράσεις και Τουρισμού, Νομάρχης Ευβοίας, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής Συνεργασίας με την UNICEF.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Related Posts

%d bloggers like this: