ZoomNews

Ωρα αποφάσεων για την “Ωρα αποφάσεων”

H «Ώρα Αποφάσεων» προχωρά στο δρόμο της μετεξέλιξής της σ’ έναν σύγχρονο πολιτικό οργανισμό.  Στόχος να αποφασιστούν το πολιτικό πλαίσιο και ο οδικός χάρτης για τον νέο ενωμένο προοδευτικό φορέα. Ορόσημο σ’ αυτήν την πορεία αποτελεί η πρώτη προγραμματισμένη συνεδρίαση της Αρχικής Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΑΕΣΕ), η οποία πραγματοποιείται το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και με αφετηρία την Πολιτική Διακήρυξη της «Ώρας Αποφάσεων» θα γίνουν πολιτικές εισηγήσεις από την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιώργο Φλωρίδη και τον Γιάννη Ραγκούση. Επιπλέον, οι Γιάννης Δατσέρης και Μιλτιάδης Νεκτάριος θα αναφερθούν σε ζητήματα σχετικά με την επεξεργασία των προγραμματικών θέσεων. Εισηγήσεις για θέματα οργάνωσης, εξεύρεσης πόρων και επικοινωνίας θα πραγματοποιηθούν από άλλα μέλη της Επιτροπής που έχουν αναλάβει τον συντονισμό των επί μέρους δραστηριοτήτων.

Η ΑΕΣΕ θα αποτελέσει τη «σπονδυλική στήλη» της «Ώρας Αποφάσεων» για το επόμενο χρονικό διάστημα και η σύνθεσή της αποτυπώνει ανάγλυφα την προσπάθεια να εκφραστεί δυναμικά και αντιπροσωπευτικά η προοδευτική, παραγωγική Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 65% των μελών της Επιτροπής είναι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. ελεύθεροι επαγγελματίες, και επιχειρηματίες. Παράλληλα, βέβαια, σημαντική είναι η εκπροσώπηση των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση και στην εκπαίδευση, ενώ διακριτή είναι η παρουσία αγροτών και συνταξιούχων. Αντιστοίχως, αντιπροσωπευτική είναι και η γεωγραφική προέλευση των μελών.

Η «Ώρα Αποφάσεων» κινείται με την αίσθηση του επείγοντος, σ’ ένα κλίμα πολιτικής απαξίωσης και οικονομικής επιδείνωσης που κυριαρχεί στη χώρα. Με προσήλωση και πίστη στις αρχές της Πολιτικής της Διακήρυξης επιταχύνει τον οργανωτικό της βηματισμό, με στόχο να συνδημιουργήσει μια ενιαία πολιτική έκφραση των προοδευτικών, παραγωγικών δυνάμεων της χώρας – των δυνάμεων που θέλουν και μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια της πατρίδας μας για το επόμενο Κύμα Προόδου.

Tι αναφέρει η διακήρυξη

Μαζευτήκαμε σήμερα, 29 Μαρτίου 2017, εδώ στην Αθήνα, στην κορύφωση μιας πορείας άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες που ξεκίνησε πριν διόμισυ μήνες, στις 15 Ιανουαρίου 2017, από τη Θεσσαλονίκη,

-με μια κοινή διαπίστωση: ότι δεν υστερούν μόνον οι πολιτικοί θεσμοί, αλλά κι εμείς ως πολίτες έχουμε αργήσει πολύ να δράσουμε.

-σε μια κοινή αφετηρία: ότι   έχει έρθει πλέον η ώρα των αποφάσεων, τις οποίες οφείλουμε να πάρουμε, όσοι μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας.

Δεν είναι μόνον ότι μετά από τόσα χρόνια αδυνατούμε να βγούμε από την κρίση.

 • Είναι ότι εδώ και χρόνια είμαστε μια χώρα με έλλειμμα εμπιστοσύνης.
 • Παίρνουμε αποστάσεις, ιδιωτεύουμε, δυσπιστούμε, βάζουμε απέναντι ο ένας τον «άλλον».
 • Απομακρυνόμαστε από την ίδια μας τη μήτρα: τη γενέθλια γη και την Πατρίδα μας.
 • Συμβιβαζόμαστε με το ψέμα, βρίσκουμε εύκολες αιτιολογίες για την εθνική κακοδαιμονία μας, καταλογίζουμε απλόχερα ευθύνες σε τρίτους, χωρίς να τολμάμε να σηκώσουμε το πέπλο των δικών μας αδυναμιών.
 • Το έλλειμμα εμπιστοσύνης μετατρέπει τη δυσπιστία σε σύγκρουση και διχασμό. Έτσι αναπαράγεται ο φαύλος κύκλος της κρίσης και κάθε ημέρα που περνά καθιστά όλο και πιο δύσκολη την αντιστροφή της καθοδικής πορείας.
 • Υπερασπιζόμαστε με πάθος αυτό που μισούμε περισσότερο και μισούμε αυτό που τόσο υπερασπιζόμαστε: τον κύκλο της μεταπολίτευσης.
 • Αρνούμαστε διαρκώς να δράσουμε πρωτότυπα, να ρισκάρουμε, να ριζοσπαστικοποιηθούμε.
 • Αρνούμαστε να υιοθετήσουμε τη διαχρονική δύναμη που κινεί σε υψηλότερα επίπεδα την ανθρωπότητα: την προοδευτική σκέψη και δράση.

 

Τι θέλουμε να κάνουμε

Εμείς που είμαστε σήμερα εδώ, και χιλιάδες άλλοι σε όλη την Ελλάδα, αποφασίσαμε:

 • να πάμε κόντρα στο ρεύμα της προσωπικής ομηρείας και της συλλογικής παράδοσης
 • να αντισταθούμε στην κατεδάφιση της χώρας μας και της ζωής μας .

Αποφασίσαμε:

 • να ενθαρρύνουμε και να πρωτοστατήσουμε σε νέες  μορφές διαλόγου και συμπεριφορών στο δημόσιο χώρο
 • να νοιώσουμε ξανά τη χαρά της συλλογικής προσφοράς
 • να καλύψουμε τα κοινωνικά και γενεακά χάσματα
 • να αναδείξουμε τις παραγωγικές μας δυνατότητες και τη δημιουργικότητά μας.

Ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι.

Υπάρχουν στη χώρα κι άλλα πρόσωπα, κι άλλες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, που συμμερίζονται τις ανησυχίες και τους στόχους μας και πιστεύουν πως μπορούμε να ξεκινήσουμε το επόμενο κύμα δημιουργίας.  Ένα κύμα του προοδευτισμού, που διαχρονικά εκπροσωπεί:

 • την οικουμενικότητα και τον ευρωπαϊσμό μέσα στον ελληνισμό
 • την πολιτική αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε είδους λαϊκισμό και
 • την παραγωγική δημιουργία απέναντι στον παρασιτισμό.

Ξέρουμε ότι:

 • Η μάχη αυτή δεν περιορίζεται στα κλειστά σύνορα της επικράτειάς μας. Θα τη δώσουμε μαζί με τους άλλους λαούς και τα νέα προοδευτικά πολιτικά ρεύματα στην Ευρώπη και στον κόσμο.
 • Με εμπιστοσύνη στην εθνική μας ταυτότητα, με οικουμενικές αντιλήψεις και συμπράξεις, με αίσθημα μέτρου και δικαιοσύνης στη χρήση των περιβαλλοντικών πόρων και των τεχνολογιών.
 • Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Ξέρουμε:

 • πως το μέλλον μας είναι μέσα στη γενικευμένη παγκοσμιοποίηση, που ωστόσο δεν πρέπει να δρα ανεξέλεγκτα, αλλά πρέπει να ρυθμιστεί.
 • πως η μεταπολεμική Ευρώπη, της οποίας τις αξίες υπερασπιζόμαστε, παραμένει η ήπειρος με τη μεγαλύτερη ευημερία και την περισσότερη δημοκρατία -και επιδιώκουμε την εμβάθυνση και διεύρυνση του κοινωνικού ελέγχου στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

 

Πώς θα το κάνουμε

Ξεκινήσαμε ως μια πρωτότυπη ανοικτή συλλογική πρωτοβουλία, χωρίς τα γνωστά προσωποπαγή και αυτοαναφορικά χαρακτηριστικά που κατατρέχουν το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας.

Σήμερα κάνουμε το επόμενο βήμα.

 

Μετατρέπουμε την «Ώρα Αποφάσεων» σε πολιτική κίνηση-πρόπλασμα ενός νέου, μεγάλου, προοδευτικού, αξιόμαχου πολιτικού σχηματισμού.

 

Στόχος μας είναι να απαλλαγούμε οριστικά από τις δεσμεύσεις των μνημονίων και την κηδεμονία των δανειστών:

 • με το δικό μας ελληνικό πρόγραμμα και τις δικές μας δυνάμεις
 • κατακτώντας ξανά την αξιοπρέπεια που είχε η Ελλάδα σε όλα τα σημεία της γης.

Η λύση για την κρίση, η έξοδος από την ύφεση, είναι πρωτίστως υπόθεση και χρέος των Ελλήνων.

Τιμούμε τους φίλους που βοήθησαν και βοηθούν την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της.  Δεν τους ξεχνούμε. Όπως δεν ξεχνούμε και όσους απειλούν την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας μας.

Με τους πρώτους θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι σύμμαχοι και εταίροι, με τους άλλους να ξεκαθαρίσουμε ότι οι σχέσεις μας οφείλουν να διέπονται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες και τους διεθνείς κανόνες δικαίου.

Σε ποιους απευθυνόμαστε

Η «Ώρα Αποφάσεων»:

 • απευθύνεται στις Ελληνίδες, στους Έλληνες και σε όσους νοιάζονται για την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο.
 • Απευθύνεται στους «εκτός των τειχών» που αναίτια σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης, για να συντηρούνται παράλογα προνόμια των ευνοούμενων.
 • Απευθύνεται στους ανθρώπους της εργασίας και της παραγωγής, από τον αγρότη μέχρι τον επιχειρηματία, που στενάζουν κάτω από τη βαριά φορολογία.
 • Απευθύνεται στους άνεργους, σ’ αυτούς που έχασαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, στις νέες και τους νέους που είναι εγκλωβισμένοι, παραγκωνισμένοι ή αποκλεισμένοι, στη νέα και παλιά διασπορά.
 • Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που, απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι  με την πολιτική και τους πολιτικούς, απέχουν.

 

Τι επιδιώκουμε

Η «Ώρα Αποφάσεων»:

 • Επιδιώκει την εκ βάθρων αλλαγή του πολιτικού συστήματος, την ομαλή και κατά την ουσία του Συντάγματος λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, την ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών και της κοινωνίας των πολιτών.
 • Επιδιώκει ένα κράτος που είναι «καθολικά» παρόν στην παροχή υπηρεσιών Υγείας, Παιδείας, Ασφάλειας και Άμυνας.
 • Επιδιώκει την αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου με προτεραιότητα την παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων και ανάπτυξη υπηρεσιών στην αιχμή των σύγχρονων τεχνολογιών. Μόνο έτσι μπορούν να δημιουργηθούν νέες και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.

 

Oργανωνόμαστε   

Εμείς που σήμερα συγκροτούμε την «Ώρα Αποφάσεων» προχωράμε σε οργανωτική συγκρότηση μέσα στη οποία θα εντάσσονται οι οριζόντιες και ανοικτές δομές που ανταποκρίνονται στον σύγχρονο κόσμο και την εποχή του διαδικτύου.

 • Με θέληση για πειραματισμό και πρωτοτυπία.
 • Με γρήγορη και απρόσκοπτη επικοινωνία.
 • Με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα στις παρεμβάσεις και τη δράση μας.
 • Με την πείρα αντιμετώπισης της αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων και τον ενθουσιασμό της νεανικής καινοτομίας και ορμής.
 • Με τη βαθιά πεποίθηση ότι υπάρχει τρόπος να πολλαπλασιάσουμε τις δυνατότητές μας, αν συνεργαστούμε, αν ακούσουμε και αν ακουστούμε.

Ξέρουμε από πού ερχόμαστε

Οι μεταρρυθμιστικές αναλαμπές του κύκλου της μεταπολίτευσης άφησαν σημαντικά επιτεύγματα αλλά δεν κατάφεραν να κυριαρχήσουν απέναντι στις δυνάμεις της καθυστέρησης και του παρασιτισμού. Δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν  την πολυεπίπεδη κρίση στην οποία βυθίστηκε η πατρίδα μας.

Όμως η ήττα αυτή δεν είναι οριστική, δεν είναι αμετάκλητη. Και δεν θέλουμε να την καταστήσουν οριστική και αμετάκλητη η απραξία μας και ο συμβιβασμός  μας με τη συντήρηση αδιέξοδων πολιτικών και πρακτικών.

Για το νέο πολιτικό σκηνικό που έχει ανάγκη η Χώρα, εμείς πιστεύουμε ότι η επανατοποθέτηση της ριζικής αντίθεσης πρόοδος – συντήρηση αποκτά κεντρική σημασία.

Η μεγάλη πρόκληση της εποχής μας είναι η νίκη των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στις δυνάμεις του κυβερνητικού εθνικολαϊκισμού, της ήσσονος προσπάθειας και της συντήρησης.

Για να πετύχουμε

Καλούμε σε κοινή πορεία πρόσωπα, κινήσεις, ομάδες και πολιτικούς σχηματισμούς που νοιώθουν πως μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες σκέψεις με τις δικές μας, που επιζητούν το νέο στην πολιτική μας ζωή, στον χώρο και την Χώρα.

Που αρνούνται παλαιοκομματικές μεθόδους και μεθοδεύσεις. Που προτάσσουν το «τι» και κυρίως το «πώς» θα κάνουν πράξη τις εξαγγελίες τους. Που είναι απέναντι στην δεξιά και αριστερή συντήρηση. Που είναι έτοιμοι για μια έντιμη ενωτική πορεία στο αύριο

 

 • Δεν θα υπάρξει άλλη εκλογική αναμέτρηση με τις προοδευτικές δυνάμεις λεηλατούμενες από ψευδεπίγραφους σωτήρες.
 • Δεν θα υπάρξει ξανά εκλογική επιλογή με «μισή καρδιά».

 

Το επόμενο κύμα προόδου ξεκινάει!

Η αρχική Συντονιστική Επιτροπή

ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

 Διδάκτωρ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη πολιτική επιστήμη του πανεπιστημίου του St Andrews (Εδιμβούργο), καθώς και πτυχιούχος κλασικής φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Έχει εργασθεί ως υπεύθυνη των ευρωπαϊκών ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΕΚΠΑ και έχει αποκτήσει εμπειρία σε φορείς, όπως το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ΙΔΟΣ και η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Είναι μέλος στο ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας και στην Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Συντονιστής Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής, Μονάδας Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων, Μονάδας Γονιδιακής και Κυτταρικής Θεραπείας, Δημόσιας Τράπεζας Βλαστοκυττάρων του νοσοκομείου Γεώργιος Παπανικολάου Θεσσαλονίκης. 

Διετέλεσε Πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Θεσσαλίας-Μακεδονίας-Θράκης, Αντιπρόεδρος του πρώτου ΔΣ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Μέλος του πρώτου ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Πρόεδρος της «Κίνησης για τον Εκσυγχρονισμό στην Υγεία» και Πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.   

Είναι ιδρυτικός Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γονιδιακής Θεραπείας και Αναγεννητικής Ιατρικής.

 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του ΑΠΘ. Είναι οικονομικός σύμβουλος και σύμβουλος ανάπτυξης εταιριών. Εργάστηκε ως καθηγητής λογιστικής σε ιδιωτικές σχολές, ελεγκτής σε ιδιωτικές εταιρίες και εσωτερικός ελεγκτής σε δημόσια νοσοκομεία. Διετέλεσε μέλος Δ.Σ. και μέλος της Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου στην ΕΥΑΘ ΑΕ. Εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (2013-2016). Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΡΑΒΕΛΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΡΑΒΕΛΑΣ

Είναι κτηνοτρόφος και δραστηριοποιείται στην Ελάτη Κοζάνης, διατηρώντας μια μεγάλη πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα. Κατάγεται από μια οικογένεια που παραδοσιακά ασχολείται με την κτηνοτροφία και την παραγωγή, που προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και τις τεχνολογικές εξελίξεις στην παραγωγή, ενώ παράλληλα έχει παράδοση στα γράμματα και τον τοπικό πολιτισμό. Είναι γιος του αείμνηστου κτηνοτρόφου – ποιητή, γνωστό ως Μπάρμπα Γιάννη, συνεχίζοντας την παράδοση της οικογένειας είναι κι είναι ο ίδιος λαϊκός ποιητής.  Η προσωπική του επιλογή και πορεία στην πρωτογενή παραγωγή αποτελεί παράδειγμα για τη στροφή της χώρας στην επιχειρηματικότητα των νέων στον πρωτογενή τομέα.

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΣΤΕΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΣΤΕΣ

Κατάγεται από το Ηλιόκαστρο Αργολίδας, κατοικεί στον Άλιμο-Αττικής κι υπηρετεί ως Διευθυντής σε Δημοτικό Σχολείο του Πειραιά. Έχει βασικές σπουδές στα παιδαγωγικά στο ΑΠΘ, μεταπτυχιακό στην Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιου Αιγαίου και είναι υποψήφιος διδάκτωρ του ΕΚΠΑ. Έχει μετεκπαιδευτεί στο ΜΔΔΕ στην Αθήνα και στο ΠΑΚΕ του Πανεπιστήμιου Πατρών στο Πρόγραμμα εκπ/σης επιμορφωτών β΄ επιπέδου. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την εφαρμογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων  (Comenius κι Erasmus +), είναι ενεργό μέλος του Δικτύου Teachers4europe και Επιμορφωτής -Ambassador4europe της ίδιας δράσης που αφορά εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι Επιμορφωτής Β΄ επιπέδου στο πλαίσιο της πράξης «Επιμόρφωση των εκπ/κών για την αξιοποίηση κι εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη», υπήρξε συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στη Δημιουργία κι εφαρμογή πρωτότυπης μεθοδολογίας εκπαιδευτικών σεναρίων βασισμένων σε ΤΠΕ. Έχει αρθρογραφήσει σε συνέδρια και περιοδικά και πρόσφατα τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα εκπαιδευτικής ηγεσίας.

ΠΑΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και δικηγόρος στο Λονδίνο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ σπούδασε στην Αθήνα και το Cambridge. Το άρθρο του ‘Το Κράτος των Λίγων» για τις πολιτικές αιτίες της ελληνικής κρίσης δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Foreign Affairs  το 2014. Ήταν από τα πρώτα μέλη στο Ποτάμι, υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2014 και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών το 2015. Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Διπλωματούχος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας.  Έχει εργαστεί ως Υπεύθυνη Ποιότητας στον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης και τα τελευταία 6 χρόνια εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας μηχανικός και σύμβουλος επιχειρήσεων στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και της διασφάλισης ποιότητας.

 ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΑΣ

Κατάγεται από το Βόλο και κατοικεί στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Εκπαιδευτικός Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εφαρμοσμένη Στατιστική. Είναι εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και υπηρετεί σε θέση σχολικού συμβούλου. Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών, Επιστημονικός Σύμβουλος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως, μέλος της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. και του ΔΙΚΤΥΟΥ. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Ο.Ε.Ε.Κ. και Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.. Έχει διδάξει σε επιμορφωτικά προγράμματα στο Ε.Κ.Δ.Δ.Α., στο Κοινωνικό Πολύκεντρο και σε άλλους φορείς της Διά Βίου.

 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΤΖΙΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΤΖΙΑΣ

Γεννήθηκε το 1971 στη Γουμένισσα Κιλκίς, όπου ζει. Είναι αγρότης και αμπελουργός. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αξιουπόλεως (2004-2010) και Πρόεδρος της ομάδας παραγωγών ροδιού Γουμένισσας (2007-2011).

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962.

Από το 1979 ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε στο Φυσικό Τμήμα του Α.Π.Θ. και κατόπιν εργάστηκε ως φυσικός στον Ιδιωτικό τομέα εκπαίδευσης. Από το 2004 εργάζεται στον κλάδο των ερευνών και της συμβουλευτικής και σήμερα είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ερευνών και επικοινωνίας to the point AE.

Διατέλεσε διευθυντής του διαδημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Ράδιο Εγνατία (1990 – 1994) και Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 (2001 -2004).

Από τα μαθητικά του χρόνια στο ΠΑΣΟΚ,  ασχολήθηκε κατόπιν με το φοιτητικό κίνημα και ήταν Πρόεδρος της ΦΕΑΠΘ τη χρονιά 1984-1985. Από το 1990 έως το 2005 ήταν  μέλος της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα είναι στη Συντονιστική Γραμματεία των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία και ιδρυτικό μέλος του Δικτύου «Σύγχρονοι Δημοκράτες».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Γεννήθηκε το 1959 και είναι εκπαιδευτικός. Έχει σπουδάσει Μηχανικός Μεταλλείων στο ΕΜΠ και Φυσικός στο ΕΚΠΑ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης και την Tεχνολογίας, καθώς και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Είναι διευθυντής του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου της Αθήνας, ενώ έχει διατελέσει διευθυντής του Κολεγίου Ψυχικού, διευθυντής του Θερινού Σχολείου με αντικείμενο την Πλατωνική Φιλοσοφία.

Είναι επιμορφωτής στο ΕΚΔΔΑ, σε προγράμματα σχετικά με την οργανωσιακή αλλαγή, την εκπαιδευτική καινοτομία, την ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων και τη διοίκηση της εκπαίδευσης. Επίσης, είναι συνεργάτης στο Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης, ως πιστοποιημένος Αξιολογητής Εκπαιδευτών Ενηλίκων.

ΡΟΥΣΣΟΣ ΚΥΠΡΙΩΤΑΚΗΣ

ΡΟΥΣΣΟΣ ΚΥΠΡΙΩΤΑΚΗΣ

Σπούδασε Μηχανικός στην Ανώτερη Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στα Χανιά. Εξελέγη Δήμαρχος Δήμου «Ν. Καζαντζάκης» το 1994, 1998, 2002 και 2006. Το 2010 εξελέγη Δήμαρχος του Καλικρατικού Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων. Συνέβαλε κομβικά στη δημιουργία σημαντικών υποδομών (βιολογικοί καθαρισμοί, ΧΥΤΑ, σχολικά κτίρια, βρεφονηπιακοί σταθμοί, φράγματα, αναπλάσεις κ.ά.), αλλά και δομών με υπερτοπικό χαρακτήρα που αναδεικνύουν την ταυτότητα του πολιτισμού, (μουσικό εργαστήρι, πολιτιστικό κέντρο, Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, η Μουσική Ακαδημία, θεατρικά και εικαστικά εργαστήρια). Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιρειών (HEL.A.D.A), Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Πόλεων Κρασιού, Αντιπρόεδρος στο Διεθνή Όμιλο G.E.I.E (Μεσογειακό Δίκτυο για τη προώθηση Τοπικών Προϊόντων και Αγροτουρισμού), Μέλος του Δ.Σ του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων (Ε.Σ.Δ.Α.Κ) από την ίδρυσή του κ.ά. Βασικός οργανωτής διεκδικητικών δράσεων των Δήμων σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης και ΚΕΔΚΕ για την εξασφάλιση της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες.
ΕΥΓΕΝΙΑ ΛΟΚΑΝΑ

ΕΥΓΕΝΙΑ ΛΟΚΑΝΑ

Γεννήθηκε το 1959 στο Βελβεντό Κοζάνης.  Χημικός του ΑΠΘ με Μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία. Υπηρετεί ως Επιστημονικό Προσωπικό στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης  (ΕΚΔΔΑ) στους τομείς Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Στοχοθεσίας στη Δημόσια Διοίκηση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πολυετής εμπειρία στη Δημόσια Διοίκηση (Γενικό Χημείο του Κράτους, Υπουργείο Παιδείας και Ανάπτυξης) και Εθνική Εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμος Βελβεντού Κοζάνης & Δήμος Αθηναίων).
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στο Σκλίβα Πηνείας του Νομού Ηλείας. Προέρχεται από πολύτεκνη αγροτική οικογένεια. Παράλληλα με την αγροτική ζωή, σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός ΤΕ στον Πειραιά. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται σε ιδιωτική τεχνική εταιρεία. Ασχολήθηκε ενεργά με τις αυτοδιοικητικές και εθνικές εκλογές στην περιφέρειά της, όπου ακόμα και σήμερα δραστηριοποιείται  σε πολιτιστικές δράσεις .
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι επιστήμονας Πληροφορικής, με ειδίκευση στα θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνηση και Ψηφιακής Οικονομίας. Απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2002 στην ΜΟΔ ΑΕ. Έχει εργαστεί στην Intracom ΑΕ σε έργα πληροφορικής στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Υπήρξε σύμβουλος του Υφυπουργού Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (2011-2012) και μέλος της ομάδας που συνέγραψε τα Εθνικά Σχέδια Δράσης για την Ανοιχτή και Συμμετοχική Διακυβέρνηση στο πλαίσιο του Open Government Partnerships. Υπήρξε μέλος ομάδων εργασίας στο ΠΟΤΑΜΙ και υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Γεννήθηκε το 1951. Οινοποιός με δημιούργημά του το Κτήμα Μωραΐτη στην Πάρο με το σύγχρονο οινοποιείο και τους αμπελώνες με τις τοπικές ποικιλίες. Παράγει διεθνούς φήμης κρασιά, με έντονη εξαγωγική παρουσία  στις ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη και Κίνα. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΛΟΥΛΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΛΟΥΛΗΣ

Καρδιολόγος με εξειδίκευση στην υπερηχογραφία. Είναι απόφοιτος του ΑΠΘ. Ειδικεύθηκε στην καρδιολογία στο 424 ΓΣΝΕ και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Έκανε εξειδίκευση στις νεώτερες υπερηχογραφικές τεχνικές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Έχει εξειδικευτεί στην επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Λάρισα και συνεργάζεται με ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΛΙΟΥΡΗ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΛΙΟΥΡΗ

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, με πλούσια εμπειρία στα συστήματα διαχείρισης ποιότητας, περιβαλλοντικής διαχείρισης, υγείας και ασφάλειας εργαζομένων, επιχειρηματικής αριστείας, καθώς και στη διαχείριση και παρακολούθηση έργων (project management). Έχει εργαστεί σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες υψηλής τεχνολογίας και πληροφορικής, ενώ έχει διατελέσει στέλεχος της πανεπιστημιακής κοινότητας. Έχει Πτυχίο Χημικού Μηχανικού από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακό τίτλο από το Imperial College του Λονδίνου. Είναι παντρεμένη και έχει δύο γιούς.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Γεννήθηκε στη Κνίδη – Γρεβενών το 1958. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Είναι πτυχιούχος της Α.Σ.Ο.Ε.Ε, τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Εργάζεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από τον Απρίλιο του 2001 μέχρι σήμερα.

Απο το 1985 μέχρι τον Μάρτιο του 2001 εργάσθηκε στον Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ και από τον Οκτώβριο του 1994 έως τον Μάρτιο του 2001 ασκούσε τα καθήκοντα του Περιφερειακού Διευθυντή του Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Απο το 1983 μέχρι το 1985 εργάσθηκε σε τεχνική εταιρεία κατασκευής έργων ως λογιστής και υπεύθυνος προσωπικού.

Από το 2002- 2004 και από το 2009- 2010 ασκούσε τα καθήκοντα του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης.

Από 2010 -2012 ασκούσε τα καθήκοντα του Διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.

Εχει διδάξει σαν έκτακτος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι Κοζάνης από το 1985 έως το 1988.

Διετέλεσε μέλος της Ν.Ε  και της Π.Ε ΠΑΣΟΚ Ν.Γρεβενών μέχρι το 2002.

Διετέλεσε Πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΤΕΣΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΤΕΣΗ

Γεννήθηκε το 1990 στην Πάτρα. Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Κάτοχος επάρκειας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με  παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας καθώς και την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων σε παιδιά δημοτικού. Εργάστηκε στη διοίκηση εκπαιδευτικών οργανισμών της Πάτρας.
ΦΩΤΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ

ΦΩΤΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ

Απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Δημόσια Υγεία της ΕΣΔΥ. Έχει 25ετή επαγγελματική εμπειρία στη διοίκηση μονάδων υγείας, στη διαχείριση προγραμμάτων στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διατέλεσε Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ν.Φθιώτιδας, Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λαμιέων, Αντιπρόεδρος του Γ.Ν.  Λαμίας, Πρόεδρος του ΠΕΣΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, του Γ’ΠΕΣΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, καθώς και Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος ΑΕΜΥ ΑΕ. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Λαμία.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Είναι δικηγόρος στον Δ.Σ.Α απο το 1983 Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1975 έως το 2012. Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (2015-2017). Είναι Αντιπρόεδρος  της ΠΔΕ του Γηροκομείου Αθηνών και Πρόεδρος του 7ου Τμήματος του Πειθαρχικού Συμβουλιου του Δ.Σ.Α. Είναι παντρεμένος.
ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στο Κιλκίς. Συνταξιούχος συνεταιριστικός υπάλληλος. Διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κιλκίς . Πρώην Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς και μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ.

 ΧΑΡΗΣ ΧΑΪΔΟΣ
XAΡΗΣ ΧΑΙΔΟΣ

Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1984. Σπούδασε Οικονομικά με εξειδίκευση στα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Οικονομικά (Ο.Π.Α.) καθώς επίσης και Νομικά, με μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό, εμπορικό δίκαιο, διαμεσολάβηση, διαιτησία και ενεργειακό δίκαιο.

Εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην ομάδα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Δημοκρατών (2007- 2010).

Είναι ασκούμενος δικηγόρος στην Κοζάνη και προετοιμάζεται  για διδακτορικές σπουδές σε ζητήματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής στο Πολυτεχνείο Πατρών.

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΧΑΤΖΟΥΛΗ

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΧΑΤΖΟΥΛΗ

Γεννήθηκε το 1983 στα Τρίκαλα. Σπούδασε οικονομικά στο American College of Greece με ειδικότητα στο financial accounting. Από το 2006 ασχολείται με τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση ενήλικων ως διευθύντρια κατάρτισης. Το 2013 δημιούργησε, μαζί με τις αδελφές της, τα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης ΡΟΗ στην περιφέρεια της Θεσσαλίας (Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλο και Φάρσαλα). Είναι παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών.

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Έχει Πτυχίο Γεωπονίας-Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων, Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Περιβάλλοντος καθώς και Διδακτορικό σε Εφαρμογές Δορυφορικών και Γεωχωρικών δεδομένων από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε προγράμματα και μελέτες με εφαρμογές δορυφόρων παρατήρησης της Γης και γεωχωρικών δεδομένων. Διατέλεσε ειδικός ερευνητής σε θέματα δορυφορικών εφαρμογών στον Οργανισμό Κτηματολογίου & Χαρτογραφήσεων Ελλάδος  και από το 2013 κατέχει θέση Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στα αντικείμενα των Εφαρμογών Δορυφόρων Παρατήρησης της Γης και της Φυσικής Γεωγραφίας. Είναι, επίσης, εκπαιδευτής στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΓΕΛΑΡΑΚΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΓΕΛΑΡΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1967. Απόφοιτος Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ. Μαχόμενος Δικηγόρος από το 1994 . Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών Τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Τμήματος Νομικής ΔΠΘ  «Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης». Νομικός Σύμβουλος Δήμου Καβάλας. Υποψήφιος Βουλευτής Καβάλας τα έτη 2009 (ΠΑΣΟΚ) και 2015 (ΔΗ.ΣΥ.). Έγγαμος, πατέρας τριών παιδιών.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Ο Γιώργος Αναγνώστου γεννήθηκε στο Άργος το 1964.

Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ’ όπου αποφοίτησε το 1990.

Είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.

Από το 1992 έως σήμερα ασκεί το επάγγελμα του οδοντιάτρου λειτουργώντας ιδιωτικό ιατρείο στην πόλη του Άργους.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας (2004).

Το 1997-2001 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομαρχιακού Γενικού Νοσοκομείου Άργους.

Το 2003-2004 διετέλεσε Προέδρος της Επιτροπής Διοίκησης του νεοσύστατου ΚΥΚΑΜΕΑ (Κέντρο Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία) και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου Κοινωνικής Φροντίδας του ΠΕΣΥΠ Πελοποννήσου.

Το 2000-2002 εκλέγεται Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΣΑΡΒΕΛΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΣΑΡΒΕΛΗΣ

Γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1961 και κατοικεί στην Παραλίμνη Γιαννιτσών. Εργάζεται επί 30 χρόνια ως στέλεχος σε μεγάλες επιχειρήσεις. Διαθέτει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών (Α.Π.Θ.), MBA (Kingston University), MSc Μάρκετινγκ και Επικοινωνία (Ο.Π.Α.), Professional Diploma in HRM (Ε.Ε.Δ.Ε.). Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Εκπαίδευση Ενηλίκων (Ε.Α.Π.).
ΛΙΑ ΓΚΟΥΝΤΡΟΥΜΠΗ

ΛΙΑ ΓΚΟΥΝΤΡΟΥΜΠΗ

Γεννήθηκε το 1971 στο Μόναχο όπου και μεγάλωσε. Η καταγωγή της είναι από το Σαραντάπορο Ελασσόνας. Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε το 1988. Ζει στη Λάρισα. Σπούδασε Ιστορία & Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων – Project Management. Εργάστηκε ως υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Θεσσαλίας – Info-Point Europe και συντόνισε το ελληνικό δίκτυο των Info-Points. Εργάστηκε ως Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Σήμερα εργάζεται στο Δήμο Λαρισαίων ως υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Διατέλεσε Δημοτική Σύμβουλος Λαρισαίων. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο 21 χρονών.

 ΙΩΑΝΝΑ ΔΟΥΦΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΔΟΥΦΑ

Φοιτήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) και εργαζόμενη στην Αναπτυξιακή του Δήμου Αθηναίων στο Πρόγραμμα Προσωρινής Στέγασης Προσφύγων. Πάντα εργαζόμενη φοιτήτρια έχει εργαστεί συστηματικά στον τομέα του τουρισμού, ενδιαφέρεται  για τα οικονομικά θέματα της χώρας και ασχολείται ιδιαίτερα με την επιχειρηματικότητα των νέων προς το οποίο προσανατολίζεται επαγγελματικά. Παρακολουθεί και συμμετέχει στις εξελίξεις στο χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας που συνδέει το πανεπιστήμιο με το χώρο της αγοράς και της παραγωγής.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ

Δάσκαλος, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου στο Αίγιο από το 2002 μέχρι και σήμερα. Εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγιαλείας και  Πρόεδρός του για 14 έτη. Εκλεγμένος αντιπρόσωπος στις Συνελεύσεις της ΔΟΕ, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας Αχαΐας, Πρόεδρος στη  Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας και μέλος σε Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας. Υπήρξε τακτικό αιρετό μέλος στο Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε  Δ. Ελλάδας και τακτικό αιρετό μέλος στο Π.Υ.Σ.Π.Ε Αχαΐας. Έχει συμμετάσχει ιδρυτικά στην Πρωτοβουλία Πολιτών για την ανασυγκρότηση του Δημοκρατικού χώρου.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Γεννήθηκε και διαμένει στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε οικονομικά στο Α.Π.Θ. και μεταπτυχιακό στο πολιτικό της Νομικής.

Είναι Διευθύνων Σύμβουλος και μέτοχος πολλά χρόνια στην πολυμετοχική εταιρεία Σουρωτή Α.Ε. με πλούσια επαγκελματική και κυρίος επιχειρηματική δραστηριότητα.

Συμμετείχε στο παρελθόν σε Διοικητικά Συμβούλια ΕΛΒΟ, Helexpo, Νοσοκομείο Γεννηματάς και άλλα.

Υπηρέτησε το θερμό της αυτοδιοίκησης για είκοση συνεχόμενα έτη ως Δημοτικός Σύμβουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ιωνίας Θεσσαλονίκης, Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης Νομού Θεσσαλονίκης, εκπροσωπόντας τους θεσμούς αυτούς σε πολλούς τομείς και ανάλογους φορείς. Υπήρξε μέλος πολιτικών οργανώσεων και κοινωνικών κοινημάτων κυρίως στις δεκαετίες του 1980 και 1990.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΦΙΔΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΦΙΔΗΣ

Γεννήθηκε το 1958 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Α.Π.Θ. Κοσμηματοποιός, εργάστηκε αρχικά στην οικογενειακή επιχείρηση κοσμημάτων και το 1991 ίδρυσε την εταιρεία KOSMIO, από τις σημαντικότερες εταιρείες σχεδιασμού και κατασκευής κοσμημάτων, με δίκτυο πωλήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διατέλεσε Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Αργυροχρυσοχοΐας (ΕΛΚΑ) και μέλος του ΔΣ του ΝΟΗΣΙΣ– Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας (ΚΔΕΜΤ). Διατέλεσε, επίσης, αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου ΧΑΝ Ελλάδος και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΤΣΗΣ

ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΤΣΗΣ

Γεννήθηκε στην Κύπρο το 1948. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Είναι Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών με  Ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής.

Είναι Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εχει Μάστερ στη Διοίκηση Υπηρεσιών Μονάδων Υγείας (MSc).

Εχει Μετεκπαίδευση και εξειδίκευση  στη Χειρουργική Ογκολογία, τη  Xειρουργική μαστού, τη Χειρουργική των Ενδοκρινών Αδένων και την Ενδοσκοπική Χειρουργική στη Πανεπιστημιακή Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας του N.G.H. Sheffield στην Αγγλία.

Σήμερα είναι Γιατρός χειρούργος στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης

Πρ. Συντονιστής- Διευθυντής χειρουργικής κλινικής Γεν. Νοσοκομείου  Αγ. Νικολάου Κρήτης.

Σήμερα είναι επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο δήμο Αγ. Νικολάου Κρήτης.

Ήταν Διοικητής της 7ης υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης (ΔΥΠΕ) 2011-2012.

Έχει πολυετή ενεργή δραστηριότητα με συμμετοχή σε ιατρικά συνέδρια  και επιστημονικές δημοσιεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
Κατάγεται από την Κορινθία. Κατοικεί στον Άγιο Δημήτριο. Έχει σπουδάσει Οικονομικά, Παιδαγωγικά, Κοινωνική Πολιτική και είναι διδάκτορας Δημόσιας Διοίκησης. Είναι δάσκαλος και υπηρετεί σε θέση σχολικού συμβούλου. Μέλος Δ.Σ. της Ένωσης για την Οργάνωση και Διοίκηση στην Εκπαίδευση, μέλος ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. και του ΔΙΚΤΥΟΥ. Έχει διδάξει σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα, καθώς και σε επιμορφωτικά σεμινάρια/ προγράμματα στο ΕΚΔΔΑ, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, στο Πάντειο. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα.
 ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε αρχαιολογία στην Αθήνα. Απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο στην Κλασική Αρχαιολογία στο Bryn Mawr College των ΗΠΑ, ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright, και στη συνέχεια μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο μάρκετινγκ (ΜΒΑ) από το Leicester University.  Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στο χώρο της επικοινωνίας, με αντικείμενο την κειμενογράφηση και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε πολυεθνικές εταιρίες, μικρές επιχειρήσεις, οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, καθώς και εκπροσώπους της πολιτικής, της τέχνης και της επιστήμης. Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων, σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού, καθώς και θεματικός συνεργάτης βουλευτών και αιρετών της αυτοδιοίκησης. Σήμερα δραστηριοποιείται επαγγελματικά με τον χώρο της κοινωφελούς προσφοράς και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Συγγραφέας μιας επιστημονικής μονογραφίας (The Iconography of Sculptured Statue Bases inthe Archaic and Classical Periods, Madison, Wisconsin 2002) και αρκετών επιστημονικών δημοσιεύσεων στον τομέα της αρχαιολογίας. Αρθρογραφεί τακτικά με θέμα την επικοινωνία, την πολιτική και το τρέξιμο. Είναι μαραθωνοδρόμος.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

Γεννήθηκε στα Θεοδώριανα Άρτας και μεγάλωσε στην Αθήνα Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1981 εγκαταστάθηκε στα Τρίκαλα. Εντάχθηκε στο Ε.Σ.Υ και υπήρξε διευθυντής της Α’ παθολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Διετέλεσε Πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Τρικάλων και Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Τρικάλων. Διετέλεσε, επίσης Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων (2002-2010) και Δήμαρχος Τρικκαίων (2010 -2014). Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΑΣΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΑΣΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1970. Είναι πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών εφαρμογών Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σε τεχνικά έργα (παρακολούθηση και οργάνωση εργοταξίων) και από το 2000 είναι υπάλληλος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι προϊστάμενος του τμήματος τεχνικών υπηρεσιών του ΕΣΔΑΚ, υπεύθυνος για την ενεργειακή αξιοποίηση του Βιοαερίου του ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΤΛΙΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΤΛΙΑΣ

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1964. Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού  του Πανεπιστημίου Αθηνών και Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Δικηγορεί στην Καβάλα, με ειδίκευση θέματα αθλητικού δικαίου. Διατέλεσε Ειδικός Συνεργάτης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε θέματα σχολικού και εξωσχολικού αθλητισμού. Γραμματέας της Ν.Ε. Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ν. Καβάλας, της Ν.Ε. Νομού Καβάλας και του Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ. Διατέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αθλοπαιδιών Καβάλας «ΑΣΤΕΡΑΣ» και Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Κολυμβητηρίου Καβάλας. Είναι παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης.

 ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

Γεννήθηκε στο Βόλο  το 1949. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στην Αθήνα. Στο ΠΑΣΟΚ από το 1976.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Επικεφαλής (Ειδικός Γραμματέας) του ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΣΕΕΔΔ), Πρόεδρος Δ.Σ. του Ταμείου Ασφάλισης και Πρόνοιας  Προσωπικού Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεοράσεις και Τουρισμού, Νομάρχης Ευβοίας, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής Συνεργασίας με την UNICEF.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Έχει Πτυχίο Γεωπονίας-Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων, Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Περιβάλλοντος καθώς και Διδακτορικό σε Εφαρμογές Δορυφορικών και Γεωχωρικών δεδομένων από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε προγράμματα και μελέτες με εφαρμογές δορυφόρων παρατήρησης της Γης και γεωχωρικών δεδομένων. Διατέλεσε ειδικός ερευνητής σε θέματα δορυφορικών εφαρμογών στον Οργανισμό Κτηματολογίου & Χαρτογραφήσεων Ελλάδος  και από το 2013 κατέχει θέση Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στα αντικείμενα των Εφαρμογών Δορυφόρων Παρατήρησης της Γης και της Φυσικής Γεωγραφίας. Είναι, επίσης, εκπαιδευτής στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Γεννήθηκε και ζει στα Τρίκαλα. Εργάζεται ως ιδιώτης ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Είναι υπεύθυνος ψυχίατρος του Οικοτροφείου Τρικάλων της ΕΠΑΨΥ και του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Τρικάλων. Είναι Πρόεδρος του Τομέα Νέων Ψυχιάτρων της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ειδικευομένων Ψυχιάτρων και Νομαρχιακός Σύμβουλος στο Νομό Τρικάλων (2007-2011).
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στα Λεχαινά Ηλείας το 1965. Επίκουρος καθηγητής στο ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας (Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων και Διείσδυση στην Αγορά Εργασίας) και καθηγητής-σύμβουλος στο ΕΑΠ. Σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο ΕΚΠΑ, Παιδαγωγική Ακαδημία, Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Διδακτορικό στην κατάρτιση και ένταξη ανθρώπινου δυναμικού στην αγορά εργασίας. Διατέλεσε Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης  Δυτ. Ελλάδας. Νομαρχιακός Σύμβουλος, Αντινομάρχης και Γενικός Γραμματέας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας. Διατέλεσε, επίσης, Πρόεδρος Δ.Σ στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα –Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Ηλείας (Υπ. Υγείας) και Πρόεδρος Δ.Σ Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Πηνειού-Αλφειού (Υπ. Γεωργίας).

ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Αριστούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τα Χρηματοοικονομικά στο Europa-Institut του Saarbrücken. Δικηγόρος, συνιδρυτής του Δικηγορικού Γραφείου «Hellenic Law Firm», με ειδίκευση σε εμπορικό, αστικό, ποινικό δίκαιο με έμφαση σε startups, ευρωπαϊκό δίκαιο, πνευματική ιδιοκτησία, προσωπικά δεδομένα. Συνιδρυτής του startup www.douleutaras.gr, online πλατφόρμας για ελεύθερους επαγγελματίες. Συνιδρυτής και νομικός σύμβουλος στο think tank “Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη” (www.todiktio.eu).
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΣΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΣΟΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στην Ξάνθη. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Αθήνα και τη Μύκονο, στον τομέα των ιδιωτικών τεχνικών έργων. Έδρασε συνδικαλιστικά στο ΤΕΕ. Είναι συνιδρυτής της νέας ανεξάρτητης παράταξης ΑΦΕΤΗΡΙΑ. Υποστηρίζει τις δράσεις  των οργανισμών Greenpeace, Γιατροί Χωρις Σύνορα, WWF και UNΗCR. Συντονιστής των δράσεων του Δικτύου Πολιτών Π80. Πατέρας δύο παιδιών που αναζητούν διεξόδους στο εξωτερικό.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Μαθηματικά και Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική στο πανεπιστήμιο Aston του Birmingham. Είναι κάτοχος τίτλου σπουδών στη χρηματοοικονομική διοίκηση από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ασφαλιστικών σπουδών από το Chartered Insurance Institute London.Είναι διευθυντής διεθνών δραστηριοτήτων σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρία.
ΤΑΚΗΣ ΤΖΑΜΑΡΓΙΑΣ

ΤΑΚΗΣ ΤΖΑΜΑΡΓΙΑΣ

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Aπόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Πειραϊκού Συνδέσμου, πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΕΚΠΑ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ιδίου τμήματος με ειδίκευση «Θέατρο στην εκπαίδευση». Υποψήφιος διδάκτορας του Παν. Αθηνών.

Διδάσκει ως Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό στο ΠΤΔΕ και στο Τμήμα Επιστημών Αγωγής του ΕΚΠΑ. Δίδαξε Υποκριτική σε δραματικές σχολές και εργαστήρια. Ιδρυτής της Θεατρικής  Σκηνής του Δήμου Κερατσινίου και της  Εταιρείας Θεάτρου Δυτικά της Πόλης, συνεργαζόμενος με τα κρατικά Θέατρα, και ελεύθερους θιάσους στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΕΓΓΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΕΓΓΑΣ

Γεννήθηκε  το 1965. Ζει και εργάζεται στη Λάρισα. Πτυχιούχος της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Είναι φορολογικός και λογιστικός σύμβουλος σε θέματα φορολογίας νομικών και φορολογικών προσώπων, μετατροπών, συγχωνεύσεων, επενδύσεων κ.ά. Διατέλεσε μέλος της διοίκησης του περιφερειακού Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας κατά την περίοδο 2007-2009.
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Γεννήθηκε το 1953. Συνταξιούχος Γεωπόνος. Εργάστηκε στο Υπουργείο Γεωργίας, τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Έχει μακροχρόνια εμπειρία στον αγροτικό τομέα και στη δημόσια διοίκηση. Διετέλεσε Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Β’ Θεσσαλονίκης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και της Γραμματείας Αγροτικού. Στήριξε μεταρρυθμιστικές πολιτικές στον συνδικαλισμό και στην πολιτική.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1966 και μεγάλωσε στη Σκύδρα Πέλλας. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και πήρε την ειδικότητα της Παθολογίας. Εκπαιδεύτηκε στο Ηπατολογικό Σχολείο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος.

Είναι Επιμελητής Α´ στην Παθολογική Κλινική του Νοσ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης και σύμβουλος ιατρός στην Αντιλυσσική Μονάδα του νοσοκομείου. Στο παρελθόν εργάστηκε στα νοσοκομεία Κατερίνης, Παπαγεωργίου και Ειδικών Παθήσεων – Λοιμωδών, όπως και ως ελεύθερος επαγγελματίας ιατρός. Ασχολείται με το Ελεύθερο Λογισμικό και έχει  βραβευθεί από την Ελληνική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού – Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα για πρόγραμμα ανοικτού λογισμικού καταγραφής ιατρικού ιστορικού. Επίσης έχει  συνεισφέρει κώδικα στη σουίτα εφαρμογών γραφείου LibreOffice.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΕΑΠ. Πρωταθλητής και Κυπελλούχος σε πανελλήνια πρωταθλήματα enduro, με συμμετοχές και διακρίσεις σε πολλούς αγώνες  enduro στο εξωτερικό. Συντάκτης στον ειδικό Τύπο και στην τηλεόραση για θέματα μοτοσυκλέτας , αυτοκινήτου και adventure (ΜΟΤΟ, 4 ΤΡΟΧΟΙ, ΣΚΑΪ). Σχολιαστής σε διεθνών αγώνων στην τηλεόραση (Eurosport, Supersport, Nova). Διοργανωτής του Greece Rally Raid – Serres Rally. Δημιουργός της My-Track, εταιρίας για δορυφορική παρακολούθηση οχημάτων μ, με ειδικότητα σε αθλητικά events μηχανοκίνητων. Είναι μέλος του Δ.Σ. της AMOTOE. Πατέρας ενός παιδιού.
ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε το 1966 στο Αιγίνιο Πιερίας, όπου κατοικεί. Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές του στη γενική αγωγή στο ΠΤΔΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται επί 24 χρόνια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Από το 2011 είναι διευθυντής στο δημοτικό σχολείο Κορινού Πιερίας. Υπηρέτησε επί χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αιγινίου, μέλος δημαρχιακής επιτροπής  Δήμου Αιγινίου και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πύδνας-Κολινδρού. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πύδνας-Κολινδρού. Είναι παντρεμένος και πατέρας πέντε παιδιών.
ΙΧΣΑΝ ΑΧΜΕΤ

ΙΧΣΑΝ ΑΧΜΕΤ

Γεννήθηκε το 1962. Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, πτυχιούχος Νομικής ΑΠΘ. Πτυχιούχος ξεναγός με οκταετή πείρα ξεναγού. Εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος της Νομαρχίας Ξάνθης με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ το 1994 – 2002, όπου διατέλεσε αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης με το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Από τις αρχές του 2011 έως και το 2015 διετέλεσε ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Μύκης. Ελεγκτής Νομιμότητας για την Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας Οργανισμών Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού Τοπικής  Αυτοδιοίκησης εις την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας. Έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών.
ΙΩΑΚΕΙΜ ΓΡΥΣΠΟΛΑΚΗΣ

ΙΩΑΚΕΙΜ ΓΡΥΣΠΟΛΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και τελείωσε την Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή. Πτυχίο από Μαθηματικό Τμήμα του ΑΠΘ 1970, Master of Science 1974 και Doctor of Philosophy 1976 από Wayne State University. Έχει διδάξει στα University of Houston, Wayne State University, University of Saskatchewan, University of Alabama at Birmingham, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πολυτεχνείο Κρήτης, στο οποίο ήταν καθηγητής από το 1984 έως το 2014, διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Αντιπρύτανης και Πρύτανης. Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής. Συμμετείχε στις επιτροπές εκπόνησης των νόμων για την Ανώτατη Εκπαίδευση 2083/1992, 3549/2007 και 4009/2011. Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Συνόδου Πρυτάνεων 2000-2007. Διετέλεσε μέλος και πρόεδρος του Συνδέσμου για τη Διάδοση των Καλών Τεχνών στην Κρήτη, πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου «Χρυσόστομος» και της ΙΛΑΕΚ. Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ (1980-1989) και του ΣΥΝ (1989-2006). Ιδρυτικό μέλος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση και μέλος της Επιτροπής Χανίων για την Ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Ιδρυτικό μέλος των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία έως τις 24-3-2017, οπότε και παραιτήθηκε.
ΒΑΚΙΝΑ ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗ

ΒΑΚΙΝΑ ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗ

Ελεύθερη επαγγελματίας, απασχολούμενη σε οικογενειακή επιχείρηση με αντικείμενο ηχητικές καλύψεις και οργάνωση εκδηλώσεων. Ζει μόνιμα στην Κω της Δωδεκανήσου. Οι πολιτικές της επιλογές καθορίζονταν πάντα από το ενδιαφέρον για εκσυγχρονισμό και μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας. Αυτό την οδήγησε στο ΠΑΣΟΚ το 1996 επί Σημίτη, στο οποίο υπήρξε μέλος ΝΕ, ΠΕ, και γραμματέας ΝΕ. Αποχώρησε το 2015 με την λήξη του συνεδρίου. Από τότε είναι ανένταχτη, υποστηρίζοντας κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΡΚΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΡΚΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με εξειδίκευση στον διοικητικό τομέα καθώς επίσης και Νομική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Συμμετείχε δύο φορές στο πρόγραμμα Erasmus+ πραγματοποιώντας πρακτική άσκηση σε δικηγορικό γραφείο με εξειδίκευση στο ποινικό δίκαιο. Εργάζεται ως ασκούμενος δικηγόρος με εξειδίκευση στον τομέα του δημοσίου δικαίου.
ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΚΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΚΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στη Δράμα το 1984. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Από το 2009 εργάζεται ως οδοντίατρος, αρχικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης και αργότερα στη Δράμα.ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας)  και κάτοχος  μεταπτυχιακού στην Κοινωνική Ανθρωπολογία από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου -Goldsmiths College.  Μετεκπευδεύτηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες και είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ). Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών της ΕΣΔΔΑ και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αποφοίτων ΕΣΔΔΑ (ΕΝΑΠ). Εξειδικεύεται σε θέματα δημοσίου management και μεταναστευτικής πολιτικής. Εργάζεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΠΟΔΙΝΗΣ

 

ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΠΟΔΙΝΗΣ

Γεννήθηκε το 1954. Από το 1977 έως το 1992 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας (ηλεκτρολόγος), ενώ από το 1992 έχει τουριστικό γραφείο με έδρα την Πάρο. Έχει πολυετή ενασχόληση με τον τουρισμό και πολιτική  δραστηριότητα σε τοπικό επίπεδο. Συμμετέχει σε κλαδικά και επαγγελματικά σωματεία της Πάρου.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΜΠΙΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΜΠΙΑΣ

Γεννήθηκε στη Χίο το 1953. Διπλωματούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το ίδιο Τμήμα.  Έχει πολυετή ακαδημαϊκή και ερευνητική εμπειρία, έχοντας υπηρετήσει σε θέσεις ερευνητή και μέλους ΔΕΠ, Είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών με γνωστικό αντικείμενο «Βιομηχανικά Δίκτυα Υπολογιστών» και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Εφαρμογών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών. Έχει εκλεγεί Αναπληρωτής Πρόεδρος και Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής. Συνεργαζόμενος ερευνητής του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων του Ερευνητικού Κέντρου ΑΘΗΝΑ. Ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ποιότητας (2003-2005) για την Ανάπτυξη στο Υπουργείο Ανάπτυξης, αριστίνδην μέλος και συντονιστής  της Περιφερειακής Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Έρευνα, Εκπαίδευση και Καινοτομία (2011-2014) και σήμερα μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Διατέλεσε Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΙΑΓΚΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΙΑΓΚΑ

Γεννήθηκε το 1979. Σπούδασε στο Τμήμα Νομικής της Σχολής ΝΟΠΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα Διεθνών Σπουδών, με κατεύθυνση Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου. Δικηγορεί στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με θέματα της υιοθέτησης του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, με το Ευρωπαϊκό Μοντέλο Απασχόλησης, με ειδικότερα θέματα ευρωπαϊκού εργατικού δικαίου και με θέματα ισότητας. Ασχολείται, επίσης, με τη διαμεσολάβηση, ως εναλλακτική διαδικασία για την επίλυση διαφορών.
 ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΑΝΟΥΡΑΣ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΑΝΟΥΡΑΣ

Γεννήθηκε το 1962 στη Φιλύρα Τρικάλων όπου κατοικεί μόνιμα. Είναι Γεωπόνος – Ζωοτέχνης, πτυχιούχος του ΑΠΘ. Δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα, με την παραγωγή και διακίνηση συμπληρωμάτων ζωοτροφών. Έχει εκλεγεί δύο φορέςνομαρχιακός σύμβουλος στο νομό Τρικάλων. Έχει διατελέσει αντινομάρχης, γραμματέας του αιρετού νομαρχιακού συμβουλίου. Γραμματέας και μέλος του Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Τρικάλων. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Ελένη Δ. Ζωγράφου και έχουν τρία παιδιά.
ΑΡΗΣ ΜΠΟΛΑΚΗΣ

ΑΡΗΣ ΜΠΟΛΑΚΗΣ

Δήμαρχος Παλιανής από το 2002 έως το 2010. Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Εμπορίου (2010-2014). Πατέρας δύο παιδιών.
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ

Γεωπόνος Φυτικής Παραγωγής ΑΠΘ με μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Αποβλήτων (ΕΑΠ). Ιδιοκτήτης καταστήματος Γεωργικών Φαρμάκων-Εφοδίων. Ιδρυτικό μέλος της εταιρείας Αγροσήμανση Ο.Ε., όπου παρείχε υπηρεσίες Συμβούλου Πιστοποίησης Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Καλλιεργειών.

Διατέλεσε μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ)  & Τοπικού Προγράμματος Αλιείας (ΕΔΤΠ Αλιείας) Ν. Καβάλας, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης-Συνεπώς Περιφέρεια της ΠΕ Καβάλας με θέμα την στήριξη ευαίσθητα κοινωνικών και οικονομικών ομάδων  ΤΟΠΕΚΟ και Αναπληρωτής Πρόεδρος του προγράμματος ΤΟΠΣΑ. Πρόεδρος του Παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Ν. Καβάλας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΗΣ

Πτυχιούχος Οικονοµικού τµήµατος Νοµικής Σχολής Πανεπιστηµίου Αθηνών (1975).

Πτυχιούχος Νοµικού τµήµατος Νοµικής Σχολής Πανεπιστηµίου Αθηνών   (1980).

Είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο από το 1994. Ασχολείται κυρίως µε υποθέσεις εργατικού και διοικητικού δικαίου.

Διετέλεσε: -Ειδικός συνεργάτης του Αν. Πεπονή στο Υπουργείο Βιοµηχανίας (1986-1989) και διευθυντής του πολιτικού του γραφείου διαδοχικά στα Υπουργεία Προεδρίας, Δικαιοσύνης και Βιοµηχανίας (1993-1995).

-Υποδιοικητής της Ελληνικής Τράπεζας Βιοµηχανικής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Β.Α. Α.Ε.) (Νοέµβριος 1995- Απρίλιος 2002).

-Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Β’ Περιφερειακού Συµβουλίου Υγείας και Πρόνοιας (ΠΕ.Σ.Υ.Π.) Αττικής (Νοέµβριος 2003 – Μάϊος 2004).

-Υποδιοικητής του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ (Ιούλιος 2010 – Δεκέμβριος 2011)

-Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ (2012 – Φεβρουάριος 2013)

Μιλάει Αγγλικά

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΥΒΕΝΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΥΒΕΝΗΣ

Πτυχιούχος ιατρικής. Διατέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Σερρών, Μέλος Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της  Ο.Ε.Ν.Γ.Ε , Νομαρχιακός Σύμβουλος της Ν.Α Ν. ΣΕΡΡΩΝ και Γραμματέας Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ν. Σερρών. Ασκεί ελεύθερο επάγγελμα στις Σέρρες.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Συνταξιούχος του ΟΤΕ σήμερα, έχει διατελέσει μέλος του ΚΔΣ της ΠΕΤ-ΟΤΕ και μέλος της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Από το 2008 έως το 2012 ήταν γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΡΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΡΑΣ

Γεννήθηκε στην Κόρινθο όπου και κατοικεί μόνιμα. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Urbino Ιταλίας και Περιφερειακή Ανάπτυξη στο Πάντειο. Είναι μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος της Φάρμα Εφύρα ΑΒΕΕ, εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία κρέατος και σύνθετων ζωοτροφών. Συμμετείχε για πολλά χρόνια στα ΔΣ των επαγγελματικών οργανώσεων κτηνοτροφίας και κρέατος, καθώς και σε επιστημονικές επιτροπές του Υπουργείου Γεωργίας. Έχει συνεχή κοινωνική και πολιτική δράση και έχει διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος Ν. Κορινθίας.
ΝΙΚΟΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ

Γεννήθηκε στη Νάξο το 1968. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. Εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός. Είναι Ανεξάρτητος Πιστοποιημένος εκτιμητής, REV (Recognized European Valuer) και ορκωτός εκτιμητής στο Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (Σ.Ο.Ε.). Διατέλεσε εκλεγμένο μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Σ.Ο.Ε. Υπεύθυνος στο Σ.Ο.Ε., των εκθέσεων εκτίμησης για απαλλοτριώσεις έργων παραχώρησης για λογαριασμό των ΥΠΟΜΕΔΙ, ΥΠΕΧΩΔΕ και ΕΡΓΟΣΕ
ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σπούδασε Σκηνοθεσία Κινηματογράφου στην Αθήνα και Επικοινωνία στο  Λονδίνο. Εργάστηκε  στον ημερήσιο Τύπο, με εξειδίκευση στο Πολιτιστικό και Κοινωνικό ρεπορτάζ. Διατέλεσε Διευθύντρια Προβολής και Επικοινωνίας στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Σύμβουλος Επικοινωνίας στον  Όμιλο Λάτση και Διευθύντρια Επικοινωνίας  στο  Mega TV. Για 14 συνεχή  χρόνια εκλεγόταν, με ισχυρή πλειοψηφία, στη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ. Διατέλεσε εκλεγμένο μέλος ΔΣ του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης των Δημοσιογράφων και Υπαλλήλων ΜΜΕ, εκλεγμένη Πρόεδρος ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας ΟΑΤΥΕ).
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΥ

Γεννήθηκε το 1954. Πτυχιούχος Νομικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως Διευθυντής Πωλήσεων και Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Εθνικής ΑΕΕΓΑ (1997-2008). Διετέλεσε μέλος Δ.Σ. της Εθνικής ΑΕΕΓΑ (1989-1995) και Πρόεδρος του Δ.Σ. Συλλόγου Εθνικής ΑΕΕΓΑ (1989-1993). Είναι μέλος της Επιτροπής Ζωής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος. Εισηγητής σεμιναρίων για θέματα Πωλήσεων, Marketing και Επικοινωνίας.
ΠΕΤΡΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980. Σπούδασε υποκριτική, interior design και γραφιστική. Eίναι τελειόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Ως ηθοποιός, συνεργάστηκε με ελεύθερος θιάσους της Θεσσαλονίκης και με το ΚΘΒΕ. Το 2013 ίδρυσε μαζί με άλλους καλλιτέχνες την Push Your Art, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και προώθηση καλλιτεχνικών έργων. Διατηρεί δικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη με αντικείμενο την εσωτερική αρχιτεκτονική και διακόσμηση χώρων .

Ως εικαστικός έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και δράσεις ενώ παράλληλα έχει επιμεληθεί εικαστικά σκηνικά και κοστούμια. Έχει διατελέσει Πρόεδρος και Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πολίχνης. Υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Πολίχνης.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΣΟΥΡΑΚΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΣΟΥΡΑΚΗΣ

Γεννήθηκε το 1972  και είναι Έγγαμος.

Κατάγεται από Άνω Μούλια Ηρακλείου Κρήτης

Είναι μόνιμος εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο Αγ.Βαρβάρας Ηρακλείου Κρήτης.

Είναι απόφοιτος ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΘ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΘ

Συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus  στο UNIVERSITY OF BRISTOL

Εχει δύο Μεταπτυχιακά : MASTER ΑΠΘ, MASTER UNIVERSITÉ DE FRIBOURG SUISSE με θέμα Καλβινική Θεολογία και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ ΑΠΘ.

Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΑΛΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΑΛΤΟΠΟΥΛΟΣ

Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Είναι συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ, έχει συντονίσει σειρά διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων και διατελέσει εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της European Association of Agricultural Economists (2005-2011). Έχει τιμηθεί με το αργυρό μετάλλιο του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι για τη συνεισφορά του στην έρευνα. Διετέλεσε επιστημονικός σύμβουλος στα Υπουργεία Γεωργίας και Περιβάλλοντος και υπήρξε υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και τη διαπραγμάτευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη, 2000-2006».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1977. Είναι νομικός και πολιτικός επιστήμονας, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.) το 2006 και διορίστηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Έχει, επίσης, υπηρετήσει στα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης & ΗΔ, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εσωτερικών. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια και ημερίδες με αντικείμενο την δημόσια διοίκηση, απετέλεσε για δύο θητείες αιρετό μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αποφοίτων Ε.Σ.Δ.Δ. και ΕΣΤΑ (ΕΝΑΠ) και διετέλεσε πρόεδρος της ΕΝΑΠ την περίοδο 2010-2012.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στα Βαλιμίτικα Αιγίου. Σπούδασε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημιακής Πατρών. Απέκτησε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στην Αγγλία, είναι μέλος του Βρετανικού Κολεγίου των Χειρουργών και της Ελληνικής Χειρουργικής εταιρίας. Εργάστηκε ως επιμελητής στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Γ.Ν.Αιγίου . Σήμερα είναι Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής στο Θεραπευτήριο ΟΛΥΜΠΙΟΝ. Εξελέγη επί δύο τετραετίες Δημοτικός σύμβουλος Αιγίου.ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

Στέλεχος πολυεθνικών και ελληνικών φαρμακευτικών, εταιριών σε διευθυντικές θέσεις ιατρικών τμημάτων και έρευνας. Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της ιατρικής ειδικότητας του Παθολογοανατόμου. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics (LSE), είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το LSE σε health economics και έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο στο London Business School σε θέματα Strategy and Leadership. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΓΛΕΡΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΓΛΕΡΗΣ

Δικηγόρος – Δρ. με δικηγορικό γραφείο στον Πειραιά. Διατέλεσε εκλεγμένο μέλος Δ.Σ. του Δ.Σ.Π., ενώ την περίοδο 2014-2017 είναι Πρόεδρος του Ε΄ Πειθαρχικού Τμήματος του Δ.Σ.Π. και μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Διαμεσολάβησης Πειραιά. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ε.ΜΕ.ΔΙ.ΤΕ.ΚΑ., έχει δημοσιεύσει επιστημονικές μελέτες και άρθρα και έχει συγγράψει εννέα νομικά βιβλία. Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και διδάσκει (Σ.Ε.Π.) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Διετέλεσε Πρόεδρος των Αποφοίτων της Ιωνιδείου Πρότυπου Σχολής και της αντίστοιχης Σχολικής Επιτροπής, μέλος στην ειδική Οργανωτική Επιτροπή για την επαναλειτουργία του (νέου) Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΡΟΓΓΙΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΡΟΓΓΙΤΗΣ

Γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσα στη Ζάκυνθο. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής, μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Ιατρικής και αναπληρωματικό μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εκπαιδεύτηκε στη Γ’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «Σωτηρία». Εργάζομαι ως ιδιώτης Παθολόγος στην Κέρκυρα. Παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιούΘΑΝΑΣΗΣ ΖΗΛΙΑΣΚΟΠΟΥΛΟΣι

ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΗΛΙΑΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

Καθηγητής Παραγωγής και Μεταφορών στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απο το 2005, ενω απο το 1995 εως το 2005 είχε παρόμοια θέση στο  Northwestern University, ΗΠΑ. Το 1999 τιμήθηκε με το CAREER Αward απο την Εθνική Επιτροπή Ερευνών, ΗΠΑ.  Στο διάστημα 2010-2015 διετέλεσε Πρόεδρος και Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Εφοδιαστικής. Όντας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναδιοργάνωσε την εταιρεία, και απο ετήσιες ζημιές 240 εκτατ. το 2009 το 2015 παρουσίαζε κέρδη 10 εκατ. Το 2014 ξεκίνησε με την COSCO και τη HewlettPackard τη διακίνηση με τρένο των φορτίων απο Ασία μέσω του λιμανιού του Πειραιά στην Κεντρική Ευρώπη.
 ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΛΟΥΣΗ

ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΛΟΥΣΗ

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία και multimedia στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι διευθύντρια της ομάδας φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας από το 1992 και μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.  Έγραψε το βιβλίο  « Με  όπλο την Εικόνα»  για το πολεμικό φωτορεπορτάζ. Έχει κάνει 2 ατομικές εκθέσεις (φωτογραφία και multimedia)  και έχει συμμετάσχει σε 4 ομαδικές.

Υπήρξε μέλος του Κ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Ε., του γραφείου διεθνών σχέσεων  Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ιδρυτικό μέλος της IUSY ( International Union of Socialist Youth). Θήτευσε δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος πολιτισμού στον Δήμο Ιλίου.

Είναι 50 χρονών και παντρεμένη με τον Αχιλλέα Παυλίδη.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

Γεννήθηκε στο Χρύσω Ευρυτανίας το 1946. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών. Ορθοπεδικός-Χειρουργός, από την Πανεπιστημιακή Κλινική του ΚΑΤ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών , με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία. Διατέλεσε Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Νοσοκομείου Παίδων Α. Κυριακού, συντονιστής Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Αγία Σοφία» και Διευθυντής του Χειρουργικού τομέα στο ίδιο Νοσοκομείο. Υπήρξε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη μονοεδρική περιφέρεια του Νομού Ευρυτανίας το 2007-2012.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΣΑΝΤΟΥΛΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΣΑΝΤΟΥΛΑ

Γεννήθηκε το 1966 στους Χαλκιάδες  Φιλοθέης Άρτας και ζει στην Άρτα. Πτυχιούχος Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1991 εργάζεται ως Οδοντίατρος  στην Άρτα.
Διατέλεσε Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Άρτας (2005-2009) και
μέλος  του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (2006-2009). Από τον Μάιο 2014 είναι Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αρταίων.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΜΠΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΜΠΟΣ

Γεννήθηκε το 1964 στη Θεσσαλονίκη. Διευθυντής στο 1ο 12/Θ Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, ενταγμένο στο ΑΠΘ. Έχει Πτυχίο Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας, Πτυχίο Μαθηματικού Τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., Πτυχίο Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., Πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης από το Α.Π.Θ., καθώς και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση: «Εκπαίδευση και Κοινωνικός Αποκλεισμός». Έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ

Σπούδασε στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Kingston Business School. Εργάστηκε ως στέλεχος σε πολυεθνικές φαρμακευτικές, σε διαφορές θέσεις από χαμηλές έως και διευθυντικές, ενώ έχει εργαστεί και ως ιδιώτης κτηνίατρος σε κλινική μικρών ζώων. Έζησε και εργάστηκε στην Γερμανία, γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι ιδιοκτήτης μιας υγιούς φαρμακαποθήκης με ηγετική θέση στο χώρο των κτηνιατρικών φαρμάκων. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται κυρίως με τα παιδιά του, ηλικίας 4 και 8 ετών, αλλά και ως εθελοντής σε διαφορές φιλοζωικές δραστηριότητες. Είναι χειριστής ελαφρών αεροσκαφών και κάτοχος  αρκετών διπλωμάτων ευρεσιτεχνιών από τον ΟΒΙ.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΑΝΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΑΝΟΣ

Γεννήθηκε στη Λαμία. Είναι πτυχιούχος των τμημάτων Ιστορίας- Αρχαιολογίας και Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών,  κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και διδάκτωρ του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε στον χώρο της εκπαίδευσης και διετέλεσε στέλεχος στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης και Σύμβουλος Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Υπήρξε Ειδικός Σύμβουλος του Υφυπουργού Οικονομικών και Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.

Είναι μέλος του Διοικητικού Επιμελητηρίου του ΟΠΕΚ και της Εταιρίας Πολιτικής Επιστήμης και του Μητρώου ΚΔΠ του ΕΚΔΔΑ

Σήμερα εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΟΥΡΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΟΥΡΑΣ

Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας (Παράρτημα Καρδίτσας) και υπεύθυνος του εργαστηρίου «Χημείας Τροφίμων». Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων από το 2010 και έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιτροπών, εκπαιδευτικών ή διοικητικών, του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση διεθνών συνεδρίων και ημερίδων, στην εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων σε θέματα χειρισμού – υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, καθώς και στην εκπαίδευση εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης σε θέματα νοθείας τροφίμων. Συνεργάζεται, μέσω του ΕΛΚΕ του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με πλήθος εταιριών σχετικών με τα τρόφιμα σε θέματα ποιότητας, έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων, επιλογής και εκπαίδευσης προσωπικού, αξιολόγησης προμηθευτών, έρευνας ικανοποίησης πελατών κ.ά. Ασχολείται με θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και κυκλικής οικονομίας.
ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΝΤΑ

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΝΤΑ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελάτη Κοζάνης και ζει στη Νέα Σμύρνη. Είναι Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δίδαξε επί πολλά χρόνια, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεοελληνική Ιστορία και είναι Διδάκτορας της Ιστορίας. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Έρευνας Νεότερης Ιστορίας. Συμμετέχει ενεργά στην Πρωτοβουλία για την Παιδεία και την Ανάπτυξη και είναι μέλος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μητέρα μιας κόρης.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΩΡΑΪΤΑΚΗ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΩΡΑΪΤΑΚΗ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ Προληπτικής και Κοινωνικής Οδοντιατρικής της ίδιας Σχολής. Μετεκπαιδεύτηκε στην Κοινωνική Οδοντιατρική και τη Δημόσια Υγεία στο University College of London. Εργάσθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως ελεύθερος επαγγελματίας οδοντίατρος, ως οδοντίατρος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ως σύμβουλος και επιστημονικός συνεργάτης στα Υπουργεία Υγείας & Πρόνοιας και Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Διατέλεσε Πρόεδρος – Γεν. Δ/ντρια του Α΄ Περιφερειακού Συστήματος Υγείας & Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου. Μετέχει ενεργά σε δραστηριότητες που προάγουν πολιτικές για την υγεία. Το 2007 ήταν υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΝΤΕΡΜΑΝΑΚΗ

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΝΤΕΡΜΑΝΑΚΗ

Γεννήθηκε στο Μόντρεαλ, από γονείς μετανάστες. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στα Χανιά, όπου ζει έκτοτε. Σπούδασε φυσική αγωγή στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται επαγγελματικά με την άθληση και με τη μουσική. Είναι Πρόεδρος του Α.Γ.Σ ΧΑΝΙΩΝ «Άθληση». Συμμετέχει ενεργά στα κοινά και αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Βυτινιώτη και μητέρα μιας κόρης.

 ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΖΑΡΤΖΙΚΛΗΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΖΑΡΤΖΙΚΛΗΣ

Γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη και ζει στο Κιλκίς. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Διετέλεσε Γραμματέας και στη συνέχεια Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς (2010-2017). Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κιλκίς.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Οινόη Καστοριάς το 1951. Τελείωσε το Γυμνάσιο στην Καστοριά και είναι πτυχιούχος Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διατηρεί  φαρμακείο στην πόλη της Καστοριάς.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Νοσοκομείου Καστοριάς, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καστοριάς, Αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Δυτικής Μακεδονίας, με συμμετοχή και εισηγήσεις σε πάρα πολλά επιστημονικά συνέδρια στον τομέα της υγείας.

Δραστηριοποιήθηκε σε πολιτιστικούς  κοινωνικούς φορείς και στην πολιτική ως γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καστοριάς και περιφερειακής επιτροπής Δυτικής Μακεδονίας.

Παντρεμένος, με δύο κόρες.

ΗΛΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Αποφοίτησε από το Λύκειο Χολαργού το 1983 και εργάστηκε για περίπου 10 χρόνια ως ιδιωτικός υπάλληλος. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη και οδηγού ταξί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΤΖΙΩΚΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΤΖΙΩΚΟΣ

Ο Γιάννης Ροτζιώκος γεννήθηκε το 1953 στη Νεμέα Κορινθίας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Είναι γιατρός πνευμονολόγος, με σπουδές στην Αθήνα και την Ιταλία, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία και τη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Νομού Κορίνθου από το 2015  μέχρι σήμερα στην

Περιφερειακή Ενότητα Πελοποννήσου (Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου)

Εργάζεται στο ΕΣΥ ως Διευθυντής της Αντιφυματικής Μονάδας στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό \Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, ενώ έχει εργασθεί ως Διευθυντής και Επιμελητής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά.

Διετέλεσε Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Διοικητής και Πρόεδρος του Νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας», \Αντιπρόεδρος – Προεδρεύων του Π. Γ. Ν. Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Θώρακος και Κοινωνικής Ιατρικής. Έχει πολυετή ενεργή δραστηριότητα με συμμετοχή σε ιατρικά συνέδρια και επιστημονικές δημοσιεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μιλάει αγγλικά και ιταλικά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Κάτοχος πτυχίου διοίκησης επιχειρήσεων με μεταπτυχιακές σπουδές στη λογιστική, χρηματοοικονομική, οικονομία, σε πανεπιστήμια της Αγγλίας και της Σουηδίας. Έχει εργαστεί ως χρηματοοικονομικός αναλυτής επενδύσεων (equity analyst).

Ασχολείται ενεργά με τα κοινά και έχει συμμετάσχει στην πολιτική μέσα από κινήσεις, δίκτυα και κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας /κεντροαριστεράς.

ΦΑΝΗ ΤΣΙΚΡΙΚΤΣΗ

ΦΑΝΗ ΤΣΙΚΡΙΚΤΣΗ

Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Σχολής Ν.Ο.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1989 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ως υπεύθυνη εξαγωγών σε βιομηχανία ετοίμων ενδυμάτων και ως διευθυντικό στέλεχος σε διαφημιστική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Γεννήθηκε στην Εξοχή Πιερίας και κατοικεί στην Κατερίνη. Το 2002 ίδρυσε τη ΦΑΡΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗ ΑΒΕΚΕ, εξέλιξη της οικογενειακής χοιροτροφικής εκμετάλλευσης. Το 2007 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος της ΦΑΡΜΑ ΦΩΤΙΑΔΗ και κατασκεύασε σύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος. Το 2011 ξεκίνησε η εκτροφή του αυτόχθονα Ελληνικού μαύρου χοίρου, η οποία αργότερα κατοχυρώθηκε  ως ελληνική ευρεσιτεχνία. Σήμερα ο μαύρος χοίρος Ολύμπου εξάγεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Αγγλία, Κύπρο, Ρουμανία).
ΜΑΚΗΣ ΧΑΤΖΟΥΛΑΣ

ΜΑΚΗΣ ΧΑΤΖΟΥΛΑΣ

Γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Απόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά Μαθηματικά. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ένδυσης στην Ελλάδα, με εξαγωγές σε πέντε ηπείρους. Μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση ΄στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης.
ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΨΑΡΡΟΥ

Related Posts

%d bloggers like this: