ZoomNews

Ορθοδοντική: Ταχύτητα, διάρκεια και ποιότητα με εξελιγμένες τεχνικές

Επανάσταση έχει συντελεστεί στο χώρο της Ορθοδοντικής, καθώς με τη βοήθεια εξελιγμένων τεχνικών προβλέπεται το τελικό αποτέλεσμα και υπολογίζεται με ακρίβεια ακόμα και ο χρόνος που θα χρειασθεί για την επίτευξη του!
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων στο 14ο Πανελλήνιο Ορθοδοντικό Συνέδριο που διοργανώθηκε από την Εταιρεία Ορθοδοντικής & Γναθοπροσωπικής Μελέτης & Έρευνας (Ε.Ο.Γ.Μ.Ε.) με την υποστήριξη για όγδοη συνεχή χρονιά της Ορθοδοντικής Εταιρείας Κύπρου (Ο.Ε.Κ.).
Τις εργασίες του συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Hilton, παρακολούθησαν εκατοντάδες σύνεδροι οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις νεότερες εξελίξεις σε σημαντικούς τομείς της ορθοδοντικής επιστήμης.
Στο συνέδριο που είχε τίτλο «Ταχύτητα, διάρκεια και ποιότητα στην Ορθοδοντική»ήταν προσκεκλημένοι καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές με μεγάλη κλινική και ερευνητική εμπειρία, οι οποίοι παρουσίασαν ό,τι επιστημονικά νεότερο υπάρχει στον τομέα αυτό.
Ενδεικτικά, ο επικ. καθηγητής Dr. DomingoMartinSalvador μίλησε για τη σημασία της μικροαισθητικής στην επίτευξη της μακροαισθητικής του προσώπου και τη σύγχρονη αντιμετώπιση του κροταφογναθικού συνδρόμου, ο καθηγητής DrMarkHans για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και παρέμβασης σε εφήβους με διαταραχές ύπνου και αναπνοής από την πλευρά του ορθοδοντικού. Ο επίκ. καθηγητής Απόστολος Τσολάκης μίλησε για την ορθοδοντική αντιμετώπιση των έγκλειστων δοντιών και ο Dr. Στέφανος Καρακουσόγλου για τη χρήση της γλωσσικής τεχνικής στην καθημερινή κλινική πράξη..
Ο επικ. καθηγητής DrGiorgioFiorelli και η Dr PaolaMerlo για την ανέπτυξαν την ακολουθούμενη τεχνική τους σε επιλεκτική διεύρυνση τόξου κατά τη θεραπεία ανωμαλιών ΙΙ, ΙΙΙ τάξης και ασυμμετριών και η Dr. Cristina Viyuela μίλησε για τη θεραπευτική προσέγγιση ασθενών με τη μέθοδο Invisalign
Το προσυνεδριακό σεμινάριο του συνεδρίου με τίτλο «Επιταχυνόμενη Περιοδοντική Οστεογενετική Ορθοδοντική» πραγματοποίησαν ο καθηγητής Dr. DonaldJ. Ferguson και ο Dr. ThomasWilcko οι οποίοι παρουσίασαν και τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της τεχνικής, ενώ ο επικ. καθηγητής Dr. Hugo De Clerck παρουσίασε το μετασυνεδριακό σεμινάριο με τίτλο «Η χρήση των μίνι-πλακών στην ορθοδοντική στήριξη».
Στο 14ο Πανελλήνιο Ορθοδοντικό Συνέδριο συνεχίστηκε ο θεσμός της παρουσίασης κλινικών μυστικών από καταξιωμένους και έμπειρους ορθοδοντικούς καθώς και το σεμινάριο βοηθών οδοντιατρείου, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία όπως είχε συμβεί και στο προηγούμενο συνέδριο, τον Σεπτέμβριο του 2014. Υπήρξαν επίσης δεκάδες ελεύθερες ανακοινώσεις και επιτοίχιες παρουσιάσεις που προσέλκυσαν το επιστημονικό ενδιαφέρον των συνέδρων.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγινε βράβευση των καλύτερων ανακοινώσεων. Ως καλύτερη ελεύθερη ανακοίνωση βραβεύθηκε η «Γεωμετρική μορφομετρική ανάλυση της αύξησης του κρανιοπροσωπικού συμπλέγματος από 12 στα 14 έτη σε φυσιολογικό πληθυσμό», των Αλεξίου Κατσαδούρη και Δημητρίου Χαλαζωνίτη. Ως καλύτερη επιτοίχια ανακοίνωση βραβεύθηκε «Η επίδραση της συνεχούς υδροστατικής πίεσης στη διαφοροποίηση των χονδροκυττάρων» των Κωνσταντίνου Καραμεσίνη, Αναστασίας Σπυροπούλου, Μαρίας Κατσιάνου, Χριστίνας Πιπέρη, Ελένης Βασταρδή και Ευθυμίας Μπάσδρα.
«Το 14ο Πανελλήνιο Ορθοδοντικό Συνέδριο αποτέλεσε τη συνέχεια μιας σειράς επιτυχημένων πανελλήνιων συνεδρίων της εταιρείας μας, που έχουν πλέον καθιερωθεί ως το σημαντικότερο επιστημονικό γεγονός στα δρώμενα της ορθοδοντικής κοινότητας. Ο τίτλος του συνεδρίου ήταν “Ταχύτητα, διάρκεια και ποιότητα στην Ορθοδοντική”που μας παραπέμπει στον σπουδαίο “Μηχανισμό των Αντικυθήρων”, έναν αναλογικό υπολογιστή, πρόδρομο του σημερινού ηλεκτρονικού υπολογιστή. Για να κατασκευαστεί αυτό το ιδιοφυές μηχάνημα, απαιτείτο χρόνος και ακριβείς υπολογισμοί ώστε να επιτευχθεί ο τελικός σκοπός με το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, όπως ακριβώς γίνεται και στην ορθοδοντική, η οποία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ ώστε έχουμε φτάσει στο σημείο να προβλέπουμε πλέον το τελικό αποτέλεσμα της θεραπείας και τον χρόνο της», δήλωσε ο Πρόεδρος του 14ου ΠΟΣ Γεώργιος Δαμανάκης.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΓΜΕ αποτελούμενο από τους Drs Δήμητρα Καρδαρά, Γεράσιμο Αγγελόπουλο, Εύη Στάμου, Κωνσταντίνο Μάρκου και Βασίλειο Σταθόπουλο, καθώς και όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής εργάστηκαν με μεθοδικότητα και σεβασμό πάνω στις αξίες της σύγχρονης ορθοδοντικής, εξασφαλίζοντας το υψηλό επίπεδο των ανακοινώσεων.
Από την πλευρά της, η Δρ. Κατερίνα Δούμα-Μιχελάκη, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου δήλωσε ότι «είναι χαρά και τιμή να αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος μιας παγκόσμιας ορθοδοντικής κοινότητας που στόχο έχει την διαρκή αναζήτηση συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, με σκοπό την παροχή της πιο σύγχρονης φροντίδας στους ασθενείς μας».

Related Posts

%d bloggers like this: