ZoomNews

Πανούσης: Δεν νοείται δεξιά τρομοκρατία που καταδικάζουμε και αριστερή που ανεχόμαστε

Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προσέρχεται σήμερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, μετά τις καταγγελίες του για απειλές σε βάρος του και παρακράτος.

“Είναι η ώρα των θεσμών. Σήμερα θα μιλήσω στην Επιτροπή και αύριο στον εισαγγελέα. Νομίζω ότι όλοι θέλουν την αλήθεια. Νομίζω ότι η χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού ότι οι αντιεξουσιαστές δεν θα ορίσουν τη ζωή και το θάνατο ήταν σημαντική και δείχνει έναν άλλο δρόμο. Ελπίζω όλα να πάνε καλά”, δήλωσε προσερχόμενος στη Βουλή.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι.

Ωστόσο σε γραπτή δήλωση που διένειμε σε δημοσιογράφους ο Γιάννης Πανούσης χαμηλώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης τονίζοντας: «Δεν έχω καμιά πολιτική κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τα μέλη του, ούτε ποτέ είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχετίζεται με την τρομοκρατία».

Ο κ. Πανούσης αναφέρει, επίσης, ότι δεν έχει καμία προσωπική κόντρα με τον κ. Πάνο Λάμπρου και ουδέποτε ανέφερε το όνομα του και προσθέτει ότι δεν έχει καμία σχέση με διαρροές εγγράφων, μολονότι δεν έχει αντιληφθεί τα περί διαρροής ενώ, όπως αναφέρει, ουδείς έχει δηλώσει ότι κατέχει έστω και ένα έγγραφο.

Όπως τονίζει, μόνο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει τον φάκελο και γνωρίζει το περιεχόμενο. «Δεν κάνω πολιτική. Υπερασπίζομαι την ασφάλεια της οικογένειάς μου και αναζητώ αυτούς που με στοχοποιούν (2009-2015). Πιστεύω ότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι» αναφέρει ο κ. Πανούσης και προσθέτει:

«Δεν έχω καμία σχέση με κόμματα, υπηρεσίες ή οποιονδήποτε άλλον. Οπότε τα περί σχεδίου που υπηρετώ ή τα χυδαία περί προώθησης βιβλίου που θα εκδώσω πέφτουν στο κενό. Δεν έχω υπογράψει καμία παρακολούθηση κανενός πολίτη. Αν η κυβέρνηση έχει αποφανθεί ότι υπάρχει θέμα εθνικής ασφάλειας ( αναρωτιέμαι πως έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενο του φακέλου) τότε γιατί δεν ενήργησαν τον Μάιο, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Δικαιοσύνης; Τώρα το θυμήθηκαν; Τέλος πάντων δεν προκύπτει τέτοιο θέμα. Αν από την άλλη πρόκειται για αστυνομικό διήγημα γιατί ανησυχούν; Επειδή θεωρώ τον εαυτό μου αριστερό της κοινωνίας (και όχι της καμαρίλας) θεωρώ ότι:

Η πολιτική ηθική, η προσωπική ευθύνη και η διαφάνεια είναι αναπόσπαστα μέρη της Δημοκρατίας και της Αριστεράς. Δεν υπάρχει αριστερή βία, που νομιμοποιείται λόγω ιδεολογημάτων ή ρεβάνς. Δεν νοείται δεξιά τρομοκρατία που καταδικάζουμε και αριστερή τρομοκρατία που ανεχόμαστε ή συγκαλύπτουμε.

Η Αριστερά δεν πρέπει να συνεχίζει τον εύκολο και ολισθηρό δρόμο «της κατασκευής εχθρών και σεναρίων συνωμοσίας. Φως, περισσότερο Φως… Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε στην Επιτροπή».

Ο κ. Πανούσης στη γραπτή του δήλωση θέτει ένα υστερόγραφο στο οποίο αναφέρει: «Εγώ, επειδή έχω μια σωκρατική αντίληψη των Νόμων και της Πολιτείας, αν έχω υποπέσει σε αδίκημα και καταδικαστώ, δε θα ζητήσω κανένα ευεργέτημα. Θα εκτίσω την ποινή μου κανονικά. Οι άλλοι θα πράξουν το ίδιο; Ή θα κρυφτούν πίσω από κάποια νυχτερινή τροπολογία;».

Related Posts

%d bloggers like this: