ZoomNews

Πόλα Ρούπα: Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν θα τελειώσει ποτέ

Η Πόλα Ρούπα εξέφρασε, από το εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, την πεποίθηση πως ό,τι και να γίνει ο Επαναστατικός Αγώνας δεν θα τελειώσει ποτέ.

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και πρόσφατα συλληφθείσα, μιλώντας ενώπιον του δικαστηρίου, όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την συμμετοχή της στον Ε.Α και τις πράξεις που αποδίδονται στην οργάνωση, υποστήριξε ότι εάν δεν ήταν μαζί της το παιδί την ημέρα που μπήκε στο σπίτι της η αντιτρομοκρατική, τα πράγματα θα είχαν πάρει… άλλη τροπή.

Αλλά και ο Νίκος Μαζιώτης, ορκίστηκε αγώνα μέχρι να πεθάνει…

” Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν τελειώνει .. Εγώ  γι αυτό  ζω και αναπνέω, αλλιώς δεν υπάρχω, δεν θα τα παρατήσουμε για κανενα λόγο, αυτή είναι  η ιστορική μας  αποστολή. Γνωρίζουν ότι μπορώ να πάω  μέχρι το Θάνατο”. 
“Αν ήμουν μόνη μου θα τους εξηγούσα  το όνειρο”… Είπε για τη στιγμή που συνελήφθη, περιγράφοντας τις εκείνες τις στιγμές αλλά και μιλώντας για το παιδί της.

“Εγώ δεν θα το έκανα αυτό στο παιδί τους”

“Εκανα απόπειρα να χτυπήσω τον επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής , απείλησα τον Χαρδαλιά και τη Νικολού και είπα να τους μεταβιβάσουν πως όσα χρόνια κι αν περάσουν θα βγω και θα τους ξεριζώσω την καρδιά. Γιατί έκλεισαν το παιδί σε ψυχιατρείο ενώ ήταν υγιές κι αν δεν γνώριζαν πως θα πέθαινα από την απεργία πείνας και δίψας θα το κρατούσαν μέσα. Ο πόλεμος έχει  αξίες, αυτοί δεν έχουν, εγώ στο δικό τους παιδί αυτό δεν θα το έκανα. Η Πόλα Ρούπα υποστήριξε ότι πρόθεση της πολιτείας ήταν να κλείσει το παιδί της στο ίδρυμα, “επιβεβαιώνοντας” έτσι τον πόλεμο που έχει κηρύξει το κράτος σε βάρος τους, με όχημα τον 6χρονο γιο τους.

“Αν δεν είχαμε κάνει απεργία πείνας και η Αθανασοπούλου κι είναι τιμή της,  με χαρά μου θα πέθαινα για το παιδί για να μην καθίσει μια μέρα παραπάνω στο ψυχιατρείο, ένα υγιές παιδί που μια μέρα παραπάνω να καθόταν θα κατέληγε σε ίδρυμα. Ήταν η κορύφωση του πολέμου που κάνω με το κράτος. Εγώ δεν θα το έκανα στο δικό σας παιδί. Οι πόλεμοι έχουν αξίες. Ο πόλεμος που κάνουν αυτοί δεν έχει καμία αξία”.

“Εάν δεν με έπιαναν θα έριχνα το καθεστώς”

Για την κατηγορουμένη, η σύλληψή της σήμανε και το τέλος της ελπίδας να σταματήσουν τα μνημόνια και να πέσει το…καθεστώς που κυβερνά. Ωστόσο, το σχέδιο της, το τι σκόπευε να κάνει και ποιους να χτυπήσει δεν πρόκειται να το βρουν ποτέ οι αρχές.

“Θα τους είχα ρίξει , υπηρετούν μια χούντα όπως κι εσείς…Όταν με έπιασαν, μου έλεγαν ότι υπάρχουν κάποιοι  που κερδίζουν και κάποιοι που χάνουν. Είπα στον Χαρδαλιά της αντιτρομοκρατικής ότι έκανε μεγάλη μαλακία που με έπιασε. Θα τους έριχνα. Μου είπε “το ξέρω  ότι θα τους έριχνες”. Εγώ έχασα το παιδί μου, δεν έχω κάτι άλλο να χάσω. Αυτός που χάνει είναι η κοινωνία.  Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν είμαι έξω να πραγματώσω το σχέδιο  μου, να ρίξω αυτό το καθεστώς. Για μένα και τον Μαζιώτη και τον ΕΑ , ένοπλος αγώνας δεν είναι μόνο τα όπλα, αυτά είναι απλά εργαλεία… Ο πυρήνας της δράσης μας είναι η στρατηγική που αφορά και τον σαφή εντοπισμό για το που είναι πιο ευάλωτο το σύστημα , αυτά που σχεδίαζα αφορούσαν νευραλγικά σημεία του συστήματος , που είναι ήδη αποσταθεροποιημένο από την κρίση. Γνωρίζαμε ότι θα δημιουργούσαμε ισχυρές αντανακλάσεις διεθνώς που θα τους έπαιρνε ο διάολος …γι αυτό μπορώ να πω ότι ήταν επιτυχία που με πιάσανε, μπαίνουν εμπόδιο σ αυτό  που θέλω να κάνω ,γι αυτό και η ιστορία με το παιδί να μην υπήρχε πάλι θα τους έβριζα και θα τους χτυπούσα…Κάθονται τώρα επάνω τα κλιμάκια  και ψάχνουν να βγάλουν άκρη τι θα έκανα. Δεν θα το βρουν γιατί δεν έχουν μυαλό, δεν θα του βρουν το σχέδιο αν δεν το πω εγώ …
 ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ:  ” ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ” 

Ο Νίκος Μαζιώτης μιλώντας ενώπιον του δικαστηρίου ακολούθησε το ίδιο μοτίβο με την σύντροφό του, δηλώνοντας ότι μέχρι να πεθάνει θα αγωνίζεται:
” Ο πόλεμος μας με το άκρατος δεν πρόκειται να τελειώσει, οι συλλήψεις δεν σημαίνουν τίποτε, θα συνεχίσουμε με άλλο τρόπο και κάποια στιγμή  θα βγούμε, ο καθένας σε αυτό τον πόλεμο δείχνει τις αξίες του…όταν κλείστηκε στο ψυχιατρείο γιος μου, μίλησα για τα παιδιά των ανταρτών του εμφυλίου …ότι γινόταν τότε έγινε και τώρα, το καθεστώς σας είναι απόγονος αυτών των τακτικών, να αρπάζουν τα παιδιά των αντιπάλων…ο αγώνας  θα συνεχιστεί μέχρι να πεθάνουμε βιολογικά. Πολιτικά όμως, δεν ήμαστε ηττημένοι.”

Related Posts

%d bloggers like this: