ZoomNews

“Πόλεμος” ανακοινώσεων Μαξίμου-Βενιζέλου

«Αυτό που κατάλαβε η κυβέρνηση από τη συνολική πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για το ασφαλιστικό είναι η αντίθεση στην αύξηση των εισφορών ώστε η κυβέρνηση να αναγκαστεί να κόψει τις συντάξεις και να εκτεθεί πολιτικά! Φοβερός συλλογισμός» σχολίαζαν σε σκωπτικό ύφος συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, αναφερόμενοι στο σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου για το πρόσφατο άρθρο του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό.

Όπως ανέφεραν, «η κυβέρνηση υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει ότι και κόβει τις συντάξεις και αυξάνει τις εισφορές. Η κυβέρνηση υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει τη βλάβη που έχουν προκαλέσει στην οικονομία συνολικά και κατά συνέπεια στο ασφαλιστικό σύστημα οι δώδεκα μήνες της παραμονής της στην εξουσία και της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης».

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν επίσης:

«Δεν πρόσεξε προφανώς η κυβέρνηση στο άρθρο του Ευάγγελου Βενιζέλου τις αναφορές, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη:

– Συγκρότησης του πυλώνα των επαγγελματικών ταμείων – Σύνδεσης του ασφαλιστικού με το φορολογικό σύστημα με κίνητρα για τις επιχειρήσεις έντασης εργασίας – Πλήρους σεβασμού της αρχής της αναλογικής ισότητας μεταξύ αποδοχών – εισφορών – παροχών ώστε να έχει λόγο ο ασφαλισμένος να εμφανίζει μακρύ ασφαλιστικό και το σύνολο των πραγματικών του αποδοχών μετά τα 15 χρόνια ασφάλισης.

»Η κυβέρνηση αδυνατεί επίσης να κατανοήσει τη διαφορά που υπάρχει στην φορολογική και ασφαλιστική μεταχείριση ανάμεσα στο μη μισθολογικό κόστος εργασίας για τις επιχειρήσεις και το ύψος των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.

»Τέλος είναι σημαντικό που η κυβέρνηση κατέβασε πλέον τη «ζημιά» των ταμείων από το PSI στα 13 δις από τα 25 που ήταν ο αγαπημένος σχετικός αριθμός του κ. Τσίπρα. Ακόμη λίγη προσπάθεια χρειάζεται για να παραδεχθεί ότι το κράτος επιχορήγησε τα ταμεία την περίοδο της κρίσης με 116 δις ευρώ. Χωρίς το PSI και την αναδιάρθρωση του χρέους του 2012 δεν θα υπήρχαν άλλωστε ταμεία, γιατί δεν θα υπήρχε ελληνική οικονομία».

Κύκλοι της κυβέρνησης, σχολιάζοντας το σχετικό άρθρο του κ. Βενιζέλου, επισήμαιναν νωρίτερα ότι «ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκφράζει την ρητή αντίθεσή του με κάθε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν ότι τις απόψεις αυτές διατυπώνει ο κ. Βενιζέλος διότι «σκέπτεται στρατηγικά: Αν αποκλειστεί η αύξηση των εισφορών, μοναδική επιλογή για τα ταμεία, μετά την ληστεία του PSI, θα είναι η οριζόντια μείωση συντάξεων. Έτσι η επάρατος κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα αποκαλύψει το ανάλγητο πρόσωπό της και το πολιτικό κατεστημένο που ο ίδιος εκπροσωπεί, θα αναγεννηθεί δικαιωμένο από τις στάχτες του».

«Το γεγονός ότι η πολλαπλάσια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τον Ιούλιο του 2014, ούτε θέσεις εργασίας δημιούργησε, ούτε το διαθέσιμο εισόδημα οποιουδήποτε βελτίωσε, ο κ. Βενιζέλος το αντιπαρέρχεται» αναφέρουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι «το μόνο που πέτυχε αυτή η πολιτική ήταν να πιέσει ακόμα περισσότερο τα Ταμεία, διότι αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος, και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα».

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υπονομεύσει κανείς τα θεμέλια της Κοινωνικής Ασφάλισης και οι κυβερνήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου, τους έχει εφαρμόσει όλους. Δυστυχώς για αυτούς, οι πολίτες το θυμούνται πολύ καλά» σημείωναν πηγές της κυβέρνησης.

Related Posts

%d bloggers like this: