ZoomNews

Πολιτική σύγκρουση για την τραγωδία της Αίγινας- Στοχοποίηση δημοσιογράφων από Μαξίμου. Η αντίδραση της ΝΔ

H πολιτική «τρικυμία» που ξέσπασε μετά την τραγωδία της Αίγινας κατέληξε σε στοχοποίηση συγκεκριμένων δημοσιογράφων. Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση, το Μέγαρο Μαξίμου επιτέθηκε προσωπικά κατά του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και τιτ Αρη Πολτοσάλτε οι οποίοι, λίγες ώρες νωρίτερα είχαν εκφράσει ερωτηματικά και προβληματισμό μέσω διαδικτύου για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

«Όταν η δημοσιογραφική αλητεία συναντά την πολιτική απόγνωση της διαπλοκής και των φερέφωνών της» ήταν ο τίτλος της ανακοίνωσης του Μαξίμου η οποία ανέφερε: «Δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί κανείς ότι ένα τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό 4 συνανθρώπων μας, θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο άθλιας πολιτικής εκμετάλλευσης. Και όμως έγινε. Και όχι μόνο από περιθωριακά έντυπα και ιστοσελίδες αλλά από δήθεν έγκριτους δημοσιογράφους και ΜΜΕ. Ο αυτόεξευτελισμός είναι δικαίωμα και του κ. Άρη Πορτοσάλτε και του κ. Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Δεν πρόκειται να τους το στερήσουμε σε καμία περίπτωση. Όσο για την εφημερίδα «Τα Νέα» που σήμερα έσπευσε να προβάλλει με πρωτοσέλιδο ένα γεμάτο υπόνοιες ρεπορτάζ για φήμες που δήθεν ξεκινούν από τις παραλίες της Αίγινας, τι να πούμε;Και άλλοι χρεοκόπησαν αλλά δεν έκαναν και έτσι».

 

Η ανακοίνωση κατέληγε με υστερόγραφο, στον ίδιο τόνο, για τον επικεφαλής του Ποταμιού και για το ΠΑΣΟΚ: «Ευχαριστούμε τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόσο για τα υπονοούμενα όσο και για την ευθεία επίθεση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα. Όσο ξεπερνάτε τα όρια  της χυδαιότητας τόσο περισσότερο ευδιάκριτο γίνεται στους πολίτες το επίπεδο της αντιπολίτευσης που ασκείτε.»

Ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, ο οποίος είχε γράψει στο διαδίκτυο «κ. Δρίτσα, μήπως βιαστήκατε για το ατύχημα της Αίγινας ή μήπως επίτηδες βιαστήκατε;» σχολίασε χθες μετά την ανακοίνωση: «Να μιλάνε για “δικαίωμα στον αυτοεξευτελισμό”,αυτοί που εξευτέλισαν με τα έργα τους, ιδέες και ανιδιοτελείς αγώνες, είναι τουλάχιστον γελοίο» ενώ ο Αρης Πορτοσάλτε  που είχε σχολιάσει μεταξύ άλλων «Ο κάπτεν σύντροφος Θ. Δρίτσας που γνωρίζει τη δεινότητα του χειριστή του ταχύπλοου, ανέλαβε την υπεράσπιση του; Θαλασσόλυκος υπουργός..» ανέφερε χθες: «Στοχοποιημένος για άλλη μια φορά απο το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ!»

 

Εντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ μετά το non paper του Μαξίμου: ««Η στοχοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφων για την έκφραση προσωπικών τους απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δείγμα της αυταρχικής νοοτροπίας του και ειδικότερα για το πως αντιλαμβάνεται την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Για τη Νέα Δημοκρατία είναι θέμα αρχής να υπερασπίζεται – και θα συνεχίζει να υπερασπίζεται – με αποφασιστικότητα το δικαίωμα όλων των πολιτών και όλων των δημοσιογράφων να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, είτε είναι αρεστή, είτε δυσάρεστη».

Την ίδια στιγμή τα ερωτηματικά παραμένουν για τον χειριστή και τους επιβάτες του ταχύπλοου ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο Θοδωρής Δρίτσας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο λιμεναρχείο της Αίγινας και παρέμεινε για ώρες. Χθες ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι «αν υπάρχουν κενά στο δυστύχημα της Αίγινας θα τα εντοπίσει η έρευνα» διαψεύδοντας δημοσιεύματα και φήμες ότι επέβαιναν στο μοιραίο ταχύπλοο κυβερνητικά στελέχη.

«Η ανευθυνότητα η γελοιότητα η εκμετάλλευση τόσο τραγικών γεγονότων έχει ξεπεράσει κάθε όριο» τόνισε δε ο υπουργός, αποκρούοντας τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για εξωθεσμική παρέμβαση του ιδίου στο έργο της δικαιοσύνης.
Ανακαλύπτουν 48 ώρες μετά ανύπαρκτα πράγματα για να παρέμβουν σε ένα ζήτημα που δεν χωράει τέτοιες παρεμβάσεις» πρόσθεσε ο κ. Δρίτσας. «Η μόνη μου ‘‘παρέμβαση’’, αν είναι δυνατόν να θεωρηθεί παρέμβαση, ήταν να μη μείνει καμιά πτυχή αυτής της υπόθεσης ανεξερεύνητη. Πολύ περισσότερο που είχαν αρχίσει να τίθενται από μεριά δημοσιογράφων διάφορα ερωτήματα και διάφορες φήμες να κυκλοφορούν ότι άλλος ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους» συμπλήρωσε.

«Η κυβέρνηση σεβάστηκε απόλυτα όλους τους κανόνες. Και σεβάστηκε πάνω από όλα τον πόνο των ανθρώπων. Δεν έχει καμιά βασιμότητα οτιδήποτε απ’ ό,τι έχει λεχθεί. Πρόκειται για κατασκευασμένες ειδήσεις από γνωστά ή άγνωστα κέντρα με απίθανους ισχυρισμούς, κυριολεκτικά απίθανους, απολύτως ανυπόστατους» ανέφερε χαρακτηριστικά για τα δημοσιεύματα περί υπουργών που επέβαιναν στο ταχύπλοο την ώρα του δυστυχήματος.

Related Posts

%d bloggers like this: