ZoomNews

Πονοκέφαλος πάνω από τις κάλπες- Η επιστολή Αλιβιζάτου για εκπρόσωπο του Ν. Ανδρουλάκη και η απάντηση…

Ένα νέο μέτωπο φαίνεται πως έχει ανοίξει στην επιτροπή Αλιβιζάτου λίγες μέρες πριν τις εκλογές και αυτό δεν είναι άλλο από την ίδρυση και την στελέχωση των εκλογικών τμημάτων. Το που και πόσες κάλπες θα στηθούν προκαλεί νέους πονοκεφάλους.

Συγκεκριμένα ο κ. Αλιβιζάτος σε επιστολή που έστειλε, αναφέρεται σε εκπρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη που έχει υποβάλλει σχετικό υπόμνημα και κωδικοποιεί προβλήματα που σχετίζονται με τα εκλογικά κέντρα. Παράλληλα  ζητά 10 μέρες πριν τις εκλογές να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και πνεύμα συνεργασίας προκειμένου να λυθούν άμεσα όλα τα ζητήματα.

Ωστόσο συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη απαντούν ότι δεν υπήρξε καμία διάθεση να δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα, πόσο μάλλον να περιοριστεί ο αριθμός των εκλογικών κέντρων και τονίζουν ότι το υπόμνημα τους ζητήθηκε από τον επιστημονικό σύμβουλο της επιτροπής κ. Γιάννη Αναστασάκο.

Μάλιστα ο κ. Αναστασάκος έστειλε μήνυμα στον κ. Αλιβιζάτο στο οποίο τονίζει πως  η κατηγοριοποίηση ζητήθηκε από τον ίδιο ώστε να διευκολυνθεί η κατά τόπους γρήγορη επίλυση των οποίων διαφωνιών. Συμπληρώνει επίσης ότι  οι συνεργάτες του κ Ανδρουλάκη συμφωνώντας  με το πνεύμα συνεργασίας ανταποκρίθηκαν αποστέλλοντας τον συγκεκριμένο κατάλογο.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αλιβιζάτου:

Aγαπητές Φίλες και Φίλοι,

 Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής μας, συζητήθηκαν  περιστατικά που σημειώθηκαν  σε αρκετούς νομούς της χώρας,  όπου εκδηλώθηκαν  διαφωνίες μεταξύ εκπροσώπων των υποψηφίων  για την ίδρυση και τη στελέχωση Εκλογικών Τμημάτων. Η εκπρόσωπος του κ. Ανδρουλάκη είχε μάλιστα είχε υποβάλει και σχετικό υπόμνημα (τα κύρια  σημεία του οποίου, σημειωτέον, επανέλαβε εκ μέρους του τελευταίου, σε νεότερο υπόμνημά του προς εμένα, σήμερα το πρωί, ο κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος).

Η αντίδραση της Επιτροπής μας στα ανωτέρω υπήρξε ομόφωνη και κατηγορηματική: είναι αδιανόητο 3 μέρες πριν από τη γενική δοκιμή της προσεχούς Κυριακής 5.11.2017 να τίθενται κεντρικά, τέτοιου είδους ζητήματα. Όπως έχουμε επανειλημμένως υπογραμμίσει, αρμόδιοι για την επίλυση αυτών των  διαφορών είναι πρώτα-πρώτα οι υπεύθυνοι περιφερειών του Δικτύου Εμπιστοσύνης, σε συνεργασία προφανώς με τις οικείες ΝΟΕ και μόνο «κατ’ έφεση» η υπό την προεδρία μου Επιτροπή Ενστάσεων.  Η τελευταία παρενέβη ήδη σε δεκάδες περιπτώσεις. Αυτή τη στιγμή, εν τούτοις, που προσπαθούμε να φέρουμε τον κόσμο στις κάλπες και που  περιοδεύουμε  γι’ αυτό το σκοπό σε όλη τη χώρα, δεν μπορούμε, ούτε και πρέπει  να επιληφθούμε.

Ας μου επιτραπεί, σ’ αυτό το σημείο, να διατυπώσω μια πιο προσωπική σκέψη: 10 μέρες πριν από τον πρώτο γύρο, είναι στοιχειώδες καθήκον όλων όσων εμπλεκόμαστε σε αυτή την περιπέτεια όχι απλώς να δείξουμε αυτοσυγκράτηση, αλλά προπάντων πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης. Στο κάτω-κάτω της γραφής οι υποψήφιοι είναι μεν αντίπαλοι στην επικείμενη ψηφοφορία, είναι όμως προπάντων ΣΥΝΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ. Προφανώς, αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τους φίλους και τους υποστηρικτές τους.

Όχι μόνον για πρακτικούς λόγους (αφού δεν υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος) αλλά προπάντων για ηθικούς, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ, ΜΕ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ όλων μας.

Με τους φιλικούς χαιρετισμούς μου

Γιώργος Πιέρρος

Related Posts

%d bloggers like this: