ZoomNews

Πώς να ανανεώσετε πρόσωπο και λαιμό μετά τις διακοπές

Η έντονη ηλιακή ακτινοβολία του καλοκαιριού αλλοιώνουν την ελαστίνη και το κολλαγόνο, εντείνοντας το πρόβλημα της μείωσης της ελαστικότητας του προσώπου και του λαιμού που φυσιολογικά συμβαίνει με την πάροδο του χρόνου.

Όμως, το πραγματικό πρόβλημα έγκειται στη χαλάρωση των μυών και τη μετακίνηση του λίπους, που προκαλούν απώλεια του όγκου στην περιοχή του προγουλιού, οδηγώντας στη γνωστή χαλάρωση κάτω από το πηγούνι στον λαιμό. Τι μπορείτε να κάνετε για να αποκαταστήσετε τις βλάβες στις περιοχές αυτές μετά το καλοκαίρι; Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών & του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης μας ενημερώνει για τις νέες θεραπείες:

Fractora Firm: Θεραπεία Θερμικής Ανάπλασης Δέρματος για πρόσωπο & λαιμό
Το Fractora Firm αποτελεί μια πρωτοποριακή θεραπεία θερμικής ανάπλασης δέρματος για πρόσωπο & λαιμό, ειδικά σχεδιασμένη ν’ αναζωογονεί και ν’ ανανεώνει το δέρμα, βοηθώντας το ν’ ανακτά την ελαστικότητά του, απαλλαγμένο από ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων για να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή σύσφιγξη στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Αντιμετωπίζει περιπτώσεις όπου υπάρχει δερματική χαλάρωση σε όλο το πρόσωπο ή τα σημάδια της γήρανσης σε πιο συγκεκριμένες περιοχές, όπως το μέτωπο, το πόδι της χήνας, το άνω και κάτω βλέφαρο, οι ρινοπαρειακές πτυχές, το σαγόνι και ο λαιμός.
Η ενέργεια της ραδιοσυχνότητας διεγείρει τη δημιουργία νέου κολλαγόνου και συστέλλει τα διάφορα στρώματα του δέρματος, δίνοντας, έτσι, μια βελτιωμένη όψη στην επιδερμίδα.
Η συγκεκριμένη θεραπεία αναπτύχθηκε με βάση τις τεχνολογικές εξελίξεις και την κλινική επιτυχία της αποκλειστικής τεχνολογίας A.C.E. (Achieve = Πραγματοποιώ, Control = Ελέγχω, Extend = Αναπτύσσω). Η τεχνολογία A.C.E. διοχετεύει την ενέργεια σε εν τω βάθει στρώματα του δέρματος, προκειμένου να διασφαλίσει ότι καμία περιοχή δεν πρόκειται να δεχθεί λιγότερη ή περισσότερη ενέργεια από αυτήν που ενδείκνυται, βελτιστοποιώντας, έτσι, το τελικό αποτέλεσμα και εξασφαλίζοντας τη σταθερότητα αυτού.
Η θεραπεία απευθύνεται σε όσους αναζητούν μία μη-επεμβατική με φυσικά αποτελέσματα θεραπευτική προσέγγιση ενάντια στη χαλάρωση, τη γήρανση και τις ανομοιομορφίες του δέρματος. Ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της γήρανσης και κακής υφής της επιδερμίδας,
Είναι εντελώς ανώδυνη και χωρίς χρόνο αποθεραπείας. Μετά το τέλος της εφαρμογής ενδέχεται να προκύψει κάποιο ελαφρύ ερύθημα (κοκκινίλα) στην περιοχή, το οποίο, όμως, υποχωρεί εντός μερικών ωρών. Συνιστώνται 3-4 εφαρμογές για την περιοχή του λαιμού, μία ανά εβδομάδα. Γεγονός που διαφέρει ανάλογα με την περιοχή και το βαθμό του προβλήματος. Μπορεί να εφαρμοστεί συνδυαστικά σχεδόν με όλες τις θεραπείες αισθητικής ιατρικής όπως λέιζερ, ενέσιμα, κλπ.

Micro botox: Νέα εφαρμογή του botox για πρόσωπο & λαιμό
Το micro botox αποτελεί μια νέα εφαρμογή του botox, που μπορεί να εφαρμοστεί είτε στο μέτωπο, είτε στον λαιμό. Χρησιμοποιείται συγκεκριμένη δοσολογία του ήδη γνωστού υλικού και με ειδική τεχνική που ακολουθεί ο γιατρός, χρησιμοποιώντας πολύ λεπτή βελόνα – ίδια με της μεσοθεραπείας – και με πολλές μικρές εγχύσεις, έτσι ώστε το υλικό να τοποθετηθεί επιφανειακά στον μυ. Η εφαρμογή του micro botox στην περιοχή του μετώπου έχει σαν αποτέλεσμα να εξαφανίζονται οι ρυτίδες, να βελτιώνεται η όψη του δέρματος, διατηρώντας όμως την φυσική κινητικότητά της.
Η αποτελεσματικότητά του γίνεται περισσότερο εμφανής στην περιοχή το λαιμού, όπου μπορεί να βοηθήσει το περίγραμμά του, βελτιώνοντας παράλληλα την πιθανή χαλάρωση που μπορεί να έχει εμφανιστεί και προσφέροντας καλύτερο σχήμα στον λαιμό. Επίσης βοηθά να εξαφανιστούν οι οριζόντιες ρυτίδες και να βελτιωθεί η όψη του δέρματος.
Το micro botox πραγματοποιείται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού σε σύντομο χρόνο και η ασθενής επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές της. Το αποτέλεσμα διαρκεί 5 – 6 μήνες.

Related Posts

%d bloggers like this: