ZoomNews

Προ ημερησίας συζήτηση για τη Δικαιοσύνη ζητά ο Τσίπρας- ΝΔ: Προσπαθεί να διαφύγει

Σε μία κίνηση αιφνιδιασμού, με προφανή στόχο να αλλάξει την ατζέντα και να περάσει στην αντεπίθεση ο Αλέξης Τσίπρας ζητά τη διενέργεια προ ημερησία συζήτησης στη Βουλή με θέμα όσα διαδραματίζονται στο χώρο της Δικαιοσύνης.
Στη σχετική επιστολή που απέστειλε ο Πρωθυπουργός στον Πρόεδρος της Βουλής Νίκο Βούτση, αναφέρεται στις εξελίξεις τον τελευταίο καιρό στη Δικαιοσύνη, καθώς «η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις».
Και ενώ, όπως λέει «για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Δικαιοσύνη αναπνέει ελεύθερα και προχωρά στην εις βάθος διερεύνηση υποθέσεων που είχαν μέχρι πρότινος εγκαταλειφθεί “στην τρωκτική κριτική των ποντικών».
Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες έλαβε δημοσιότητα καταγγελία δικαστικού λειτουργού για απόπειρα παρέμβασης στο έργο της από τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλο.
Η ημερομηνία διεξαγωγής της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή αναμένεται να οριστεί για την επόμενη εβδομάδα και θα ανακοινωθεί σήμερα κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων.
Η επιστολή του πρωθυπουργού
«Την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης.
» Οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από συγκεκριμένα κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη δικαιοδοτική λειτουργία.
» Το πραγματικό δυστύχημα όμως είναι ότι οι αιτιάσεις αυτές αναπαράγονται από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από άλλα κόμματα του κοινοβουλίου.
» Κεντρικός όμως και δεδηλωμένος στόχος της Κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στη Δικαιοσύνη, εμπιστοσύνη, που τα τελευταία ειδικά χρόνια, έχει διαρραγεί εξαιτίας, μεταξύ άλλων, και εξωθεσμικών και αντισυνταγματικών παρεμβάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
» Η δέσμευση εξάλλου της Κυβέρνησης στο στόχο αυτό αποδεικνύεται από το ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Δικαιοσύνη αναπνέει ελεύθερα και προχωρά στην εις βάθος διερεύνηση υποθέσεων που είχαν μέχρι πρότινος εγκαταλειφθεί «στην τρωκτική κριτική των ποντικών». Ενδεικτικά αναφέρω την πρόοδο στην διερεύνηση των υποθέσεων της λίστας Μπόργιανς και Λαγκάρντ, των άνευ εγγυήσεων τραπεζικών δανείων αλλά και άλλων οικονομικών εγκλημάτων εις βάρος του ελληνικού δημοσίου που ενδεχόμενα αγγίζουν ακόμα και το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας.
» Με δεδομένα τα παραπάνω είναι χρέος μας να ανοίξουμε με ουσιαστικό τρόπο τον σχετικό δημόσιο διάλογο εντός του κοινοβουλίου και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο χωρίς υπεκφυγές και τεχνάσματα όπως επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες από την αντιπολίτευση.
» Για τον λόγο αυτό σας ζητώ να ορίσετε ημερομηνία για την διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Σχετική ανακοίνωση για το αίτημα της Κυβέρνησης να διεξαχθεί προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη, εξέδωσε και το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας:
«Ο κ. Τσίπρας αναζητά οδούς διαφυγής. Στη συζήτηση αυτή, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, θα προσέλθει απολογούμενος.
Η συζήτηση είναι ευπρόσδεκτη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».

Related Posts

%d bloggers like this: