ZoomNews

Ρήγμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο με βουλευτές των ΑΝΕΛ υπέρ του “Ναι”

Ρήγμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο δημιουργούν τρεις βουλευτές  των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που διαφοροποιούνται για το δημοψήφισμα, παίρνοντας θέση υπέρ του “Ναι”. Πρόκειται για τους Βασίλη Κόκκαλη, Δημήτρη Καμμένο και Κώστα Δαμοβλίτη.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Βασίλης Κόκκαλης είπε: «Κάνω έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να ακυρώσει το δημοψήφισμα.

» Δεν είχαμε εντολή να κλείσουμε τις τράπεζες και να κουρευτούν οι καταθέσεις».

Ερωτηθείς τι θα ψηφίσει αν τελικά γίνει το δημοψήφισμα, απάντησε ότι  σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διακυβευτεί ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας.

«Δίνουμε τη μάχη μέσα στο ευρώ. Δυστυχώς μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ μας δίνουν το δικαίωμα να μιλάμε για δραχμή» σημείωσε ο κ. Κόκκαλης, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη και πως «το κόμμα θα τοποθετηθεί».

«Εγώ εντολή να βγάλω την Ελλάδα από το ευρώ δεν είχα» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο Μega, o κ. Δαμαβολίτης είπε ότι τώρα που πάμε στην τελική ευθεία, το ερώτημα είναι όλο και πιο ξεκάθαρα «ευρώ ή δραχμή».

Αν πάμε με όχι στη διαπραγμάτευση και μας πουν και εκείνοι όχι, υπάρχει ο κίνδυνος να βγούμε από το ευρώ, τόνισε.

Ο κ. Δαμαβολίτης ξεκαθάρισε ότι σέβεται και εκτιμά τον πρόεδρο Πάνο Καμμένο, αλλά στο συγκεκριμένο ζήτημα έχει διαφορετική άποψη, την οποία όφειλε να εκφράσει.

Αργότερα, και ο Δημήτρης Καμμένος παρενέβη ζητώντας απόσυρση του δημοψηφίσματος και επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, λέγοντας πως «η παραμονή της χώρας στο ευρώ και την ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτα».

Σε ανακοίνωσή του, την οποία ο βουλευτής ανήρτησε και στο Twitter, ανέφερε πως μετά την τελευταία επιστολή του πρωθυπουργού για νέο πακέτο «δεν υφίσταται πλέον κανένα ζήτημα δημοψηφίσματος καθώς σε συνθήκες πόλωσης ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει πάνω σε μία πρόταση των θεσμών που η ίδια η κυβέρνηση την έχει αποδεχθεί ως βάση διαπραγμάτευσης».

 

Διαγραφεται ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Δαμοβολίτης επειδή είπε ότι θα ψηφίσει ναι στο δημοψήφισμα.

Όπως είπε ο βουλευτής στο Ράδιο 9,84, «η επιλογή είναι μεταξύ μιας συμφωνίας με μέτρα επώδυνα ή με ρήξη», επισημαίνοντας ότι ο κόσμος, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, δείχνει να είναι υπέρ της συμφωνίας.

«Το διά ταύτα, έτσι όπως αποτυπώνεται, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, είναι ότι το δημοψήφισμα τελικά είναι ευρώ εναντίον δραχμής», επισήμανε, λέγοντας ότι αν τη Δευτέρα το πρωί πάρουμε«αυτό το περήφανο “όχι” και πάμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη και μάλιστα με τις αγορές να μην έχουν πάθει ζημιά… αν λοιπόν πάμε και μας ξαναπούνε “όχι”, τι ακριβώς θα κάνουμε;», είπε ο κ. Δαμαβολίτης, εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον.

«Είμαι υπέρ του “ναι”», ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας ότι «την Κυριακή καλώ τον κόσμο να ψηφίσει “ναι”».

Οι διαφωνίες μου είναι γνωστές στον πρόεδρο εδώ και ένα μήνα, αλλά τις βάζαμε στην άκρη για να πετύχει η κυβέρνηση στην διαπραγματευτική της προσπάθεια, δήλωσε λίγο αργότερα μιλώντας στο Mega ο κύριος Δαμαβολίτης. Ήλπιζα με το να χρησιμοποιήσουμε το δημοψήφισμα θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων και να πετύχουμε μια καλύτερη συμφωνία, συμπλήρωσε.

«Εκτιμώ τον πρόεδρο, αλλά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, όφειλα να εκφράσω τη διαφωνία μου. Δεν μου επιτρέπεται να καλέσω τον πρόεδρο του κόμματος να κάνει κάτι δημοσίως, αλλά του έχω εκφράσει κατ’ ιδίαν τη διαφωνία μου και αν ο πρόεδρος ζητήσει την έδρα μου και την παραίτησή μου, θα την έχει» διευκρίνισε.

«Θα ψηφίσω «ναι» γιατί το «όχι» οδηγεί στη δραχμή και δεν μπορώ να συναινέσω σε αυτό. Θεωρώ πως κάθε βουλευτής πρέπει να ψηφίσει με βάση τη συνείδησή του και όχι την κομματική γραμμή. Ακόμα και Ευρωπαίοι ηγέτες που είναι φίλοι της Ελλάδας, όπως ο Ολάντ, ο Ρέντσι, δηλώνουν ότι ένα “όχι” στο δημοψήφισμα σημαίνει “όχι” στην Ευρώπη», δήλωσε.

Related Posts

%d bloggers like this: