ZoomNews

Σάλος από τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου-Προσπάθεια να “μαζέψει” μόνο όσα είπε για την Χ.Α.

Σάλο και αντιδράσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε  η πρόταση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου για να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας . Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η πράξη αυτή πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, κάτι που κατά την άποψή του, είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος.

Παράλληλα έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει και η δήλωση του πρώην υπουργού ότι θα πρέπει να στηριχθεί η Χρυσή Αυγή από το πολιτικό σύστημα αν κάνει βήματα προς εκδημοκρατισμό. «Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισήμανε ο κ. Παρασκευόπουλος και συνέχισε: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Για περίσσευμα θάρρους μιλά ο  Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας ότι «για τη Νέα Δημοκρατία, όπως και για όλους τους Έλληνες, η σημαία μας είναι όσιο και ιερό».

«Αποδοκιμάζουμε και καταγγέλλουμε τις δηλώσεις – παραλήρημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουμε από την Κυβέρνηση της χώρας και το κόμμα του να πράξουν το ίδιο» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κικίλιας.

Αντιδράσεις υπήρξαν και στους ΑΝΕΛ με τον Δημήτρη Καμμένο να αντιπροτείνει την ποινικοποίηση απόψεων που υποστηρίζουν την αποποινικοποίηση του συγκεκριμένου αδικήματος.

«Ιδιαιτέρως προκλητική είναι η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου ο οποίος ζήτησε την έναρξη ενός διαλόγου προκειμένου να αποποινικοποιηθεί ως αδίκημα το κάψιμο της σημαίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το Άρθρο 188 σχετικό με την προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας «Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή».

Για ντροπιαστική δήλωση όσον αφορά την «ένταξη της Χρυσής Αυγής σε κλίμα δημοκρατίας» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης ο οποίος διερωτάται: «Θα τον αποπέμψει κανείς ή θα “συγχωρεθεί” για να ψηφίσει τα επόμενα μέτρα;».

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του ο κ. Παρασκευόπουλος εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση στην οποία επιχειρεί να δικαιολογήσει μόνο όσα είπε για τη Χρυσή Αυγή.

Στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

Νόμιζα ότι η προσήλωσή μου στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις δημοκρατικές αξίες θα απέτρεπε τις παρερμηνείες μιας απλής δήλωσής μου.

Αφού όμως, όπως φαίνεται, αυτό χρειάζεται διευκρινίζω: Πιστεύω, ότι κάθε ανθρώπινο ον, έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση.  Η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων, αλλά κοινωνικοπολιτικό μόρφωμα, που σαγηνεύει αρκετούς.  Η δήλωσή μου πάντως καθόλου δεν αναφέρεται στο παρελθόν, στα πεπραγμένα μιας ομάδας που εμφορείται από ναζιστική ιδεολογία, ούτε στα εγκλήματα μελών της που λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.  Η ιστορία δεν ξεπλένεται. 

Related Posts

%d bloggers like this: